W sumie przetestowałem 4 metody na próbnym torze:

Z tych wszystkich najlepszą okazała się ostatnia metoda, pierwsze trzy zupełnie mi nie wyszły. Zamiast szutru, zobaczyłem mokrą papkę, która posklejała podkłady.
Pozdrawiam
Moderator: mod-Makieta Modułowa
whosho pisze:Bez.
Bez wczesniejszego zwilzania wszystkiego wodą? Na suchy tłuczeń rozcieńczony wikol?whosho pisze:U siebie robię trochę inaczej. Ułożony i zamocowany tor zasypuję tłuczniem, obmiatam pędzelkiem miejsca gdzie ma go nie być. Gdy wszystko wygląda tak jak ma ostatecznie wyglądać, zakrapiam strzykawką tłuczeń mieszanka wikolu i wody (lub rozcieńczonym klejem do tłucznia Polaka - bardzo dobry produkt). Robię kropkę powiedzmy do drugi podkład (na zewnątrz i oczywiście w każdym "okienku". Efekt bardzo zadawalający.
Nie rozcieńczaj wikolu. Dobrze go tylko wymieszaj i zalewaj okienka. Ja do zalewania używam strzykawki. Przy zalewanie staraj się nie brudzić górnej części podkładów. Po zalaniu okienek jak i zewnętrznej części zasyp, lekko ugnieć i poczekaj 24 godz.Przygotowuję wikol rozmieszany z wodą w proporcjach 50/50. Zalewam nim okienka i czekam dobę. Po tym czasie takim samym klejem zalewam drugi raz okienka i to zasypuję tłuczniem, lekko ugniatam i po kulkunastu minutach zsypuję nadmiar
miki pisze:Rysunek wprowadza w błąd
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość