O dziwo Herkules na fabrycznych ustawieniach dekodera (zmieniony tylko adres) jedzie płynniej niż V180 (również fabryczne ustawienia dekodera), aczkolwiek ciut szybciej.
 O dziwo Herkules na fabrycznych ustawieniach dekodera (zmieniony tylko adres) jedzie płynniej niż V180 (również fabryczne ustawienia dekodera), aczkolwiek ciut szybciej.Ucyfrowienie ER20 Piko i nie tylko
Moderator: mod-Elektryka i DCC
- 
				Gloow
- Kontakt:
Re: Ucyfrowienie ER20 Piko i nie tylko
No i dekoder do Herkulesa wstawiony - proces łatwy i przyjemny  O dziwo Herkules na fabrycznych ustawieniach dekodera (zmieniony tylko adres) jedzie płynniej niż V180 (również fabryczne ustawienia dekodera), aczkolwiek ciut szybciej.
 O dziwo Herkules na fabrycznych ustawieniach dekodera (zmieniony tylko adres) jedzie płynniej niż V180 (również fabryczne ustawienia dekodera), aczkolwiek ciut szybciej.

O dziwo Herkules na fabrycznych ustawieniach dekodera (zmieniony tylko adres) jedzie płynniej niż V180 (również fabryczne ustawienia dekodera), aczkolwiek ciut szybciej.- 
				Gloow
- Kontakt:
 Dzięki, całkiem zgrabnie to wygląda. Jeszcze zobaczę czy zrobię tak jak Ty ale pomysł wydaje mi się dobry.
  Dzięki, całkiem zgrabnie to wygląda. Jeszcze zobaczę czy zrobię tak jak Ty ale pomysł wydaje mi się dobry.- kolejarz
- Kontakt:
- 
				Gloow
- Kontakt:
A w takim razie jak Ty rozwiązałeś ten problem? Chętnie bym podpatrzył.kolejarz pisze:Na TT-bahn widać, jak przerabiają gniazda coś mniej więcej co ja zrobiłem...
					Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 21:31 przez Gloow, łącznie zmieniany 1 raz.

- kolejarz
- Kontakt:
Czyli wnioskuję, że nie miałeś tego w ręku, tylko ściągasz fotki z T-bahn...
Szkoda, bo w tym momencie nie jesteś w stanie wyjaśnić co i jak...
A ja nadal nie kumam

Szkoda, bo w tym momencie nie jesteś w stanie wyjaśnić co i jak...
A ja nadal nie kumam

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- kolejarz
- Kontakt:
A powiedz mi, czym to-to się różniArturSch pisze:Wymiana gniazd sprzęgów: ...
Więcej na stronie TT-Bahn von Epoche VI , oraz inne ciekawe informacje.
 Bo ja nie widzę żadnej różnicy
 Bo ja nie widzę żadnej różnicy 
Na TT-bahn widać, jak przerabiają gniazda coś mniej więcej co ja zrobiłem... Ale tu ni w ząb nie widzę różnicy...
					Ostatnio zmieniony 22 wrz 2007, 23:18 przez kolejarz, łącznie zmieniany 1 raz.

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- 
				Gloow
- Kontakt:
Hmm trochę to dziwne, ten zamiennik wygląda na część produkcji Piko. Skoro Piko zdaje sobie sprawę z problemu (produkuje część zamienną) to czemu nie montuje jej od razu do swoich lokomotyw?  Wymuszanie kupna... ?
 Wymuszanie kupna... ?

Wymuszanie kupna... ?
 Wymuszanie kupna... ?- Charakterek
- Kontakt:
Tak dokładnie o ten problem chodzi! A czy w Polsce - musisz podpytać w sklepach - powinni sprowadzić wraz z dostawą towarów z PIKOGloow pisze:Dekoder do Herkulesa już do mnie jedzie click - na inny nie było mnie niestety stać na razie. Charakterku, czy mógłbyś rozwinąć myśl? Bo w niemieckiem jestem niemalże tak dobry jak w chińskim a chińskiego dopiero mam zamiar zacząć się uczyćDomyślam się, że chodzi o "wydłużenie" gniazda do sprzęgów (problem zachodzenia za siebie zderzaków?) Można to kupić gdzieś w Polsce?
					Ostatnio zmieniony 21 wrz 2007, 12:12 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				Gloow
- Kontakt:
Dekoder do Herkulesa już do mnie jedzie click - na inny nie było mnie niestety stać na razie. Charakterku, czy mógłbyś rozwinąć myśl? Bo w niemieckiem jestem niemalże tak dobry jak w chińskim a chińskiego dopiero mam zamiar zacząć się uczyć  Domyślam się, że chodzi o "wydłużenie" gniazda do sprzęgów (problem zachodzenia za siebie zderzaków?) Można to kupić gdzieś w Polsce?
 Domyślam się, że chodzi o "wydłużenie" gniazda do sprzęgów (problem zachodzenia za siebie zderzaków?) Można to kupić gdzieś w Polsce?

Domyślam się, że chodzi o "wydłużenie" gniazda do sprzęgów (problem zachodzenia za siebie zderzaków?) Można to kupić gdzieś w Polsce?
 Domyślam się, że chodzi o "wydłużenie" gniazda do sprzęgów (problem zachodzenia za siebie zderzaków?) Można to kupić gdzieś w Polsce?- Charakterek
- Kontakt:
Tylko do tych sprzęgów musisz kupić takie oto coś:
http://www.piko.de/produkt_db/check.php ... =&id=46040

http://www.piko.de/produkt_db/check.php ... =&id=46040
- 
				Gloow
- Kontakt:
Dokładnie tak się stało. Została u mnie lokomotywa i centralka, swoją drogą dawno się tak dobrze nie bawiłem  Zobaczę jak będzie z kasą  w najbliższym czasie (miałem nie przewidziane wydatki) i prawdopodobnie na dniach sprawie sobie dekoder do Herkulesa. Chyba się też skuszę przy okazji na wymianę sprzęgów na nowe tilligowskie. Podoba mi się ich działanie.
 Zobaczę jak będzie z kasą  w najbliższym czasie (miałem nie przewidziane wydatki) i prawdopodobnie na dniach sprawie sobie dekoder do Herkulesa. Chyba się też skuszę przy okazji na wymianę sprzęgów na nowe tilligowskie. Podoba mi się ich działanie.

Zobaczę jak będzie z kasą  w najbliższym czasie (miałem nie przewidziane wydatki) i prawdopodobnie na dniach sprawie sobie dekoder do Herkulesa. Chyba się też skuszę przy okazji na wymianę sprzęgów na nowe tilligowskie. Podoba mi się ich działanie.
 Zobaczę jak będzie z kasą  w najbliższym czasie (miałem nie przewidziane wydatki) i prawdopodobnie na dniach sprawie sobie dekoder do Herkulesa. Chyba się też skuszę przy okazji na wymianę sprzęgów na nowe tilligowskie. Podoba mi się ich działanie.- Charakterek
- Kontakt:
No i to było bardzo prawidłowe podejście! Zostaw sobie lokę i compacta z zasilaczem a resztę pchnij. Wyjdzie Ci loka za pół darmo...Gloow pisze:A więc stało się. Zawitał do mnie zestaw 01202 z V180. Niestety z częścią tego zestawu od razu się żegnam ale DCC już u mnie jest
					Ostatnio zmieniony 15 wrz 2007, 13:54 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				Gloow
- Kontakt:
A więc stało się. Zawitał do mnie zestaw 01202 z V180. Niestety z częścią tego zestawu  od razu się żegnam ale DCC już u mnie jest