Powiedzmy ZNTK Olsztyn

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Re: Powiedzmy ZNTK Olsztyn

Post autor: Mariusz »

Mamy częściową odpowiedź dlaczego TT jest niepopularna: m.innymi właśnie dzięki SCH.
Nie ma nic innego jak tylko H0
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

ArturSch pisze:Ś.P. Składnice Harcerskie to zlikwidowano chyba wszędzie (czy ktoś wie o jakiejś działającej - ale nie o sklepie w tej samej siedzibie)
http://www.skladnicaharcerska.pl/ - w Warszawie sa dwa, a w pewnym sensie nawet trzy sklepy. Ten w al. KEN56 przejal czesc kolejowa po sklepiku, ktory byl kiedys w Galerii Mokotow.
Ze skladnica byl tez zwiazany kiedys sklep na Latyczowskiej, na Goclawiu.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2008, 00:12 przez oelka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Albo TU
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Witamy Cię kacio1 z szuwarowo-bagiennego na ForumTT !!
:mrgreen:
kacio1 pisze:...w Olsztynie zlikwidowano składnicę i pozostaje tylko allegro...
Ś.P. Składnice Harcerskie to zlikwidowano chyba wszędzie (czy ktoś wie o jakiejś działającej - ale nie o sklepie w tej samej siedzibie), jednak możliwości zakupów nie ograniczają się tylko do Allegro.
Istnieje cała pokaźna, jak na nasz kraj, grupa sklepów Internetowych (zobacz TU recenzje).

Zapraszamy do podzielenia się z nami Twoimi planami (rysunki) oraz postępami w pracy (zdjęcia).
:P
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

Witamy cię na forum.
:lol:
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

No to czekamy na efekty ... no i galerię. W razie co witamy serdecznie na naszym forum. życzę udanej współpracy i wielu wrażeń w TT.

p.s. ja też zaczynałem od przysłowiowego zera, kiedyś ktoś pomógł mi teraz ja się odwdzięczam innym
kacio1
Kontakt:

Powiedzmy ZNTK Olsztyn

Post autor: kacio1 »

Witam serdecznie.Moje pierwsze spotkanie z kolejnictwem modelowym było w polowie lat sześćdziesiątych.Otrzymałem zestaw HO startowy,który przetrwał tylko parę jazd.Odezwała się we mnie żyłka majsterklepki i oczywistym na kolejkę przyszła kolej.Potem były już tylko wspomnienia i ponowne posiadanie zestawu .Tym razem była to TT z przejazdami,rozjazdami i paroma budynkami dworcowymi zakupiona w składnicy harcerskiej.Z chwilą podjęcia pierwszej pracy, zabawy z koleją odeszły na dalszy plan, aż do wyprzedaży całości.Obecnie zamierzam realizować dziecięce marzenia i pomysły.Niestety w Olsztynie zlikwidowano składnicę i pozostaje tylko allegro.Tą drogą zakupiłem sporo torowisk ,rozjazdów ,krzyżówek,semaforów.Zakupiłem kilkanaście drzewek,troche złomowego taboru do reanimacji oraz w miarę przyzwoitą BR130.To są moje dorosłe początki.Na allegro poznałem kolegę ErnieGdynia,który mnie mocno oświecił.Dowiedziałem się o torach modelowych,DCC,i innych technicznych nowościach.Wyszło na to ,że nawet nie zaczynająć ,powinienem już się przestawić na modelowe.Zacząłem analizować modelowe torowisko i doszedłem do wniosku ,że jest tu możliwość bardzo dużej oszczędnośći finansów ,odchodząc od gotowych elementów torowisk.W temacie DCC jest także pole do popisu dla elektronika,tam,gdzie nie jest wymagana miniaturyzacja.Mam sporo pomysłów ,które w trakcie realizacji będę udostępniał forumowiczom.Mam też nadzieję,że dostanę tu odpowiedzi na pytania z zakresu sterowania makietą w analogu i DCC.Pozdrawiam a w miarę rozwoju taboru powklejam fotki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”