EP09 w skali TT (raczej gdybanie)

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

Awatar użytkownika
lycanananas
Kontakt:

Re: EP09 w skali TT (raczej gdybanie)

Post autor: lycanananas »

Póki co czekam na stonkę od Robo w TT. I raczej się nie doczekam..

To takie koło co się napędza samo

>ktoś chce wejść w modelarstwo
>o TT fajne idealne do mieszkania tym bardziej do chowu klatkowego polaka z mikrokawalerki
>niema modeli
>oo ile jest w H0 to idę do H0

No i ostatecznie nikt nie jest zainteresowany TT wiec producenci nie produkują.. A nikt nie jest zainteresowany bo nie ma gotowych modeli. Tak jak doceniam handmade i DIY. To niestety nie jest to dla każdego i tak jest w każdym hobby, że tylko ułamek ogarnia robienie tak skomplikowanych rzeczy. Jakiś producent w Polsce musi zaryzykować wydanie jakieś serii np. stonki czy epoki i o dobry marketing. A my musimy naszych znajomych co maja H0 przekonać do TT :) Znam H0-owców którzy chętnie kupili by modele w TT bo są zwyczajnie mniejsze i lepiej się mieszczą do plecaka jak jadą na jakąś imprezę lub do kogoś pojeździć.
Awatar użytkownika
Adamczewski
Kontakt:

EP09 w skali TT (raczej gdybanie)

Post autor: Adamczewski »

Zapewne sporo z nas zzna wyroby Schlesienmodelle, choć nie tworzy ona w naszej skali. Od czasu do czasu wspominałem pod ich postami że fajnie byłoby mieć ich modele również w naszej skali. Oto, co tym razem odpisał mi Pan Robert odnośnie EP09:
Jesli srodowisko TT w Polsce byłoby w stanie sie zorganizowac i zagwarantowac odbiór minimum 2400 sztuk w ciagu 3 lat (obejmujacych 8 wersji malowania i 16 roznych numerów), to jestem gotów zrealizowac ten projekt.
Czyli "środowisko" musiałoby kupić 800 modeli rocznie... Nie wiem jak liczne ono jest, bo zapewne nie zamyka się ono wyłącznie na naszym forum. No i pytanie, ile tych wariantów każdy z nas byłby skłonny posiadać, ale domyślam się, że nie brzmi to jak plan łatwy i pewny do spełnienia? Nawet przyjmując, że każdy kupiłby przynajmniej "1.5" modelu rocznie, to musiałoby to być minimum 500 osób. No i podstawowy problem - co do takiej dziewiątki zaczepić... Mamy 3 "Papugi", 3 współczesne IC, ewentualnie coś z Y...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogółem”