No to zaraziłem się TT

Dyskusja, o naszych makietach, dioramach itd.

Moderator: mod-Makieta

Diospyros
Kontakt:

Re: No to zaraziłem się TT

Post autor: Diospyros »

I mam pytanie. Czy duża jest różnica w wyglądzie między torami modelowymi a innymi (poza bettungs)
Makietę, chciałem budować używając torów bez podkładów (bt). Natomiast widzę, że mało jest w sprzedaży torów modelowych, a jeśli już są to dużo droższe.
Czy poza profilem szyny różnią się czymś?
Diospyros
Kontakt:

Charakterek: sprostowanie. Zaraziłem sie przed zakupem.
A to o czym piszesz, to widziałem na żywo w sklepie - cudeńko. Może kiedyś uda mi się dojechać do takiego zestawu.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Zaraziłeś sie po zakupie 1406. A co będzie, jak kupisz to? Strach się bać...
Ostatnio zmieniony 14 gru 2006, 17:33 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Diospyros
Kontakt:

Taa, wirus już mnie zaraził. Ledwo co zakupiłem, a już zaczynam rozglądać się za torami modelowymi do makiety.
Na szczęście mam duuuużo miejsca na to.
romek tt
Kontakt:

Post autor: romek tt »

Witam Kolegę.Ja tez sie zaraziłem 1,5 roku temu i musze przyznać ,ze to bardzo zjadliwy wirus.Czeka Cię dużo ,duzo fajnych chwil z TT oczywiście. :D
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Diospyros pisze:Powoli zaczynam mysleć o budowie makiety.
Dołączam się do powitań kolegów - miło nam poznać nowego pasjonata.
:)

Zanim zaczniesz na poważnie planować makietę, czy to moduły, czy torta, zapraszam na stronę gdzie możesz znaleźć "troszkę" informacji o różnych rozwiązaniach makiet.
:mrgreen:
Także tu na Forum przedstawiono wiele pomysłów.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

To nie jest strona Charakterka. Piszę ją ja, by zapanować nad bałaganem, ale tworzymy ją wspólnie z kolegami i powstała właśnie w tym celu. By zachęcić ludzi i promować skalę. Ta strona i to forum, to jedno. Zarówno stronę jak i forum tworzy grupka zapaleńców, którzy zarażeni TT skupili światek TT wokół siebie. Chcemy jednoczyć całą Polskę, nie robić podziałów, co roku w kwietniu mieć ogólnopolskie zloty (w Radomiu). Strona służy tylko informacji i testom co się w świecie TT dzieje. Forum służy do wyrażania opinii i dzielenia się swoimi doświadczeniami. Zatem słusznie wybrałeś i witamy!
Ostatnio zmieniony 13 gru 2006, 11:23 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
vehabir
Kontakt:

Post autor: vehabir »

Serdecznie miło mi jest, powitać Cię w naszych skromnych progach :mrgreen:. Masz całkowitą rację co do wyboru skali, bo nie ma nic lepszego od składu TT-tkowego. Jaką masz zamiar zbudować na początek makietę ?? Moduły jak na początek to raczej nie jest najlepszy pomysł :P, więc polecałbym TorTa na 1 dużej (w miarę możliwości) płycie lub na kilku mniejszych sklejakch ;) , to jest całkiem nizły pomysł. Możesz pracować nad mniejszą częścią makiety i poświęcić jej nieco więcej czasu. Pozdrawiam :).
Ostatnio zmieniony 27 sty 2007, 10:23 przez vehabir, łącznie zmieniany 1 raz.
Diospyros
Kontakt:

No to zaraziłem się TT

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Właśnie rozpocząłem swoją przygodę z kolejkami TT. Na razie od b. małego kroczku - zestaw startowy 01406.
Jednak podzielam zdanie kolegów, że rozmiar (skala) jest idealny.

Charakterek - zawitałem już na tę stronę. Stamtąd trafiłem na forum. Zresztą Wasz opis zestawu skłonił mnie do jego zakupu.
Powoli zaczynam mysleć o budowie makiety.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta”