wojtas pisze:ale gdzie tu stare kolekcjonerskie rodzyny ROKALA, BTTB czy coś ZEUKE?
Rokala niestety nie miałem okazji poznać, Zeuke i BTTB owszem, aż za dobrze. W tym pierwszym świetnie chodził silnik, a betków miałem całe stadko, ale jak się pojawiły Tilligi... zobaczyłem te gigantyczne odstępy między wagonami, kolebanie na lewo i prawo itd. Zostały mi tylko Interfrigo przeoznakowany na Gbs PKP, samowyładowczy czekający na malowanie i podwozia do bobin na późniejsze 05,07,40 i chyba tyle
wojtas pisze:Dla mnie to zbyt proste iść do sklepu i zamówić loko czy wagon
Dla mnie też dlatego waloryzuję co nieco i robię bipy
Przy okazji muszę kolejny raz pochwalić Ludmiłłę, ponieważ Tillig znowu mnie ...nie zachwycił Gagarinem. Przez prześwit mogę oglądać skład na drugim torze, kultura pracy też ustępuje siostrze w jeździe i dźwiękach. Widać szwy, brak czerwonego oświetlenia, idiotyczny sprzęg, wyważenie. Ale przy Ludce wygląda fajnie, mimo że do ideału daaaleko
13 Maj 2008
Kolejny genialny wagon od Roco:
Hbbillns/PKP/Roco/37556

Jest to chyba najlepszy wagon jaki miałem do tej pory w TT. Ciężki, kks, mający pełne oznaczenia na czołach i ostoi, w pełni zgodny z oryginałem, PKP, no i nie Tillig

Szkoda że Roco tak nieśmiało działa na rynku TT

Przy okazji wyszedł mi ciekawy skład: M62+ Res+ Fals+ Fals+ Hbbillns+ 2 cysterny z Deltaxu