Moja TT- BarTTek

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

BarTTek
Kontakt:

Re: Moja TT- BarTTek

Post autor: BarTTek »

Sdw/PKP/PMT/65242
Obrazek
PMT jak zawsze pozytywnie mnie zaskoczyło, co ciekawe napisy na wapniarce wyglądają nieco lepiej niż na węglarce także jak wyjdzie nowa seria to skuszę się na "prawdziwe" Wd :mrgreen: No i trzeba zacząć dzielić III epokę na ab i c :>
Obrazek
Zastanawiam sie nad kupnem kwasiarki Tilliga tylko tak do końca nie wiem czy ten błąd na modelu jest związany z oznaczeniami czy w ogóle coś takiego u nas nie jeździło... ??
BarTTek
Kontakt:

Niestety nie ma u nas porządnego sklepu z TT i wszystko zamawiam przez Internet. Jeśli chodzi o artykuły modelarskie to na Worcella całkiem przyjemny sklepik ;)
Awatar użytkownika
aviaTTor
Kontakt:

Post autor: aviaTTor »

barttek mam pytanko -gdzie kupujesz modele w czestochowie?wszystko zamawiasz przez internet?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

rietze pisze:Lokomotywy RAIL POLSKA już jest w sklepach??
Nie tylko w sklepach, zobacz np: TU lub TU.
:P
BarTTek
Kontakt:

maciej_kolej pisze:Co do BR 120 - nikt nie mówił że jest idealny, ma za "grube" okna, prześwity, słynne blaszki kontaktowe - ale za to ma też to COŚ.
Owszem tego czegoś mu nie można odmówić :mrgreen:
rietze pisze:Dobra jest cena
Oczywiście że jest, ale ta dobra cena to za dużo powiedziane dużo doskonalszą Ludkę kupiłem za jedyne 380... Przemaluje się na PCC Rail i bedzie pełen odlot :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 17:47 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
rietze
Kontakt:

Post autor: rietze »

Lokomotywy RAIL POLSKA już jest w sklepach?? Czytałem w Swiat kolei kwietniowy, jeszcze nie potwerdzili ten projekt. Dobra jest cena.
M62-1764/RP/Tillig/02572
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 17:46 przez rietze, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

wojtas pisze:Oby tak dalej do sklepu chodzić i kupować :P całość oczywiście nawet nawet ale gdzie tu stare kolekcjonerskie rodzyny ROKALA, BTTB czy coś ZEUKE? Dla mnie to zbyt proste iść do sklepu i zamówić loko czy wagon
Czekamy na własoręcznie wykonane modele ;)
Co do BR 120 - nikt nie mówił że jest idealny, ma za "grube" okna, prześwity, słynne blaszki kontaktowe - ale za to ma też to COŚ.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 08:21 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
BarTTek
Kontakt:

wojtas pisze:ale gdzie tu stare kolekcjonerskie rodzyny ROKALA, BTTB czy coś ZEUKE?
Rokala niestety nie miałem okazji poznać, Zeuke i BTTB owszem, aż za dobrze. W tym pierwszym świetnie chodził silnik, a betków miałem całe stadko, ale jak się pojawiły Tilligi... zobaczyłem te gigantyczne odstępy między wagonami, kolebanie na lewo i prawo itd. Zostały mi tylko Interfrigo przeoznakowany na Gbs PKP, samowyładowczy czekający na malowanie i podwozia do bobin na późniejsze 05,07,40 i chyba tyle :D
wojtas pisze:Dla mnie to zbyt proste iść do sklepu i zamówić loko czy wagon :/
Dla mnie też dlatego waloryzuję co nieco i robię bipy ;)

Przy okazji muszę kolejny raz pochwalić Ludmiłłę, ponieważ Tillig znowu mnie ...nie zachwycił Gagarinem. Przez prześwit mogę oglądać skład na drugim torze, kultura pracy też ustępuje siostrze w jeździe i dźwiękach. Widać szwy, brak czerwonego oświetlenia, idiotyczny sprzęg, wyważenie. Ale przy Ludce wygląda fajnie, mimo że do ideału daaaleko :?

13 Maj 2008
Kolejny genialny wagon od Roco:
Hbbillns/PKP/Roco/37556
Obrazek
Jest to chyba najlepszy wagon jaki miałem do tej pory w TT. Ciężki, kks, mający pełne oznaczenia na czołach i ostoi, w pełni zgodny z oryginałem, PKP, no i nie Tillig :P Szkoda że Roco tak nieśmiało działa na rynku TT :/
Przy okazji wyszedł mi ciekawy skład: M62+ Res+ Fals+ Fals+ Hbbillns+ 2 cysterny z Deltaxu ;)
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, 08:14 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtas
Kontakt:

Post autor: wojtas »

Oby tak dalej do sklepu chodzić i kupować :P całość oczywiście nawet nawet ale gdzie tu stare kolekcjonerskie rodzyny ROKALA, BTTB czy coś ZEUKE? Dla mnie to zbyt proste iść do sklepu i zamówić loko czy wagon :/
BarTTek
Kontakt:

Urodziny były, grzechem byłoby nie wykorzystać sytuacji :mrgreen:
M62-1764/RP/Tillig/02572
Obrazek

Ft/PKP/PSK/768
Obrazek
BarTTek
Kontakt:

Postanowiłem zdeptać problemy z usuwaniem napisów Tilliga w bardzo ordynarny sposób- zdrapałem je :mrgreen: I trzeba było pomalować i pomalowałem- własnym aerografem :mrgreen:. Przyznam szczerze, że jest to genialne urządzenie, malowanie teraz to czysta przyjemność. Efektem mojej zabawy jest Es PKP jednak jeszcze nie maźnięty lakierm bezbarwnym stąd kalki świecą się, a samo zdjęcie dosyć nieszczególne bo zepsuł mi się komputer :> Idealnie udało mi się dobrać kolor nadwozia, a podwozie i koła machnąłem lekką rdzą ;) Wkrotce rusza malowanie Bip i innych wagonów PKP głownie ep III i IV !!
Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 mar 2008, 18:09 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
BarTTek
Kontakt:

maciej_kolej pisze: 8) pokaż większą i bogatszą ofertę 8)
Może tu niechodzi o wieklość i bogactwo, ale tak jak wspomniał Trojan (z resztą dzięki któremu mam ów egzotyk) o coś nowego. Tilligowi strasznie ciężko idzie wprowadzanie zupełnie nowych wagonów przez to właśnie że ma szeroką ofertę wszystkiego, a reszta jest taka malucika.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2008, 19:50 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Na pewno przydają się gadżeciki, ale zabrzmiało to tak jak by Tillig wogóle nic nie robił ;)
Awatar użytkownika
Trojan
Kontakt:

Post autor: Trojan »

No Maćku, czasami przydaje się cos "egzotycznego" w kolekcji i tak jak Bartek powiedział:
BarTTek pisze:Całe szczęście człowiek nie samym Tilligiem żyje
Ja ostatnio zasmakowałem wyrobów takich firm jak Schirmer, PSK, Schwaetzer (co prawda w kooperacji z Tilligiem), PMT czy właśnie Loco i naprawde nie załuje :) A nie zamierzam na nich poprzestać :mrgreen: Zawsze to fajniej mieć poczucie że tylko kilka osób ma dany model a nie np. połowa forum :)
Ostatnio zmieniony 03 lut 2008, 17:59 przez Trojan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

BarTTek pisze:Zawsze jakaś to odmiana pośród nudnych Tilligów :D
8) pokaż większą i bogatszą ofertę 8)
Ostatnio zmieniony 03 lut 2008, 16:36 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”