BR118 BTTB z dźwiękiem

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: BR118 BTTB z dźwiękiem

Post autor: ArturSchŁ »

mradwan pisze:A silnik pewno pojdzie do wymiany.
To dobra decyzja.

Proponuję użyć zestaw wymienny jakie bywają na eBayu. TU właśnie opis takiej wymiany silnika, co prawda w E94, ale zasada jest taka sama.
:P
mradwan
Kontakt:

Re: BR118 BTTB z dźwiękiem

Post autor: mradwan »

Mam do niej sentyment. Dostalem ja od rodzicow na gwiazdke, teraz podoba sie mojemu synowi. Na dodatek w 1981 czy 82 byla na parwde jak cud techniki w porownaniu z naszymi lokomotywkami z zestawow dziecinnych PIKO. I tak ja podaje modernizacjom. A silnik pewno pojdzie do wymiany.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Re: BR118 BTTB z dżwiękiem

Post autor: Charakterek »

mradwan pisze:musze jeszcze popatrzec, na ile da sie ustawic dzwiek, zebu diesel byl slyszalny takze przy szybszej jezdzie.
To raczej silnik wymień na nowy, bo ten z BTTB jest za głośny. No ale swoją drogą to szok pchać w loka wartego mniej jak 100 zł dźwięk o wartości powyżej 400 zł.

Ja bym się bał choćby ze względu na temperaturę jaką osiąga motorek oraz na kiepskiej jakości elementy półprzewodnikowe (te od świateł), które potrafiły pójść z dymem...
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2007, 08:02 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
mradwan
Kontakt:

BR118 BTTB z dźwiękiem

Post autor: mradwan »

Choc pierwsza proba nie byla zbyt obiecujaca, to z pomoca pana Piotra z Techno Hobby udalo sie i dzisiaj BR 118 BTTB odbyla probna jazde wydajac dzwieki. A to dzieki LokSound ESU Micro. Lok trabi, slychac hamulce i silnik, musze jeszcze popatrzec, na ile da sie ustawic dzwiek, zebu diesel byl slyszalny takze przy szybszej jezdzie. Czeka juz na nia interzonen Zug z BDm DB (Tillig), Mitropa (BTTB) i Modwagen 1 kl. (Tillig).
a Lok ma jakies 26 lub 25 lat.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2007, 15:18 przez mradwan, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”