Tak, złodzieje zostali zlapani już rok temu i teraz był sąd. Niestety większość została sprzedana na giełdach itp. Z tego co zostało mnie ukradzione, nie zostało niestety już nic. Cala resztka, która po nich została z kradzieży za ca.1.900.000 zł, jest to ok. 30 wagonów i jeden parowóz z muzeum CSD Luznamradwan pisze:Dzisiaj przeczytałem wiadomość, że złodzieje z Czech zostali skazani na 8,5 roku więzienia za kradzieże modeli kolejek. Thomas, mam nadzieję, że należytą do tych, którym udało się odzyskać przynajmniej część modeli.
Tomas Rejl - mój tabor PKP
Moderator: mod-Moja TT
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Re: Tomas Rejl - mój tabor PKP
Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 16:58 przez Tomas Rejl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZonekCC
- Kontakt:
-
mradwan
- Kontakt:
Dzisiaj przeczytałem wiadomość, że złodzieje z Czech zostali skazani na 8,5 roku więzienia za kradzieże modeli kolejek. Thomas, mam nadzieję, że należytą do tych, którym udało się odzyskać przynajmniej część modeli.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Informacja na niemieckim forum TT-Board wisi już od 11.09.2008. Niemieccy koledzy z administracji ten wątek oznaczyli jako "ważny" i wisi na samej górze działu.
- Charakterek
- Kontakt:
No i dlatego nikomu nie powiem kto kupił mój cały tabor, bo w tej chwili to mam jedną loczkę dla Marvinka (334 niebieską startową) i kilka zdewastowanych wagonów. Reszta z ciężkim sercem musiała się sprzedać. Ale jakoś się kiedyś odkuję... Może.Tomas Rejl pisze:Naprawdę trzeba uważać i "Mój tabor" jest trochę niebezpieczny - po prostu przewodnik dla złodziei.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2008, 10:11 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Wielkie niepodziękowanie dla Jacka i wszystkich z naszego forum.
Naprawdę trzeba uważać i "Mój tabor" jest trochę niebezpieczny - po prostu przewodnik dla złodziei.
Niestety zpoznalem na własną skórę
Naprawdę trzeba uważać i "Mój tabor" jest trochę niebezpieczny - po prostu przewodnik dla złodziei.
Niestety zpoznalem na własną skórę
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2008, 10:03 przez Tomas Rejl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Charakterek
- Kontakt:
No trudno - będzie flood - ale nie mam jak tego wyedytować. Można już linki dawać na niemieckich forach!
http://ttclub.pl/j/index.php?option=com ... Itemid=215
Zdjęcia będę uzupełniał sukcesywnie. Muszę tylko poznajdywać je i założyć im strony.
Zdjęcia będę uzupełniał sukcesywnie. Muszę tylko poznajdywać je i założyć im strony.
- Charakterek
- Kontakt:
- Charakterek
- Kontakt:
Na moją prośbę na stronie http://www.modelarski.pl/index.html ukazała się także informacja o skradzionej kolekcji. Każdy kto ma dojścia do jakichkolwiek sklepów niech umieszcza podobne info! Jeszcze poproszę Adama z Modelmanii, by umieścił info o skradzionej kolekcji, a Piotrowi dziękuję za to, że jest z modelarzami. Łączmy się wszyscy w pomocy dla Tomka!
-
rietzeTT
- Kontakt:
Nie rozumiem i ciężko jest uświadomić sobie, po co złodziejowi lokomotywy. Teraz okazało się, że kolekcja pociągów jest bardzo cenna. I ja muszę ostro uważać na złodziejów i inii też.Może będzie więcej napadów na kolekcjonarskich ludzi. Bardzo współczuję Tomasowi, która natrafiło przykrość i rozczarowanie. Postaram się pomóc tobie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2008, 21:18 przez rietzeTT, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mariusz
- Kontakt:
Dobra robota Jacek.
Osobiście poinformowałem wszystkich znajomych co ciągle siedzą na allegro i ebayu.
Liczmy na Tomka szczęście, a pech złodzieja.
Osobiście poinformowałem wszystkich znajomych co ciągle siedzą na allegro i ebayu.
Liczmy na Tomka szczęście, a pech złodzieja.
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Dziekuje za pomoc Jacku.
Z tych nie typowych moźna dopisać talboty PKP (2 numery) które DELTAX zrobil tylko w iloscy 30 sztuk.
Dzieki...
Z tych nie typowych moźna dopisać talboty PKP (2 numery) które DELTAX zrobil tylko w iloscy 30 sztuk.
Dzieki...
- Charakterek
- Kontakt:
Tomku - tak jak uzgodniliśmy:
jeszcze zrobimy po angielsku i być może po niemiecku. Wysyłaj nam zdjęcia modeli, my to będziemy linkować gdzie się da.
jeszcze zrobimy po angielsku i być może po niemiecku. Wysyłaj nam zdjęcia modeli, my to będziemy linkować gdzie się da.
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
Fatalnie
Coś mi sie nie chce wierzyć by skradziony towar pojawił sie na aukcjach internetowych, być może ze coś pojawi sie na giełdach najbliższa jest chyba w Katowicach.
- aviaTTor
- Kontakt:
Tomas wspolczuje i mam nadzieje ze odzyskasz swoja kolekcje