Zamawianie vs. rezygnacja z zmówień

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

Awatar użytkownika
TTygrysek_P-ń
Kontakt:

Re: Zamawianie vs. rezygnacja z zmówień

Post autor: TTygrysek_P-ń »

Dlatego powinny być pobierane zaliczki w połowie wysokości ceny. W przypadku rezygnacji powinny przepadać tak jak to ma miejsce z rezerwacją np. noclegów na wczasy.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: Zamawianie vs. rezygnacja z zmówień

Post autor: ArturSchŁ »

Chciałbym KrzyszTTofowi podziękować za wkład pracy na rzecz sopockich TT-Weekendów, zawsze stawał na poziomie zadania i wzbogacał imprezy o miłe pamiątki.

Loka na 10 lat FTT.
Widziałem pudła, pełne nadrukowanych korpusów lokomotyw. To duża praca, tym bardziej, że z unikalnymi napisami na każdym egzemplarzu.
Każda inicjatywa, czy to set na 5-lecie forum, czy loka na 10 lat, wiąże się z pewnym ryzykiem finansowym organizatorów, a przecież nie chodzi o zrobienie wielkiego biznesu przez wykonawcę, tylko o zrobienie NAM przyjemności z posiadania unikalnej pozycji w kolekcji, o której maniacy w TT, spoza FTT, mogą tylko pomarzyć.
To ryzyko MUSI być przez beneficjentów akcji, doprowadzone do ZERA, w innym przypadku NIE BĘDZIE WIĘCEJ takich akcji.

Punktem HONORU człowieka jest wywiązywanie się z DANEGO SŁOWA. Rozumiem, że mogą pojawić się jakieś nieprzewidziane okoliczności, które uniemożliwiają wywiązanie się z danego słowa, jednak człowiek honoru robi wszystko, by dotrzymać obietnicy - w tym, negocjuje, z tym komu słowo się dało, jak rozwiązać trudna sytuację.
Lekceważenie drugiej strony, jej pracy, zaangażowania środków i sił, we wspólny cel, jest naganne.
WSTYD mi było za forumowiczów, gdy czytałem owe "prośby".

Jestem przekonany, że postaracie się wyprostować sytuację bezpośrednio z EKA.

Sytuacja, zamówionych i nie odebranych, nie ma prawa więcej się powtórzyć. Nigdy więcej.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2015, 14:16 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

To bardzo niepoważne, jeśli ktoś kto zamówił lokomotywę z indywidualnym nadrukiem teraz jej nie odbiera :oops: :evil: ...
Za Antka przelew poszedł kilkanaście minut temu (rozmawialiśmy wczoraj przez telefon) ... za Robcio1910 dojdzie do 15.08.2015r.
Życzę miłego urlopu ...
Pozdrawiam
Robert
Ostatnio zmieniony 06 sie 2015, 14:06 przez Robcio1910, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

KrzyszTTof pisze:W związku z przypadkami takimi jak powyższe i nie tylko (np. nieodebrane modele w Sopocie) muszę niestety zmienić nieco "strategię" przed drugą turą modeli okolicznościowych. Przepraszam z góry tych klientów, którzy zawsze stają na wysokości zadania, za stosowanie odpowiedzialności zbiorowej, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy a nie chcę też wprowadzać jakiś podziałów na lepszych i gorszych. Dlatego też, przed rozpoczęciem "drukowania" modeli w drugiej turze, będę prosił zamawiających o wpłatę zadatku w wysokości 100 zł jako potwierdzenia zamówienia. Mam nadzieję, że dzięki temu nie pozostanę z "ręką w nocniku" z nieodebranymi lokomotywami z nadrukowanymi indywidualnymi napisami (nick'ami).
Moim zdaniem, osoby, które zamówiły lokomotywy z nadrukowanym nickiem do I tury (czyli już gotowe), a wykręcają się z odbioru są baaaardzo niepoważne i powinny stanąć na wysokości zadania.

Nie chciałbym nazywać rzeczy po imieniu, ale to tylko moje zdanie.

Podejmowanie decyzji wiąże się z pewnymi konsekwencjami i każdy poważny człowiek powinien się z tym liczyć, tym bardziej, że zamówienia imienne są praktycznie niesprzedawalne innej osobie ...

[Wydzielone z: 10 Lat ForumTT - lokomotywa okolicznościowa, dodany cytat.]
Ostatnio zmieniony 08 sie 2015, 07:50 przez golab, łącznie zmieniany 8 razy.
Zablokowany

Wróć do „Ogółem”