BR218
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
Re: BR218
ArJu na tej plytce jest gniazdo, tyle ze od dolu (nie widac tego na zdjeciu pod tym katem). Nie sugeruj sie numerem laminatu.ArJu pisze:To w końcu masz płytkę z gniazdem NEM651 czy taką, jak zaprezentował pepsigo2pl?
DOPISANE: Z tego co wiem lokomotywy BR218 i V180 sa na podobnych (jak nie takich samych) plytkach co mozna zobaczyc na stronie ttclub.pl tutaj.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 21:22 przez pepsigo2pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Re: BR218
Areczku zaslepki nie ma, musisz wylamac ten prostokacik w laminacie, w koleczku na fotce.

Lepiej wykorzystaj plytke TE2... wygodniej bedzie wrocic do stanu analogowego, w razie sprzedazy czy cos. Oczywiscie, po wylamaniu tego pindolka, mozesz wrocic do analoga, ale musialbys dokupic zaslepke analagowa, ktora potem wtykasz w zlacze.

Lepiej wykorzystaj plytke TE2... wygodniej bedzie wrocic do stanu analogowego, w razie sprzedazy czy cos. Oczywiscie, po wylamaniu tego pindolka, mozesz wrocic do analoga, ale musialbys dokupic zaslepke analagowa, ktora potem wtykasz w zlacze.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 21:17 przez pepsigo2pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
BR218
Witam.
Właśnie dotarła do mnie BR218 DB IVep. nr. kat. 2700.
Według katalogu nie powinna posiadać gniazda dekodera, więc zamówiłem płytkę TE2.
Otwieram lokę a tam gniazdo NEM651. Tylko się zdziwiłem, że żadnej zaślepki w nim nie ma.
Boję się wsadzić Golda żeby nie spalić. Czy wystarczy tylko włożyć dekoder i już? Niemieckiego nie znam i nie wiem co Oni piszą w punkcie o DCC. Płytkę może wykorzystam do 221, chyba że znowu dostanę płytkę z gniazdem.
Z góry dzięki
Właśnie dotarła do mnie BR218 DB IVep. nr. kat. 2700.
Według katalogu nie powinna posiadać gniazda dekodera, więc zamówiłem płytkę TE2.
Otwieram lokę a tam gniazdo NEM651. Tylko się zdziwiłem, że żadnej zaślepki w nim nie ma.
Boję się wsadzić Golda żeby nie spalić. Czy wystarczy tylko włożyć dekoder i już? Niemieckiego nie znam i nie wiem co Oni piszą w punkcie o DCC. Płytkę może wykorzystam do 221, chyba że znowu dostanę płytkę z gniazdem.
Z góry dzięki