Multimaus Roco - RATUNKU !!

Rodzina Roco, także Lokmausy i nowsze

Moderator: mod-Elektryka i DCC

PiotrZ
Kontakt:

Zablokowane menu?

Post autor: PiotrZ »

Witam,
Jako początkujący DCC-man równiez natrafiłem na przeszkodę, której nie mogę pokonać.
Otóż mam zestaw startowy Roco i po pierwszym okresie zabawy, chciałem wejść na wyższy stopień wtajemniczenia, czyli przejrzeć dostępne menu w multimousie. Niestety po naciśnięciu klawiszy Shift+Menu (lub przytrzymaniu klawisza Menu przez ok. 5 sek) wyświetla mi się "P _" zamiast jednego z menu: Loco / Program / Settings. Mogę jedynie wprowadzić 4 cyfry + OK, albo wyjść klawiszem STOP. Osobiście podejrzewam, że system żąda hasła (z ang. Password), co by znaczyło, że zestaw startowy jest zabezpieczony... przed dziećmi. Jak to obejść?

Instrukcja obsługi jako ostateczne rozwiązanie nierozwiązywalnych problemów podaje całkowity reset myszy (włączyć zasilanie, przytrzymując klawisze Shift+Menu), ale każą dobrze się zastanowić przed takim ruchem.
Czy u Was w najnowszych zestawach DCC Roco też macie taki problem? Proszę o poradę

PiotrZ
Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Re: Multimaus Roco - RATUNKU !!

Post autor: BR101 112-1 »

Jak się domyślam Maciek ustawił nieświadomie hasło na menu?
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

A proszę bardzo... Cała przyjemność po mojej stronie, biorą pod uwagę, że do dzisiaj nie mam MultiMaus'a... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Już biała flaga, już łzy na plecach :lol: coś pogrzebałem bo Karol nawet zdziczał na moje ustwienia. Okno już było otwarte do rzutu ale jest taki super gość gbbsoft. Jak chłop chłopu wtłumaczył i.....trzy damy niezależnie świecąć pojechały po szlaku niczym w realu :lol: Dzięki za pomoc :D
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

KrzyszTTof pisze:
maciej_kolej pisze:Teraz dopadła mnie choroba ludmiłowa - skoro dwie lokomotywy ładnie pracują to czemu nie trzy :mrgreen:
Uważaj, bo to bardzo zaraźliwe... na trzech się nie skończy :mrgreen:
Chyba się skończy sprzedarzą wszystkiego co związane z DCC - programowanie trzech to koszmar. Obecnie mam sytuację patową na myszce, przy próbie wejścia w menu wyświetla się literka "P" i mrugający znacznik w mianowniku "_", nijak nie można tego obejść a chociażby po to by ustawienia fabryczne przywrócić :evil: instrukcja jest lekko "fantastycznie" rozpisana - chyba dla twórców tego urządzenia. Wpisując nową lokomotywę zgodnie z instrukcją można się rechotać przez trzy dni. No jest problem.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2007, 15:55 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Multimaus Roco - RATUNKU !!

Post autor: KrzyszTTof »

maciej_kolej pisze:Teraz dopadła mnie choroba ludmiłowa - skoro dwie lokomotywy ładnie pracują to czemu nie trzy :mrgreen:
Uważaj, bo to bardzo zaraźliwe... na trzech się nie skończy :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 19:53 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Roco multiMAUS /Z21”