Oprócz pomysłu i całości, podziwiam czas w jakim to wykonałeś. Ekspresowo.
Moderator: mod-Makieta
Rozumiem, rozpędziłem sięWojtek_Kraków pisze: ↑29 mar 2023, 08:57 Oj to nie mój sklep. Ja tylko projektowałem większość asortymentu 3d dla kolegi Sławka (właściciela).
Takie i inne kwietniki też.
..aaa..... rozumiem. Zakupiłem jeszcze tam płytki chodnikowe, płotki i:
Mówisz zapewne o budynku dworca Gołąb.
O, mój projekcikGarou pisze: ↑20 mar 2023, 11:10Tak, wiem. To jest tzw "mój akceptowalny kompromis" z założeniem wykonywania tego z ręki z kartonu. Zapewniam jednak, że na żywca odbiór jest całkiem przyjemny, Przynajmniej dla mnie![]()
Zauważyłem to gdy na próbę ciąłem ten który mam (zakupiłem dwa arkusze z różnego rodzaju drewna). Stwierdziłem, że wycięcie równe tak cienkich deseczek wymagałoby jakiegoś lasera albo sprzętu, o którym wspominasz. Ręcznie to dantejska robota. Nie mam nic takiego co usprawniło by ten proces bez strat materiału, więc na próbę, ćwiczebnie, wybrałem karton.
Generalnie to raczej będzie moja jedyna praca w TT z uwagi na chęć zmieszczenia peronu nr 1 w całości na długości 90cm...
Zakupiłem jeszcze drezynę Wm15 (*) wyciętą z kartonu w firmie GPM do sklejenia jako z założenia tabor uatrakcyjniający stacjonarną dioramę, który ma się zatrzymać przy peronie nr 1(z tego co pamiętam tor przy peronie nr 1 nie był zelektryfikowany.) oraz jakiegoś żuka i kartonową furmankę (wóz konny).
Na elewację budynku trafi jeszcze ta skrzynka pocztowa jak miało to miejsce kiedyś w Klementowicach (taki sam budynek dworca):
https://www.bazakolejowa.pl/foto/1067/1153978620u2.jpg
Ten produkt (w opakowaniu nie pomalowane kilka sztuk):
poczta.jpg
Na obrazku wygląda pięknie, ale w rzeczywistości to takie maleństwo, że ....aaa...... szkoda gadać. W każdym razie jest to nie pomalowane. więc trzeba będzie pomalować i ....zrobić napis poczta? Tu żartuję..... chyba się nie da. Pozostanie improwizować![]()
Dzięki, mógł wyjść lepiej. Ale powiedzmy, że jak na pierwszy raz, z ręki to może być
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość