Funny cars - Vtr - wagon okolicznościowy ForumTT

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Czy jesteś zainteresowana/y zakupem wagonu ForumTT ?

Czas głosowania minął 29 sie 2007, 14:20

zakupię 1 wagon niebieski
14
19%
zakupię 1 wagon brązowy
10
13%
zakupię 2 (lub więcej) wagonów brązowych jeśli będą miały różne numery
14
19%
zakupię po jednym wagonie niebieskim i brązowym
19
25%
nie kupię żadnego, nie lubię takich zabawek
18
24%

Liczba głosów: 75

Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: Funny cars - Vtr - wagon okolicznościowy ForumTT

Post autor: ArturSchŁ »

Kolejka pisze:... że jakbyśmy mieli kupować węglarki, to albo 2xEs lub Eaos...
Różnica jest taka, że typowe wagony (Es, Eaos) są/będą w ofercie długo, natomiast ta edycja wagonu okolicznościowego ukaże się tylko raz i koniec.
Dokładnie jak było z Bolspedem, który teraz na Allegro osiąga kilkukrotne przebicie.
:mrgreen:
Awatar użytkownika
Kolejka
Kontakt:

Post autor: Kolejka »

Fajnie by było mieć taki wagon, ale my nie mamy funduszy :( (planujemy zakup jakiejś lokomotywy). A w dodatku z bratem ustaliliśmy, że jakbyśmy mieli kupować węglarki, to albo 2xEs lub Eaos (w przyszłości chcemy kupić skład takich wagonów).
zibi33
Kontakt:

Post autor: zibi33 »

ooooooo .... dzięki, sory ale przegapiłem link o informacjach na ten temat .... :oops: Ale tak bywa, a tak przy okazji jak już piszę odpowiedź, to bardzo mi się podoba ten wzór....
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

Post autor: Jacekk »

zibi33 pisze:A ja zapytam jaka będzie cena takiego wagonika ??
Taka
ArturSch pisze:Przewidywana cena wagonu w okolicach 75 zł /sztukę
;)
zibi33
Kontakt:

Post autor: zibi33 »

A ja zapytam jaka będzie cena takiego wagonika ???? Wtedy wypełnie ankietę... :)
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Teraz to ja już nic nie rozumiem. Kwestia formy grafitti jest "kontrowersyjna" tak jak i w rzeczywistości - większość traktuje to jako wandalizm i raczej trudno nazwać to upiększaniem taboru. Dlatego tez może i opcja takiego udekorowania modelu jak dotychczas szerokim oddźwiękiem sie nie odbila (chociaz moze warto aby i taki model powstał, części Tetetkowiczów na pewno by odpowiadał).

Co do logo to ja zapytam jakie miałoby być skoro ma to być wagon forumowy? BTTB, LPR czy może PSS Społem? Ponieważ ma to być jak by nie było model okolicznościowy, gdzie powinny występować elementy charakterystyczne, została przygotowana również wersja bardziej współczesna - bo tylko model stylizowany na epV pozwala "zaszaleć" i z dużą dozą "prawdopodobieństwa" umieścić tak logo jak i specyficzną kolorystykę (wystarczy pod tym względem rozejrzeć się jak wygląda wiele współczesnych wagonów polskich prywatnych przewoźników).

"Juz nic nie rozumiem :shock: Cierpliwie poczekam na koniec ankiety. Ja bardzo chetnie, dwie sztuki jezeli byloby tak cos na podobienstwo przedstawionego ponizej zestawiku z roznymi numerami wagonow."

No to raczej nie będzie bo te formy są praktycznie niedostępne dla takich zwykłych małych żuczków jak my...
pepsigo2pl
Kontakt:

Post autor: pepsigo2pl »

Szanowni Koledzy, nie zrozumcie mnie zle... Jak bylo o grafitti, to sie placz podniosl, ze to nie pasuje, ze za nowoczesne... a teraz nagle na niebiesko i w dodatku z logiem Forum?!

Juz nic nie rozumiem :shock: Cierpliwie poczekam na koniec ankiety. Ja bardzo chetnie, dwie sztuki jezeli byloby tak cos na podobienstwo przedstawionego ponizej zestawiku z roznymi numerami wagonow.

500312 Versuchswagenset Es, DR, ep.III (Modist-Maj 2005)
Obrazek

Gdzie polakow 10, tam 20 roznych pomyslow :/
Ostatnio zmieniony 18 sie 2007, 10:09 przez pepsigo2pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wactt
Kontakt:

Post autor: wactt »

Wagony bardzo mi się podobają ; zakładam , że byłyby produkowane w oparciu o modele czeskiej produkcji z powodu kosztów :D Jeżeli chodzi o oznakowanie skłaniam się do koloru niebieskiego i połączyłbym napisy z tej odmiany i okolicznościowe logo z wagonu brązowego. Wtedy byłby fajny wagon modelowy w ładnym kolorze i delikatnie oznakowany jako okolicznościowy. Nie sprawdzałem oznakowań, ale jak bym coś zauważył to dam znać.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Nie zakładaliśmy takiej potrzeby.
Awatar użytkownika
Przemek
Kontakt:

Post autor: Przemek »

Arturze a czy niebieskie wagony też by miały rożne numery ??
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Funny cars - Vtr - wagon okolicznościowy ForumTT

Zgodnie z informacją planujemy przygotowanie serii wagonów Vtr w malowaniu okolicznościowym ForumTT. W tej ankiecie chcielibyśmy poznać Wasze, drodzy Forumowicze, zdanie na temat sposobu malowania wagonu.
Prosimy o uczestniczenie w tej ankiecie, jej wyniki wpłyną na wielkość i rodzaj zamówienia.

Obrazek

Dziękuję
--
ArturSch
Ostatnio zmieniony 14 paź 2007, 10:18 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
Zablokowany

Wróć do „Tabor”