A to akurat prawda - zwłaszcza stare Y-ki BTTB z plastikowymi łożyskami i kołami.T_Domagalski pisze: ↑30 lip 2024, 22:48Widziałem parę razy długie składy, które przejeżdżając przez ciasny łuk "złożyły się" do środka tego łuku.

Moderator: mod-Makieta
A to akurat prawda - zwłaszcza stare Y-ki BTTB z plastikowymi łożyskami i kołami.T_Domagalski pisze: ↑30 lip 2024, 22:48Widziałem parę razy długie składy, które przejeżdżając przez ciasny łuk "złożyły się" do środka tego łuku.
...bo nie widziałeś Turbo-BobinyT_Domagalski pisze: ↑30 lip 2024, 22:48Natomiast składu, który wykoleiłby się od nadmiernej siły odśrodkowej - na razie żadnego.![]()
W naszej skali, przy nieproporcjonalnie dużych oporach ruchu oraz ciasnych łukach, znacznie bardziej istotna jest siła ściągająca wagony do środka łuku.
Na prostej nie trzeba, na łuku raczej bym dał.
Ja kupiłem 'gotowe' flexy. Przy profilowaniu łuku jedna szyna się "wydłuża" i przy dokładaniu kolejnej flexy największy problem był z takim docięciem, żeby nie było żadnej przerwy między szynami. Później leki szlif i ok. Ale co czasami było decybeli...
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości