Zdjęcie z mojego TorTTa

Dyskusja, o naszych makietach, dioramach itd.

Moderator: mod-Makieta

Krzysztof F
Kontakt:

Następne zdjęcie z makiety

Post autor: Krzysztof F »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na dzisiaj wystarczy. Pozdrawiam Krzysztof :)
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 11:35 przez Krzysztof F, łącznie zmieniany 2 razy.
Krzysztof F
Kontakt:

Makieta cd.

Sorry, ale u mnie coś kulawo działa imageshack (czasami stronka niedostepna). Ponadto nie działa wgrywanie serii zdjęć. Tak więc od czasu do czasu wrzucę tu po parę zdjęć z torTTa.
A o makiecie: na jednej płycie - 180 x 80. Układ trzy torowy, tory niestety rurki i dlatego krzywe (bo tak za tamtych lat było - popili na budowie). Sterowniki elektromagnetyczne BTTB, jeden anglik. Zasilanie tradycyjnie Fz-1. Składy:
- towarowy BR86 (Tkt3 nie zwaloryzowany) i dwa wagony towarowe w tym chłodnia. Mało wagonów ale na tą płytę więcej nie wejdzie,
- osobowy BR 35 i Bipa DOKP Katowice,
- pośpieszny Ludmiła BR130 BTTB i dwa Y.
Zabudowa miasta: całość AUHAGEN: stacja, magazyn z budynkiem administracyjnym, pensjonat, kamienice mieszkalne w tym ze sklepem (kwiaciarnia), ratusz z bankiem na parterze, kamienice ze sklepem warzywniczym oraz apteką. Komplet drzew (do poprawki) samochód ciężarowy z ładunkiem drewna. Ze względu na epokę brak trakcji.
Odwzorowanie fikcyjnej linii drugorzędnej lata 60/70. Komplet figurek kolejarzy i pasażerów (PREISER, FALLER). Na razie brak podświetlania budynków i latarń. Imitacja ulicy, chodników. W domkach szyby w oknach, zasłony, firanki. W niektórych skrzynki z kwiatami. I drobny bajerek - w nastawni widoczny pulpit nastawczy, a w magazynie wszystkie drzwi przesuwne. Tory na podkładzie szutru brąz. Trawa z maty. Nasypy. Znaczne urozmaicenie przebiegu torów przy minimalnym wymiarze makiety. Całość wyrzeźbiona przez jesień ubiegłego roku. I drobny patent - makieta stoi na ...desce do prasowania, a nie na podłodze. Czekam na krytyczne uwagi. O sorry znowu imageshack niodostępny. A mam sporo zdjęć i parę filmików z makiety. Może innym razem
Pozdrawiam forumowiczów Krzystof
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 12:38 przez Krzysztof F, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: Zdjęcie z mojego TorTTa

Post autor: ArturSchŁ »

KrzyszTTof pisze:krzywe tory...
Nie Twój komentarz, a od AUTORA !!
:P
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

ArturSch pisze:Tak może ze dwa słowa komentarza ...
krzywe tory... :mrgreen: ;)
Ostatnio zmieniony 19 lip 2007, 22:27 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Tak może ze dwa słowa komentarza ...
Krzysztof F
Kontakt:

Zdjęcie z mojego TorTTa

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 lip 2007, 17:21 przez Krzysztof F, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta”