10-ty TT-WEEKEND Vsestary CZ
Moderator: mod-Imprezy
-
- Kontakt:
Dzieki za pomocne info.
Zadecydowalem ze jade do Czech.....zatem do zobaczenia.......mysle ze auto wytrzyma.Gekom.Jade trasa przez Poznan-Leszno-Trutnow.Moja komorka......jak by cos:
503 803 803
Pozdrawiam,Jerzy Komosa-Gekom
503 803 803
Pozdrawiam,Jerzy Komosa-Gekom
-
- Kontakt:
Re: 10-ty TT-WEEKEND Vsestary CZ
Witam!
W sobotę jadę ok. godz 9 rano - jak ktoś jest chętny mogę zabrać samochodem w obie strony
W sobotę jadę ok. godz 9 rano - jak ktoś jest chętny mogę zabrać samochodem w obie strony

- Tomas Rejl
- Kontakt:
Uwaga - na rondzie w prawo kierunek Jicin (Vsestary są z ronda ca. 3-4 km).Gdyniak pisze:...nie dojeżdżając do Hradca na pierwszym rondzie w lewo kierunek Jicin.
Jechałem też tą trasą z Hradca do Poznania i polecam, bo we Wrocławiu są niewiarygodnie wielkie korki.miano pisze:Polecam trasę: Poznań - Leszno - Głogów - Lubiń - Legnica - Jawor - Kamienna Góra - Lubawka - Trutnov - Dvur Kralove - Vsestary (skrótem lub przez rondo przed Hradcem)
Trochę krócej i co najważniejsze omija się Wrocław przez który przeciętny przejazd do węzła autostradowego trwa 1,5 h
Uwaga: Z Trutnowa jechać po głównej drodze na Jaromer i Hradec Kralove.
(Dvur Kralove jest obok tej trasy). Z Trutnowa do Vsestary trwa droga ca. 50 minut.
Jechałem i oglądałem też klasztor Cystersów w Lubiążu. PolecamAlteo pisze:O ile komuś nie zależy na przejeździe przez Wrocław /jadąc z Poznania/ proponuję w Rawiczu skręcic na Lubin. W Wińsku jedziemy w kierunku Wołowa. Z Wołowa kierunek Strzegom i dalej kierunek Lubawka o ile jedziemy bezpośrednio do Hradec.. lub Wałbrzych - Mieroszów- Broumow. Pomiędzy Wołowem, a Strzegomiem przejeżdża się przez Lubiąż gdzie znajduje się olbrzymi kompleks pałacowy poklasztorny Cystersów. Jest to bardzo dobre miejsce na zrobienie sobie dłuższego odpoczynku i jest co oglądać. Gorąco polecam.

Fajna wiejska i spokojna droga bez korków.

Ostatnio zmieniony 14 cze 2009, 15:23 przez Tomas Rejl, łącznie zmieniany 5 razy.
- Alteo
O ile komuś nie zależy na przejeździe przez Wrocław /jadąc z Poznania/ proponuję w Rawiczu skręcic na Lubin.W Wińsku jedziemy w kierunku Wołowa.Z Wołowa kierunek Strzegom i dalej kierunek Lubawka o ile jedziemy bezpośrednio do Hradec.. lub Wałbrzych - Mieroszów- Broumow.Pomiędzy Wołowem a Strzegomiem przejeżdża się przez Lubiąź gdzie znajduje się olbrzymi kompleks pałacowy poklasztorny Cystersów.Jest to bardzo dobre miejsce na zrobienie sobie dłuższego odpoczynku i jest co oglądać.Gorąco polecam.
-
- Kontakt:
I taka drobna uwaga dla smakoszy. Piwo czeskie jest tanie ale nie zawsze dobre (Krakonosz=Wigry). Warto zabrać przynajmniej niewielką ilość czegoś sprawdzonego 

- miano
- Kontakt:
Re: jak dojechac do Vsestrary ?
Polecam trasę: Poznań - Leszno - Głogów - Lubiń - Legnica - Jawor - Kamienna Góra - Lubawka - Trutnov - Dvur Kralove - Vsestary (skrótem lub przez rondo przed Hradcem)gekom pisze:... Jak najlepiej dojechać z Poznania na weekend w Vsestary...
Trochę krócej i co najważniejsze omija się Wrocław przez który przeciętny przejazd do węzła autostradowego trwa 1,5 h
- euzeb
- Kontakt:
Witam!
Którędy dojechać z Katowic :A4-Niemodlin, Nysa, Paczków, Kłodzko, Kudowa?
Którędy dojechać z Katowic :A4-Niemodlin, Nysa, Paczków, Kłodzko, Kudowa?
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:

Pierwsza mapkato droga do granicy CZ. Problem będzie we Wrocławiu, bo przejazd przez miasto (brak obwodnicy) może nam przedłużyć trasę o godzinkę, dwie...
Druga, to droga w CZ jedziemy drogą 33 (maps.google.pl). Na dole mapki pokazany jest skrót do Vsestary, którym wyjeżdża się prawie wprost na sklep Tomasa. Dla osób, troszkę niepewnych trasy, można polecić dojazd do RONDA i skręt w prawo na Jicin (droga 35), jadąc nią za moment są Vsestary, zjazd w prawo na drogę lokalną przez zabudowania, za przejazdem kolejowym jeszcze kawałeczek - znajdziecie.

PS: Jurku, już się cieszymy na spotkanie

Do wszystkich, którzy przybędą, prośba o zabranie aparatów, robienie dużo zdjęć i umieszczenie ich później tu na Forum

- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Oooo witamy kolegę. Z Poznania to chyba drogą nr 5 do Wrocławia a później nr 8 do granicy w Kudowie. Najprościej Poznań->Komorniki->Leszno->Wrocław->Kudowa->Hradec i nie dojezdzając do Hradca na pierwszym rondzie w lewo kierunek Jicin.
-
- Kontakt:
jak dojechac do Vsestrary ?
Witam Kolegów. Jak najlepiej dojechać z Poznania na weekend w Vsestary i chętnie zobaczę tu jakąś mapkę orientacyjną gdzie spotkanie się odbędzie. Dzięki. Jurek
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 21:58 przez gekom, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Dzisiaj dotarly nowosczy MODIST, w trasie jest tez KRES i przygotowane sa aktualne nowosczy TILLIGa. Beda tez: P.L.Modell, LOCO, TT-CLUB Berlin, s.e.s., itp.
- Tomas Rejl
- Kontakt:
W ciagu TT-weekendu karty niestety nie akceptujemy bo mamy na modele maksymalna znizke i czeskie banki nam za karty licza ca. 5% prowyzje 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
W samym sklepie tak, ale już na straganach innych firm/giełdzie/bilety/piwko/grill to już nie.JANTARSA pisze:Czy w sklepie można płacić karta kredytową czy muszę wieźć gotówkę?
Najbliższy bankomat to chyba na dworcu w Hradec Kralove.
-
- Kontakt:
Witam,
ja też się wybieram - mogę się przekimać gdziekolwiek
)
Czy w sklepie można płacić karta kredytową czy muszę wieźć gotówkę?
Pozdrawiam
Artur
ja też się wybieram - mogę się przekimać gdziekolwiek

Czy w sklepie można płacić karta kredytową czy muszę wieźć gotówkę?
Pozdrawiam
Artur
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
i piesTomas Rejl pisze:ArturSch, Gabi i Gdyniak