SN 61, MTB
Moderator: mod-Tabor
- tydzial
- Kontakt:
Re: SN 61, MTB
Czasem trzeba zmienić próbkowanie z 28 128 lud najniższe
- Borczy
- Kontakt:
Próbowałeś z innym dekoderem? Moja SU od MTB jeździła z Esu i Zimo bardzo niepoprawnie - były szarpnięcia. Dekoder dźwiękowy DigiTools załatwił temat.
-
- Kontakt:
Witam! Zamontowałem do SN61 dekoder ESU LokPilot 5 mocro. Wagon rusza dobrze światła się świecą ale przy zatrzymaniu robi dwa szarpnięcia. Jak można to zlikwidować? jeśli w CV coś trzeba przestawić to proszę łopatologicznie. mam centralki ROCO i z21 z multimaus . Dzięki Jurek (manfred)
-
- Kontakt:
Na odkręcające się śrubki jest jeden patent: wkręcić śrubkę i gwint pomalować lakierem do paznokci.MichalH pisze:Co do sposobu montażu wszystko się zgadza,ale po podniesieniu budy podkładką gwint na oryginalnej śrubie starcza pozornie, za ściśle nie skrecisz, bo wózek nie bangla, a po paru przejażdżkach odkręca się i cała zabawa od nowa. Lepiej dokupić dłuższą śrubę jak sugerował Wojtek_Kraków
-
- Kontakt:
Zależy jaką podkładkę dałeś. U mnie już ponad miesiąc jeżdżą dwie w ten sposób zrobione i nic się nie odkręca ani nie zacina ale oczywiście jak ktoś chce można dać dłuższą śrubkę tylko z umiarem żeby nie haczyła znowu o maskownicę wózka.
- MichalH
- Kontakt:
Co do sposobu montażu wszystko się zgadza,ale po podniesieniu budy podkładką gwint na oryginalnej śrubie starcza pozornie, za ściśle nie skrecisz, bo wózek nie bangla, a po paru przejażdżkach odkręca się i cała zabawa od nowa. Lepiej dokupić dłuższą śrubę jak sugerował Wojtek_Krakówcichonęk pisze:Nie trzeba nic wiercić ani frezować.Wystarczy odkręcić wszystkie śruby płytki i cztery śruby od spodu podwozia mocujące obudowę przekładni. Teraz należy wysunąć płytkę z imitacji wnętrza i przekrzywić wraz z obudową przekładni lekko w bok (oczywiście z czuciem aby nie urwać przewodów) i cienkim śrubokrętem krzyżowym możemy odkręcić wózek. Ja użyłem aluminiowych podkladek od śrubek M3 o grubości 0,6 mm i gwntu wystarczyło.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
W Gdańsku "katowaliśmy" dwie - dźwiękowa i zwykła i spokojnie dały radę, wkurzała nas bardziej różnica wysokości pomiędzy wózkami, co jest widoczne jak się robi zdjęcia symetryczne. Malowanie wiadomo i tak modele do waloryzacji 

- Borczy
- Kontakt:
Wywaliłem dwa fotele dekoder wszedł bez gimnastyki. Fotele wróciły na miejsce.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
...jednak Wichajster coś zupełnie innegoCiora pisze:Albo inaczej: „wichajster”.

- Ciora
- Kontakt:
Albo inaczej: „wichajster”.
- Misiek
- Kontakt:
"taki dynks z takim czymś do takiego czegoś"
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Zaślepka analogowa, zwana potocznie zworką lub " taki dynks z takimi tymi" ....Misiek pisze:To w końcu zworka czy zaślepka?

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Ja nie ruszalem żadnej zworki. Zaślepka dekodera włożona do gniazda została wyjęta, a w to miejsce włożyłem dekoder. :-)Misiek pisze:To w końcu zworka czy zaślepka? Bo jak zaślepka, która nic nie zwiera to po co ja zdejmować?
Doczekam się odpowiedzi w tym roku? Czy przeczytam już "za rok"?
Najlepszego!
-
- Kontakt:
Dzięki!
-
- Kontakt:
Manfredzie, ja mam zestaw od Artura Dębskiego wraz z głośnikiem. Chwale sobie chociaż nie mam porównania z zimo. Dekoder to digisounds. Dźwięki wgrane przez Artura.
Ogólnie mam trzy dekodery i chwale sobie przede wszystkim podejście do klienta chociaż czasem na odpowiedź trzeba pare dni poczekać.
Wszystkie dekodery zakładałem sam i Artur nigdy nie odmówił pomocy lub wskazówek co jak zrobić.
Najlepszego w nowym roku panowie;)
Ogólnie mam trzy dekodery i chwale sobie przede wszystkim podejście do klienta chociaż czasem na odpowiedź trzeba pare dni poczekać.
Wszystkie dekodery zakładałem sam i Artur nigdy nie odmówił pomocy lub wskazówek co jak zrobić.
Najlepszego w nowym roku panowie;)