Witam,
Jako początkujący DCC-man równiez natrafiłem na przeszkodę, której nie mogę pokonać.
Otóż mam zestaw startowy Roco i po pierwszym okresie zabawy, chciałem wejść na wyższy stopień wtajemniczenia, czyli przejrzeć dostępne menu w multimousie. Niestety po naciśnięciu klawiszy Shift+Menu (lub przytrzymaniu klawisza Menu przez ok. 5 sek) wyświetla mi się "P _" zamiast jednego z menu: Loco / Program / Settings. Mogę jedynie wprowadzić 4 cyfry + OK, albo wyjść klawiszem STOP. Osobiście podejrzewam, że system żąda hasła (z ang. Password), co by znaczyło, że zestaw startowy jest zabezpieczony... przed dziećmi. Jak to obejść?
Instrukcja obsługi jako ostateczne rozwiązanie nierozwiązywalnych problemów podaje całkowity reset myszy (włączyć zasilanie, przytrzymując klawisze Shift+Menu), ale każą dobrze się zastanowić przed takim ruchem.
Czy u Was w najnowszych zestawach DCC Roco też macie taki problem? Proszę o poradę
PiotrZ
Multimaus Roco - RATUNKU !!
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
- BR101 112-1
- Kontakt:
Re: Multimaus Roco - RATUNKU !!
Jak się domyślam Maciek ustawił nieświadomie hasło na menu?
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
A proszę bardzo... Cała przyjemność po mojej stronie, biorą pod uwagę, że do dzisiaj nie mam MultiMaus'a... 

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Już biała flaga, już łzy na plecach
coś pogrzebałem bo Karol nawet zdziczał na moje ustwienia. Okno już było otwarte do rzutu ale jest taki super gość gbbsoft. Jak chłop chłopu wtłumaczył i.....trzy damy niezależnie świecąć pojechały po szlaku niczym w realu
Dzięki za pomoc 

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Chyba się skończy sprzedarzą wszystkiego co związane z DCC - programowanie trzech to koszmar. Obecnie mam sytuację patową na myszce, przy próbie wejścia w menu wyświetla się literka "P" i mrugający znacznik w mianowniku "_", nijak nie można tego obejść a chociażby po to by ustawienia fabryczne przywrócićKrzyszTTof pisze:Uważaj, bo to bardzo zaraźliwe... na trzech się nie skończymaciej_kolej pisze:Teraz dopadła mnie choroba ludmiłowa - skoro dwie lokomotywy ładnie pracują to czemu nie trzy

Ostatnio zmieniony 14 mar 2007, 15:55 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Multimaus Roco - RATUNKU !!
Uważaj, bo to bardzo zaraźliwe... na trzech się nie skończymaciej_kolej pisze:Teraz dopadła mnie choroba ludmiłowa - skoro dwie lokomotywy ładnie pracują to czemu nie trzy

Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 19:53 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.