Odkopię stary temat. Tak autka są większe niż nasza skala 1:120
Autka z kinder mają skale 1:100 więc myślę że jest to jakiś kompromis za niewielkie pieniądze.
Są tez maszyny budowlane które udało mi się nabyć.
Dwie maszyny mają prawdopodobnie skalę 1:120 a spychacz i fadroma to skala 1:100
Oprócz porsche można spotkać kultowe wv w skali 1:100
Porsche idealnie nadają się na wagony transportowe
Auta idealnie nadają się na oświetlenie
Oprócz porsche wyszły mini
Jest jeszcze takie porsche lecz to już jest skala około 1:90
Ostatnio zmieniony 20 paź 2015, 14:22 przez Slawek77, łącznie zmieniany 10 razy.
Nie VW mały tylko kindery za duże. Zwróć uwagę, że pokazane Porsche ma niemal długość i szerokość Tatry i pewnie sięga jej do wysokości szyb. Moim zdaniem nie pasują.
Przy okazji, model Transportera nie jest taki znów nowy, to produkcja przejęta od Roco, a ono produkowało go bodajże od końca lat 90-tych.
Dla porównania modele znanych już dobrze tirów TTetkowych
i nowego modelu Herpy z VW Transporterem który wypadł lekko mały
Interesuje mnie w takim razie jak wypadnie Fiat 126p który jest w planach na forum
Witam
Zaczęło się od myśli: "kiedyś były takie małe stare autka w kinderkach"
Wpisałem w allegro autka kinder i ukazały mi się nowsze modele tj. porshaki itp.
zważywszy iż znajduje się na wyspach to po przeszperaniu tutejszego jebaja odnalazłem nawet ciekawe wozy strażackie lecz z wielkością nie wiadomo jak może być
P.s.
Widziałe nawet VW Golfa mk II
tyle że za jakieś 4-5 funa co w porównaniu z 5złotowymi samochodzikami z allegro wypada trochę drogo
Zważywszy iż wykonanie autek z kinderek w cale nie jest takie złe a jak za tę cenę to już w ogóle nie ma co grymasić
Co wy o tym ?