Fotokonkurs - Edycja gwiazdkowa
Moderator: mod-Ogółem
- Mariusz
- Kontakt:
Re: Fotokonkurs - Edycja gwiazdkowa
A nie jest to ROKAL u Cobrixa?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Szczerze powiedziawszy to nie wiem o co kaman w tym konkursie
skoro fotokonkurs to chyba walory artystyczne powinny decydowac ale z drugiej strony chodzi o perelki.
To ja juz kiedys chcialem zaprezentowac ten skladzik. Teraz nadarza sie okazja.
Tak naprawde nie wiem co to. Moze wybitni fachowcy z forum znajda na to odpowiedz. Powiem tak... jak pojawilem sie na swiecie to tym bawila sie juz siostra
a ile mam lat mozna sprawdzic w profilu
. Nie mam bladego pojecia jakiego to producenta - podejrzewam Zeuke. Nie zachowaly sie przez te lata zadnego pudelka. Stan wagonow tez juz niestety nie najlepszy.

To ja juz kiedys chcialem zaprezentowac ten skladzik. Teraz nadarza sie okazja.
Tak naprawde nie wiem co to. Moze wybitni fachowcy z forum znajda na to odpowiedz. Powiem tak... jak pojawilem sie na swiecie to tym bawila sie juz siostra

- przemekw
- Kontakt:
- posener
- Kontakt:
Jeśli mogę chciałbym zaprezentować swoje rupiecie z lat 60-tych związane ze skalą TT:
Pulpit firmy Zeuke w oryginalnym opakowaniu :

"pulpit z 6 klawiczami"

Piękny firmowy napis wytłoczony na czole pulpitu :

Nastawnia firmy TEMOS w skali pośredniej 1:100 w orygnalnym opakowaniu, wykonana z drewna, tektury i elementów plastykowych (stan jak nówka) :

Zestaw firmy Herr Zeuke kolejki wąskotorowej z końca lat 50-tych.
Lokomotywa bez skazy na chodzie ze wszystkimi detalami i napisami, ostatni krem.-czerw. wagon osobowy to wyjątkowy rarytas na rynku modelarskim.

Pulpit firmy Zeuke w oryginalnym opakowaniu :

"pulpit z 6 klawiczami"

Piękny firmowy napis wytłoczony na czole pulpitu :

Nastawnia firmy TEMOS w skali pośredniej 1:100 w orygnalnym opakowaniu, wykonana z drewna, tektury i elementów plastykowych (stan jak nówka) :

Zestaw firmy Herr Zeuke kolejki wąskotorowej z końca lat 50-tych.
Lokomotywa bez skazy na chodzie ze wszystkimi detalami i napisami, ostatni krem.-czerw. wagon osobowy to wyjątkowy rarytas na rynku modelarskim.

- Ciamosław
- Kontakt:
- myszka
- Kontakt:
- Mariusz
- Kontakt:
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
Zachęcamy serdecznie wszystkich do wklejania swoich prac, zaczynamy od dzisiaj a kończymy 12 XII 06
Powodzenia.
Powodzenia.

- Charakterek
- Kontakt:
Parowozownia - złożona z dwóch (jedna była za krótka, a dwie są w sam raz)

oczywiście oświetlona - jako detal lampy przed wjazdem:

A może masz super oświetlony tabor - jakiego nie ma nikt (nie bałeś się zniszczyć oryginalnych tablic żółtych diod etc), by osiągnąć efekt:
http://www.ttclub.pl/img/plprod/listwy/010.jpg
http://www.ttclub.pl/img/plprod/listwy/011.jpg
Na takie zdjęcia czekamy!

oczywiście oświetlona - jako detal lampy przed wjazdem:

A może masz super oświetlony tabor - jakiego nie ma nikt (nie bałeś się zniszczyć oryginalnych tablic żółtych diod etc), by osiągnąć efekt:
http://www.ttclub.pl/img/plprod/listwy/010.jpg
http://www.ttclub.pl/img/plprod/listwy/011.jpg
Na takie zdjęcia czekamy!
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
- Charakterek
- Kontakt:
Fotokonkurs - Edycja gwiazdkowa
TT ma już 60 lat.
Perełki kolekcji...
A czy Ty masz w swojej kolekcji jakiś wyjątkowy model? Może samochód, może lokomotywę, może wagon? Inni już dawno to wyrzucili, jako niedziałający rupieć, a Ty go skrzętnie trzymasz. Może masz coś, co być może zrobiłeś samodzielnie. Może jakiś domek, wagon, lokomotywę czy samochód, jakiś szczególik makiety, który podoba Ci się i chcesz powiedzieć światu: To moje dzieło! Coś, co być może skrzętnie skrywasz jako największą tajemnicę w swojej kolekcji. Może przerobiłeś model w jakiś sposób, by był wyjątkowy? Może to jest ekstra oświetlenie, może super malowanie? Zaskocz nas czymś! Jeśli masz coś takiego - prezentuj to! Każdy musi wybrać maksimum dwie takie rzeczy (może być jedna) i zaprezentować je. Warunek jest jeden: Musi to być TT! Nie chcemy tu normalnej T 334, natomiast umiejętnie spatynowaną - widzimy z ogromną przyjemnością! Z taką samą przyjemnością widzimy Herra, Zeuke, Rokala, czy też wyjątkowe, jednostkowe modele BTTB. Jeśli masz coś takiego - fotografuj i wklejaj. Masz mało czasu. Tylko do 12 grudnia. Spiesz się, bo warto!
A nagrody?
Kwasiarka PKP ufundowana przez sklep Krzyś z Lublina
Polski naturex - zrobiony przez Grzegorza!
Model ciężarówki IFA w wersji skrzyniowej - podstawowej, lub imitacja ładunku na wagon platformę Row. Który dostarczy DBv
Mur oporowy zrobiony z łupków ( zostanie zrobiony według projektu zwycięscy) - od Karola
Nie zaszkodzi rozesłać znajomym adres strony Internetowej konkursu!
http://www.ttclub.pl/data/ciekawostki/konkurs.htm
Perełki kolekcji...
A czy Ty masz w swojej kolekcji jakiś wyjątkowy model? Może samochód, może lokomotywę, może wagon? Inni już dawno to wyrzucili, jako niedziałający rupieć, a Ty go skrzętnie trzymasz. Może masz coś, co być może zrobiłeś samodzielnie. Może jakiś domek, wagon, lokomotywę czy samochód, jakiś szczególik makiety, który podoba Ci się i chcesz powiedzieć światu: To moje dzieło! Coś, co być może skrzętnie skrywasz jako największą tajemnicę w swojej kolekcji. Może przerobiłeś model w jakiś sposób, by był wyjątkowy? Może to jest ekstra oświetlenie, może super malowanie? Zaskocz nas czymś! Jeśli masz coś takiego - prezentuj to! Każdy musi wybrać maksimum dwie takie rzeczy (może być jedna) i zaprezentować je. Warunek jest jeden: Musi to być TT! Nie chcemy tu normalnej T 334, natomiast umiejętnie spatynowaną - widzimy z ogromną przyjemnością! Z taką samą przyjemnością widzimy Herra, Zeuke, Rokala, czy też wyjątkowe, jednostkowe modele BTTB. Jeśli masz coś takiego - fotografuj i wklejaj. Masz mało czasu. Tylko do 12 grudnia. Spiesz się, bo warto!
A nagrody?
Kwasiarka PKP ufundowana przez sklep Krzyś z Lublina
Polski naturex - zrobiony przez Grzegorza!
Model ciężarówki IFA w wersji skrzyniowej - podstawowej, lub imitacja ładunku na wagon platformę Row. Który dostarczy DBv
Mur oporowy zrobiony z łupków ( zostanie zrobiony według projektu zwycięscy) - od Karola
Nie zaszkodzi rozesłać znajomym adres strony Internetowej konkursu!
http://www.ttclub.pl/data/ciekawostki/konkurs.htm
Ostatnio zmieniony 09 maja 2007, 22:44 przez Charakterek, łącznie zmieniany 6 razy.