Pozdrawiamy
Moderator: mod-Makieta
Czyli ten schemat podłączenia który narysowałem jest prawidłowyleo pisze:Przy zwrotnicach które posiadacie żółty i niebieskie kabelki nie będą wykorzystane, co ułatwia podłączenie![]()
A jeśli chodzi o korek, to ja również używam wikolu, chociaż kiedyś używłem specjalnego kleju do korka. Niestety wychodzi to strasznie drogo, a tańszy wikol sprawdza się rewelacyjnie
Ja u siebie używam wikolu.monique222 pisze:...
Pytanie czym do sklejki ten korek przykleić, wikolem, a może innym klejem
...
A to jest WYJŚCIE sygnału. Jeśli do żółtego dasz zasilanie to w zależności od położenia rozjazdu raz je będziesz miał na pierwszym niebieskim, to znowu na drugim niebieskim.monique222 pisze:... nie za bardzo kojarze do czego są te trzy kable żółty, niebieski i niebieski...
Maćku dziękujemy za odpowiedź moim zdaniem ta makieta którą budujemy, też jest bardzo prosta będzie w sumie 5 rozjazdów ten jeden skrajny tor budujemy jak kiedyś chcielibyśmy rozbudować makietę. Sterowanie tym wszystkim będzie analogowe panel chce zrobić taki jak w linku kolegi Samowarka. Częsci do budowy już są musze tylko jechać po sklejke do casto albo obimaciej_kolej pisze:Ja odniosę się jeszcze do prostych instalacji (pozwólcie że tak nazwę makiety), które mają racje bytu w domu z dziećmi, ale i są ciekawą alternatywą dla dorosłych n.p z braku miejsca, gdzie idea TT sprawdza w 100%Oto makieta kolegi z forum (pokazana "na piechotę"):
http://www.jarkott.martel.pl/mala_makieta/index.html
Tym samym wywołuje Jarka do tablicy - napisz jakie tory zużyłeś, budynki,elementy dodatkowe i w jakiej ilości
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość