Karol pisze:O czym ty bredzisz

Nie. Mam trochę wiedzy i doświadczenia.
Karol pisze:Silniki te są po prostu za słabe i bardzo szybko się przegrzewają i palą, sprawdziłem to w br 56, br 130, br 81 i jak do tej pory wszystkie poszły z dymem. Więc stanowczo odradzam tego typu eksperymenty.
Moc tych silników faktycznie jest mniejsza ale przy sprawnym przeniesieniu napędu wystarcza. Są znacznie cichsze od "typowych" silników. Jak wcześniej napisałem - przeważnie ich napięcie znamionowe wynosi 5V. Do 6V działają bardzo dobrze natomiast dalsze podniesienie napięcia powoduje znikomy przyrost mocy i gwałtowny wzrost wydzielania ciepła który to doprowadza do zniszczenia silnika.
Zastosowanie tego typu silników w lokomotywach BR56 i 81 jest kłopotliwe. Natomiast dziwi mnie, że nie potrafiłeś wykorzystać ich w BR130 - totalna poracha

W BR118, 130 jest tyle miejsca, że można wstawić 2 silniki połączone szeregowo. W stosunku do konstrukcji BTTB - same plusy

.
sebano79 pisze:Co do kondensatora. Kupię taki w sklepie elektr. czy musi być specjalny? Jeżeli tak to czy będzie pasował z każdej loko? Zauważyłem że na jednym silniczku jest napis 9v a na tym z br23 12v ( zdjęcie pierwsze). Na kondensatorach też są różne numery...
Najlepiej ceramiczny 10-33 nF/25V lub więcej ale inne też mogą być (byle nie elektrolityczny

). W starym radiu znajdziesz tego sporo
Uwaga przy lutowaniu

- kondensatorów ceramicznych nie wolno przegrzewać - grozi ich uszkodzeniem.
Numery to zaszyfrowana pojemność
103 - 10nF