makieta N -> http://www.norma.fremo.pl/viewtopic.php?t=1972&start=45
Wystawa modeli i prezentacja makiet w KMK Poznań
Moderator: mod-Imprezy
- Misiek
- Kontakt:
Re: Wystawa modeli i prezentacja makiet w KMK Poznań
MBR/Posen - zdaje się, że była na targach poznańskich 
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 22:51 przez Misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wicio
- Kontakt:
Tak ze zdjęć to na tej H0 drzewa wyglądają na MBR Model. Też mi się ta zieleń podoba, wykonanie podobne jak robi daniel loko na Kozaku.
-
PiotrZ
- Kontakt:
Moją uwagę zwróciła jeszcze makieta H0 z doskonałą zielenią

oraz makieta modułowa(?) „w pudełku” (wielkość N)

oraz makieta modułowa(?) „w pudełku” (wielkość N)

Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 22:21 przez PiotrZ, łącznie zmieniany 2 razy.
- daraśekp
- Kontakt:
To ja dodaję fotkę wędkarzy na module Kłapouchego. Wstawiłem trochę choinek, żeby zasłonić pianinko. Mojej żonce bardzo podobały się te baźki.
Jeżeli autora modułu uraziłem swoją przeróbką to proszę admina o usunięcie mojego postu.
Pozdrawiam
Jeżeli autora modułu uraziłem swoją przeróbką to proszę admina o usunięcie mojego postu.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 20:35 przez daraśekp, łącznie zmieniany 1 raz.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Chwilkę czasu znalazłem więc małe info i trochę fotek z Dni Otwartych w PKMK.
Na samym początku już przy rozkładaniu trwały rozmowy z Prezesem Pyssą o przyszłorocznych targach Hobby oraz dostaliśmy zaproszenie na razie ustne (później dostaniemy maila co i jak dokładnie i się podzielimy nim tu na FTT) na warsztaty modelarskie które odbędą się w lutym.
W skład makiety TT wchodziły moduły: Miano, Mariusza, Kłapouchego oraz mojej żony i moje a pomocą przy sterowaniu składami służył Geniusz. Odwiedziła nas silna grupa pod wezwaniem TT: PiotrZ, Leo z Martą, Daraśekp. Podczas zabawy jeździliśmy min. Husarzem ze stajni PIKO, miał założony dekoder LokPilot Basic a podczas sterowania nim działy się różne rzeczy a to puszczał kangury a to nie chciał hamować lub startował po ruszeniu delikatnie kołkiem na MM z pełną prędkością, żadne resety i próby przeprogramowania nie przynosiły rezultatów. Dzisiaj zamontowałem LokPiolta 4.0 i loka śmiga jak należy. Intensywne "wietrzenie" miały piętrusy z ostatniej akcji na Forum.
Teraz trochę fotek:

Na samym początku już przy rozkładaniu trwały rozmowy z Prezesem Pyssą o przyszłorocznych targach Hobby oraz dostaliśmy zaproszenie na razie ustne (później dostaniemy maila co i jak dokładnie i się podzielimy nim tu na FTT) na warsztaty modelarskie które odbędą się w lutym.
W skład makiety TT wchodziły moduły: Miano, Mariusza, Kłapouchego oraz mojej żony i moje a pomocą przy sterowaniu składami służył Geniusz. Odwiedziła nas silna grupa pod wezwaniem TT: PiotrZ, Leo z Martą, Daraśekp. Podczas zabawy jeździliśmy min. Husarzem ze stajni PIKO, miał założony dekoder LokPilot Basic a podczas sterowania nim działy się różne rzeczy a to puszczał kangury a to nie chciał hamować lub startował po ruszeniu delikatnie kołkiem na MM z pełną prędkością, żadne resety i próby przeprogramowania nie przynosiły rezultatów. Dzisiaj zamontowałem LokPiolta 4.0 i loka śmiga jak należy. Intensywne "wietrzenie" miały piętrusy z ostatniej akcji na Forum.
Teraz trochę fotek:

Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 13:11 przez TTygrysek_P-ń, łącznie zmieniany 1 raz.
- daraśekp
- Kontakt:
Witam,
Byłem w sobotę sam, w niedzielę udało mi się namówić żonkę i byliśmy razem. Najbardziej żonce podobała się...karuzela na makiecie stacjonarnej H0
Jednak po tej wizycie patrzy troszkę inaczej na to nasze hobby. Ja ze swojej strony dziękuję kolegom za mile spędzony czas i ciekawe rozmowy, a moja dwusetka tęskni za towarzystwem piętrusków
Pozdrawiam
Byłem w sobotę sam, w niedzielę udało mi się namówić żonkę i byliśmy razem. Najbardziej żonce podobała się...karuzela na makiecie stacjonarnej H0
Pozdrawiam
- miano
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 08:01 przez miano, łącznie zmieniany 1 raz.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Tak post pod postem. Info z "naszej" strony klubowej:

Z tego co pamiętam to będzie to chyba największa wystawa jak do tej pory.Ryszard Pyssa, pon., 11/21/2011 - 07:45 pisze:Katarzynki 2012
Zapraszamy na dni otwarte klubu - pokazy makiet i wystawę modelarską w dniach 26-27 listopada 2011 r. ( sobota-niedziela) w godz. 10.00 - 18.00 w siedzibie klubu w Poznaniu przy ul. Fredry 13 ( budynek Zespołu Szkół Komunikacji). Wstęp płatny: bilet normalny 5 zł, ulgowy 3 zł.
Wystawę organizujemy na parterze w pomieszczeniach świetlicy i stołówki ( kolej ogrodowa, makieta TT i HOe, warsztat modelarza i moduły makiet w skali HO i N, wystawa modeli i dioram fabrycznych lub wykonanych własnoręcznie przez członków klubu, sprzedaż publikacji o kolei i modeli w atrakcyjnych cenach.
W piwnicach szkoły zaprezentujemy makietę stacjonarną i modułową stacji Międzychód. W kawiarence "Pod semaforem" zaprezentujemy filmy o tematyce kolejowej.
Zapraszamy
Ostatnio zmieniony 21 lis 2011, 16:16 przez TTygrysek_P-ń, łącznie zmieniany 1 raz.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 19 lis 2011, 11:44 przez TTygrysek_P-ń, łącznie zmieniany 1 raz.
-
toras
- Kontakt:
To ja bym się wstępnie zapowiedział. Do Poznania mam przysłowiowy rzut beretem, a z chęcią bym podejrzał moduły i trochę pytań zadał, bo przymierzam się do budowy. Na targach niestety nie mogłem się pojawić.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 17:48 przez toras, łącznie zmieniany 1 raz.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Coroczne Dni Otwarte PKMK czyli tzw Katarzynki odbędą się 26-27 listopada 2011.
Na 100% będzie znowu gablotka z modelami TT oraz jakieś moduły. Szczegóły ekspozycji TT będą ustalone w terminie trochę późniejszym. Jednak osoby zainteresowane zapraszamy, będziemy dostępni przez 2 dni na miejscu.
Na 100% będzie znowu gablotka z modelami TT oraz jakieś moduły. Szczegóły ekspozycji TT będą ustalone w terminie trochę późniejszym. Jednak osoby zainteresowane zapraszamy, będziemy dostępni przez 2 dni na miejscu.
-
romanpumas
- Kontakt:
Dzięki. We wtorki jestem już przeważnie w trasie na świat. Jak już któryś mi się uda, to wjadę tam. Jest może jakaś giełda w Poznaniu? Forum przeglądam jak jestem akurat w domu, a widzę że dużo modeli mi potem ucieka PKP.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2011, 11:46 przez romanpumas, łącznie zmieniany 1 raz.
- TTygrysek_P-ń
- Kontakt:
Ogólnie klub jest czynny we wtorki między 16 a 19. Głównie przychodzą chłopaki z H0. TT-tka działa w domach i pojawiamy się tam tylko jak coś potrzebujemy od Prezesa oraz zawsze jesteśmy na Dniach Otwartych tzw. Katarzynkach w listopadzie.romanpumas pisze:Mam pytanie kiedy odbędą się następne spotkania TT.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2011, 11:46 przez TTygrysek_P-ń, łącznie zmieniany 1 raz.
-
romanpumas
- Kontakt:
Mam pytanie kiedy odbędą się następne spotkania TT.
-
PiotrZ
- Kontakt:
Inne pojazdy szynowe wystawione w gablotkach (nie TT)

Widziałem ten motyw, ale myślałem, że to gość skaczący na bungeeI na koniec z mojej strony fotka (...) wisielca
Ostatnio zmieniony 04 gru 2010, 08:07 przez PiotrZ, łącznie zmieniany 1 raz.