III Trybunały Modelarstwa Kolejowego
Moderator: mod-Imprezy
- Niejeden
- Kontakt:
Re: III Trybunały Modelarstwa Kolejowego
Bo to było zadęcie z cyklu "zbierzmy się i zróbcie" :-)
- Ranger
- Kontakt:
Szanowni koledzy, nastąpiło wielkie zadęcie z powodu braku makiety TT na targach. Była szansa zgłosić się i wziąć udział w imprezie. Nikt się do mnie do tej pory nie zgłosił. Termin zgłoszeń się zakończył a temat uważam za zamknięty.
- wicy
- Kontakt:
Modułów jeszcze nie mam, doświadczenie prawie żadne, ale jeśli się przydam to stawiam się do dyspozycji w dwa dni od początku do końca.
Mam nadzieję, że reszta Łodzi też się pokaże. Dysponuję transportem, więc wystarczy słowo na PW (nawet moduły da się przewieźć gdyby ktoś chciał, detale do uzgodnienia z Rangerem)
Mam nadzieję, że reszta Łodzi też się pokaże. Dysponuję transportem, więc wystarczy słowo na PW (nawet moduły da się przewieźć gdyby ktoś chciał, detale do uzgodnienia z Rangerem)

- Ranger
- Kontakt:
Tylko to nie jest pierwsze pytanie na ten temat. My gadamy o tym od początku roku, było to omawiane na zlotach. Choćby na ostatnim zlocie w Radomiu.
Powiedzmy sobie szczerze. W tym roku na Tarczyn liczyć nie możemy. Moja stacja i obrotnica to za mało. Musi być jeszcze druga stacja i przynajmniej z 5-7 metrów szlaku. Rozmawiałem przed chwilą z organizatorem. Mamy jeszcze dwa dni na zebranie ekipy tj. min 5 osób do obsługi makiety. Mnie i Jacka nie można wliczać bo być może będziemy mogli pomóc a być może nie. Zależy to od zainteresowania na naszych stoiskach.
Potrzeba dwie/trzy osoby które umieją zarządzać stacjami, kreować składy, kierować ruchem kolejowym. Do tego min. dwóch maszynistów na cały czas trwania imprezy. Osoby z doskoku są bardzo pomocne ale w pewnym momencie idą do domu i ruch na makiecie zamiera.
Powiedzmy sobie szczerze. W tym roku na Tarczyn liczyć nie możemy. Moja stacja i obrotnica to za mało. Musi być jeszcze druga stacja i przynajmniej z 5-7 metrów szlaku. Rozmawiałem przed chwilą z organizatorem. Mamy jeszcze dwa dni na zebranie ekipy tj. min 5 osób do obsługi makiety. Mnie i Jacka nie można wliczać bo być może będziemy mogli pomóc a być może nie. Zależy to od zainteresowania na naszych stoiskach.
Potrzeba dwie/trzy osoby które umieją zarządzać stacjami, kreować składy, kierować ruchem kolejowym. Do tego min. dwóch maszynistów na cały czas trwania imprezy. Osoby z doskoku są bardzo pomocne ale w pewnym momencie idą do domu i ruch na makiecie zamiera.
- wicy
- Kontakt:
Może dlatego, że zgłoszenie indywidualne do organizatora sugeruje chęć zajęcia jednej jednostki wystawienniczej a zgłoszeń typu "na dokładkę" nie ma. Musiałby się indywidualnie dogadywać z Rangerem a może chłopaki nie znają się na tyle dobrze, żeby do siebie wprost zadzwonić?drlukasz pisze:Posiadasz moduły, więc czemu nie zaoferowałeś ich do makiety i przy okazji siebie do jej obsługi?
Proste zapytanie Rangera rzucone na forum - "Chłopaki, mógłbym wziąć ze 3 moduły, ale nie ma ich kto obsłużyć" - z pewnością dałoby odzew. Choćby mój - ostatnio pomagałem nieco (nie bez własnej radochy) utrzymywać ruch na części Rangera i Niejednego, żeby mogli coś zjeść, czy choćby do kibla wyjść.
Jednak gdy, już w pierwszym poście Rangerowym, pojawia się hasło "Niestety brać TT nie może się skrzyknąć jesli chodzi o moduły wiec w tym roku zabraknie makiety TT. Jest to stanowisko oficjalne i ostateczne." nie ma się nawet co odzywać.
Też żałuję...drlukasz pisze:Abstrahując od wszystkiego.
Już dawno temu była mowa o tym, że wielka szkoda, że Łódź praktycznie nie występuje na mapie imprez. Położenie, dojazd itd. powoduje, że w razie znalezienia miejscówki, moglibyśmy liczyć na obecność praktycznie wszystkich TTkowców z kraju.

- Ranger
- Kontakt:
Do tego w międzyczasie tj pierwszy weekend lipca jest impreza w Pszczelej. Mamy trochę za gęsty grafik. Dla mnie to bez różnicy czy wezmę moduły do Piotrkowa czy nie. Miejsce mam. Ale jak mają stać bez obsługi to nie ma sensu.
- drlukasz
- Kontakt:
Na przykład o to, że z centrum Łodzi do Piotrkowa korzystając z A1 masz aż 50km... więc nawet nie nocując w Piotrkowie można się stawić przed rozpoczęciem imprezy i stanąć za makietą. Posiadasz moduły, więc czemu nie zaoferowałeś ich do makiety i przy okazji siebie do jej obsługi?TT88 pisze:nie wiem o co ci chodzi z tą Łodzią.? Jestem z Łodzi i co z tego? Mogę tylko ubolewać że nie mam z kim, połączyć dwóch modułów ukończonych na początku tego roku.
Nieobecność makiet jest prosta do wyjaśnienia. 3 tygodnie przed Piotrkowem jest poważna impreza w Łapach, trzy tygodnie później impreza w Bielsku-Białej, gdzie na obu to makieta TT jest główną i z założenia jedyną atrakcją, a nie dodatkiem do imprezy handlowej.
Abstrahując od wszystkiego.
Już dawno temu była mowa o tym, że wielka szkoda, że Łódź praktycznie nie występuje na mapie imprez. Położenie, dojazd itd. powoduje, że w razie znalezienia miejscówki, moglibyśmy liczyć na obecność praktycznie wszystkich TTkowców z kraju.
-
- Kontakt:
To właśnie jest "bierna postawa"TT88 pisze: Mogę tylko ubolewać że nie mam z kim, połączyć dwóch modułów ukończonych na początku tego roku.
Co kolega zrobił, aby połączyć swoje moduły do makiety?
Dla ułatwienia TU jest kalendarz imprez.
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
No tak. Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Normalnie w temacie posucha, ale zwróć tylko człowieku uwagę to zaraz znajdą się dyskutanci. Nie mam nic do Rangera Gemola czy Freda.
W porządku goście. Drlukasz nie wiem o co ci chodzi z tą Łodzią.
? Jestem z Łodzi i co z tego? Mogę tylko ubolewać że nie mam z kim, połączyć dwóch modułów ukończonych na początku tego roku. A od takich gości jak kolega Niejeden + trzymam się z daleka. Właśnie za takie teksty jak „Raczej szkoda słów na opisywanie biernej postawy kolegi TT88 na forum i przedstawiania własnych dokonań modelarskich.”
W porządku goście. Drlukasz nie wiem o co ci chodzi z tą Łodzią.

- Niejeden+
- Kontakt:
Raczej szkoda słów na opisywanie biernej postawy kolegi TT88 na forum i przedstawiania własnych dokonań modelarskich.
"Konkretnej makiety jeszcze się nie dorobiłem, ale czy samym taborem można poszaleć na Twojej?"
"Konkretnej makiety jeszcze się nie dorobiłem, ale czy samym taborem można poszaleć na Twojej?"
- drlukasz
- Kontakt:
Wypowiedź delikatnie mówiąc nie na miejscuTT88 pisze:Stary numerBrak słów.
Macie najbliżej (Łódź). Wystarczyłoby się zgłosić jako obsługa.
Chłopaki są na Trybunałach jako handlowcy, a nie obsługa makiety.
- Ranger
- Kontakt:
Niestety Gemol, Fred i ja nie rozdwoimy sie aby rzetelnie obsługiwać stoisko i makietę.
-
- Kontakt:
Stary numerRanger pisze:Niestety brać TT nie może się skrzyknąć jesli chodzi o moduły wiec w tym roku zabraknie makiety TT. Jest to stanowisko oficjalne i ostateczne.

- Ranger
- Kontakt:
Niestety brać TT nie może się skrzyknąć jesli chodzi o moduły wiec w tym roku zabraknie makiety TT. Jest to stanowisko oficjalne i ostateczne.
-
- Kontakt: