mam jeszcze zamówione do niego 2 wagony ,ale chyba małe szanse na ich zdobycie.Są ciekawie wykonane,malowane -dach optycznie wyglada całkiem inaczej,zachodzi na boki wagonów.
Moderator: mod-Tabor
Tylko że tych modeli już nie ma w ofercie TilligaDBv pisze: Z tego punktu widzenia pasują tu już raczej wagony 13686, 13687 i 12685, przynajmniej mają logo DB AG. Nie zmienia to jednak faktu, że najlepsze byłyby wagony IC, zwłaszcza w aktualnym malowaniu.
Charakterek pisze:Piszę staramy się, bo testy to nie tylko ja, to także Artur Sch, ArturSwider (jak ma czas), Gdyniak, TomekW i Oelka - to oni kierują cenne uwagi, które potem zbieram i opisuję...
NoooCharakterek pisze:Czy aby na pewno?
Bardzo dobry pomysł, ale miejsca na dekoder jest małoCharakterek pisze:Wewnętrzne zapalają się w trasie (tzw światła dalekosiężne, czy jak je tam zwą). I pali się 5 lamp. Można pomyleć o takim rozwiązaniu na DCC, tylko wtedy to jż na bank inna płytka. A wewnętrzne zapalać jako światło kabiny maszynisty, mniam!
O tym pisałem w teście zamieszczając stosowne zdjęcia.ArturSch pisze:
Tillig ...i te jego światła - porażka. Chciałem od razu wymienić na białe LEDy ..i zdziwko: na płytce są 3 LEDy.
ArturSch pisze: Środkowy żółty, dwa skrajne to podwójne LEDy żółto/czerwone - no i klapa, bo jak na razie nie ma podwójnych LEDów SMD biało/czerwonych -> byłyby barwy narodowe, więc w prosty sposób nie można wymienić. Trzeba dać własną płytkę drukowaną
Czyli tak, jak w oryginale.ArturSch pisze:Jeszcze jedno: Loka ma klosze na osobne światła zółte i osobne na czerwone, ale palą się tylko zewnętrzne na żółto bądź czerwono, a wewnęrzne nie świecą wogóle. Światłowody są tylko do zewnętrznych otworków
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość