Jaka glinka ?mahlerian pisze:.....i sypać piasek (pył stolarski) oraz ziemię (pył węglowy+glinka)

Jak to imituje oryginał ?
Moderator: mod-Makieta Modułowa
Jaka glinka ?mahlerian pisze:.....i sypać piasek (pył stolarski) oraz ziemię (pył węglowy+glinka)
TU kilka z nich w przyjaźniejszej formie.jarkott pisze:Kilka takich ciekawych artykułów można pobrać ze strony: ftp://ftp.martel.pl/Modelarstwo/HowTo
Najlepsze efekty osiągniesz wykorzystując fornir /jeśli z desek/ lub bardzo cienkie patyki. Można to zabejcować do odpowiedniego koloru.mam pytanie, jak najprościej, a najefektowniej zrobić płot wiejski, taki dookoła ogródka, bo ten z Auhagena, co to niby ma być do TT, to jest dużo za duży...
Co prawda minął prawie miesiąc od zadania pytania ale może się jeszcze przyda na coś to zdjęcie:Jeśli macie jakieś sugestie - bardzo proszę i z góry dziękuję
Zwłaszcza, że są takowe dostepne w oferciegemol pisze:Wskaźniki na module zawsze możesz w przyszłości wymienić, jeśli dojdziesz do wniosku, że jednak kolej polska.
Miałem nadzieję na polskie klimaty, a tu zanosi się na niemczyznę.mahlerian pisze:Nie żebym się chciał kłócić, ale te brzozy zrobiłem wg zdjęcia ukazującego naturalnie I jeszcze jedno pytanie, a raczej prośba o poradę. Czy tablicę Ne 7 / So 7 - Schneepflugtafel stawia się również przed peronami ziemnymi? A jeśli tak, to w jakiej odległości i z której strony toru? Bo są dwie: V do góry (podnieść pług) i ^ do dołu (opuścić pług). No i nie wiem, jak to zrobić - 4 tablice? Proszę o pomoc...
Tego typu dzikie przejścia wyróżniają się tym, co napisał kolega wyżej. Powinna być tam tylko ścieżka na dojściu do torów i dodam, że ewentualnie "odsłonięte" podkłady na zewnątrz toru - ludziska chodząc, "rozrzucają" kamienie tłucznia "od" toru... szczególnie gdy ten jest na nasypie. Z tym "nanoszeniem" piasku byłbym ostrożny. W końcu ten tor nie jest na plaży...mahlerian pisze:Jeśli macie jakieś sugestie - bardzo proszę i z góry dziękuję
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość