Moja TT - akinomrz

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Re: Moja TT - akinomrz

Post autor: Mariusz »

Ile za tonę ?? ;)
akinomrz
Kontakt:

Post autor: akinomrz »

Dziś przyszła paczuszka z MM - a w niej:

coś do III-cio epokowego składu DR
Obrazek Obrazek

i coś do pustych węglarek czyli ... węgielek :P
Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2008, 19:01 przez akinomrz, łącznie zmieniany 1 raz.
akinomrz
Kontakt:

bartekdj pisze:... nadażyla się okazja ludmiły railion (była moim marzeniem)
A ja właśnie miałem najpierw sobie Ludmiłkę sprawić ( Roco ) ale tak jakoś tak mi się ten zestawik spodobał, że nie mogłem się oprzeć - polecam :D Obecnie jestem na etapie przyklejania barierek do loki - zaczynam żałować, że nie wybrałem Ludmiły :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 20:28 przez akinomrz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

bartekdj pisze:nie ma co jak piękna bipa
Nie ten link podalem, masz, naciesz nimi swoje oczy :mrgreen:
http://home.arcor.de/danielberg/holzroller/142005.htm
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 20:27 przez bartekdj, łącznie zmieniany 1 raz.
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

bartekdj pisze:nie ma co jak piękna bipa http://home.arcor.de/danielberg/holzroller/211013b.htm
Wagon na tym zdjęciu to nie bipa tylko piętrus, który właśnie wprowadza Kuehn, odpowiednik Bdhpumn na PKP ;)
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 20:26 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Ostatnio z kolegą trojanem rozmawialiśmy dużo o e11, byliśmy zgodni co do wagonów do tej loko, nie ma co jak piękna bipa
http://home.arcor.de/danielberg/holzroller/211013b.htm
towarowo też jest ślicznie
http://home.arcor.de/danielberg/holzroller/211058.htm
http://home.arcor.de/danielberg/holzroller/142001e.htm

Co do Twego zestawu to Ci go gratuluję i zazdroszczę aczkolwiek jak chciałem sobie go kupić nadażyla się okazja ludmiły railion (była moim marzeniem) tilligowska więc sianko przelałem na to, więc to poczeka ale będzie , musi być bo jest cudno ten zestaw, jedne chyba najabrdziej atrakcyjnieszy dla mnie.
Myślę, że ja bym dokupił jeszcze 2 wagoniki i super składzik choc patrząc na fotki widzimy składy 3 wagonów :) cud miód palce lizać
akinomrz
Kontakt:

O dzięki Ci dobrodzieju :D Mam już pomysł na kolejny skład - tylko piętrusa musze skombinować ;) a loka faktycznie ciągnęła chyba wszystko co w DDR na torach stało :P podobnie jaki i rzeczona 118-ka.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

akinomrz pisze:A Gbs Tilliga z IV epoki - by się nawet znalazł - ale to mi bardziej pod 118-kę raczej pasyje niż pod "delikatną" 110-kę
Delikatna? :lol: Ta ptaszyna w skali 1:120 tylko tak wygląda. Wcale nie jest taka delikatna i całkiem nieźle sobie radziła z pociągmi powiedzmy większymi. Poniżej dla przykładu z zestawem piętrowym.
Obrazek
foto: "Lokomotiven der DR", F.Borchert, H-J Kirsche
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 20:24 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

bartekdj pisze:Czesc, jak zestaw się sprawuje na torach ?? Jeśli możesz wlep jakieś fotki. Myslisz dalej o dokupieniu wagonów do tego setu ??
Moim przy większych prędkościach też zdarzy się wylecieć. Uzupełnić można o pocztę inne osobówki i Daa jak ja to czynię ;)
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 20:24 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
akinomrz
Kontakt:

Co do trzeciej osi to pamiętałem ją z BTTB i miałem lekkie obawy ale jak pisałem wcześniej - u Tilliga było OK - zreszta taki skład to się raczej wolno toczy :D
A Gbs Tilliga z IV epoki - by się nawet znalazł - ale to mi bardziej pod 118-kę raczej pasyje niż pod "delikatną" 110-kę ;)

PS. elektryczna ( 242 - III epoka ) to mi się śni od dawna i pewnie trzeba zacząć działać w tym kierunku, bo sama z nieba nie spadnie ;) ale to raczej do mych towarowych BTTB.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Trzymając się epoki i klimatu, faktycznie dwuosiowe Reko przyda się, po za tym można podczepić Gbs'a.
Obrazek Obrazek
Co do własnosci trakcyjnych .... na idealnie równym torze skład zachowuje się rewelacyjnie, natomiast na rozjadach różnie z tym bywa, trzecia oś bywa kapryśna, na szczęście rzadko :) Ale z drugiej strony w końcu to stare wagony i trzeba ostrożnie porwadzić skład :lol:
Śni mi się do nich lokomotywa elektryczna -też ciekawy klimat np z BR 211 czy 242.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 20:23 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
akinomrz
Kontakt:

Na torach rewelacja - przynajmniej dla mnie :D choć ciężko coś powiedzieć skoro tory miały tylko jeden rozjazd po drodze ale na pełnej predkości caly skład przeleciał w obie strony bezproblemowo. Ten skład uważam już za skompletowany na swoje potrzeby, więc raczej już nic nie dokupuję do niego - no może poza BR 118 ;) i wtedy jeszcze z jeden wagonik ( np. brakujący mi jeszcze dwuosiowy 13226 lub trzyosiowy 13224 ). Fotki wlepię po świętach, bo tory juz musiałem złożyć :/
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Czesc, jak zestaw się sprawuje na torach ?? Jeśli możesz wlep jakieś fotki.Myslisz dalej o dokupieniu wagonów do tego setu ??
akinomrz
Kontakt:

BR 118 jest trzecia w kolejce ;) teraz pora na Ludmiłę Roco w malowaniu DR, potem BR 242, a potem 118-ka :D .... ale muszę faktycznie najpierw ochłonąć ;)
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

akinomrz pisze:Powiem tak ..... między lokami Tilliga a BTTB jest jednak przepaść ;) ten odgłos silnika, te światła, ta kultura jazdy :lol:
:D wiemy, wiemy i gratulujemy zakupu. Jak ochłoniesz to zbieraj na BR 118 ;)
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 20:21 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”