Cysterna 406R
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: Cysterna 406R
Witam kolego Viramir. Czy posiadasz te cysterny transchem, adpol w większych rozmiarach? Proszę o jakiś kontakt mój e-mail adisse_(małpa)_wp.pl Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 08:22 przez scooter, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Przy takim podejściu że wszystko musi być z realu to to jest nierealne (chyba że cud
) bo to musiała by być grupa zdjęć na której byłby numer inwentarzowy, przydział, data ważenia data rewizji, termin następnych R i G (one są zapisywane nie dokońca standardowo) i perełka: numery zestawów kołowych z datą podstawienia
Rozwiązanie z dokumentacją jest niedoskonałe ale jak niema zdjęć to kwestia jest akademicka

Rozwiązanie z dokumentacją jest niedoskonałe ale jak niema zdjęć to kwestia jest akademicka

- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Numer zdaje się już ustalonoWitek M. pisze:takie dane jak numery taborowe, przydzialy, daty napraw, wazenia itp dla poszczegolnych egzemparzy to raczej w dokumentacji konstrukcyjnej nie uswiadczysz - a znalezienie takich informacji jest najistotniejsze...

Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 08:21 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
- Witek M.
- Kontakt:
Polemizowalbym. Dlugosc ramy, pojemnosc beczki itp to nie klopot, zwlaszcza, ze sie nie zmieniaja. Ale takie dane jak numery taborowe, przydzialy, daty napraw, wazenia itp dla poszczegolnych egzemparzy to raczej w dokumentacji konstrukcyjnej nie uswiadczysz - a znalezienie takich informacji jest najistotniejsze...
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie nie, ale zawiera wszelkie informacje niezbędne do opracowania oznaczenia wagonu. Jeżeli jeszcze uwzględni się zasady oznaczania wagonu jakie panowały w danym okresie to stanowi to już rozwiązanie. Chętnie sam bym to przygotował ale czas...Witek M. pisze:A dokumentacja konstrukcyjna zawiera informacje o oznakowaniu?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 08:20 przez DBv, łącznie zmieniany 2 razy.
- Witek M.
- Kontakt:
A dokumentacja konstrukcyjna zawiera informacje o oznakowaniu?
-
- Kontakt:
A zamiast zdjęcia odtworzenie dla ep.IV na podstawie dok. konstrukcyjnej może być?
- Witek M.
- Kontakt:
To w takim razie nie ...2143 tylko ...3143. Właśnie się nad tą cyferką zastanawiałem, bo to, co widać można dwojako interpretować, a nie chciało mi się mnożyć i dodawaćgemol pisze:Numer niestety błędny.

Przy okazji. Nad tablicą, na beczce jest napis, coś jak: "GNIZDA SKRĘTU PRZYSPAWANE" - spotkał się ktoś z czymś takim? (podobny napis na str.179, lepiej widoczny).
Dopisane
Równolegle doszliśmy do tego samego wnioskusTTaszek pisze: ...

- sTTaszek
- Kontakt:
Przyjrzałem się tej fotce i wydaje mi się, że numer tej cysterny to 31 51 007 3143 - 1 [P], wtedy numer byłby prawidłowy.
Zdjęcie jest rzeczywiście fatalne i z tego powodu można niewłaściwie odczytać cyfry numeru.
Staszek
Zdjęcie jest rzeczywiście fatalne i z tego powodu można niewłaściwie odczytać cyfry numeru.
Staszek
-
- Kontakt:
- Witek M.
- Kontakt:
Katalog Wagonów Towarowych wydany przez Centralny Zarząd Wagonów (1973), strona 185. Cysterna typu 406Ra serii .Uahs (RRyh) - czyli ep. IVa. Zdjecie kiepskie, z grubym rastrem, ale opisy da się jakoś rozszyfrować, nawet numer, chyba 31 51 007 2 143 - 1 [P]. Własność Przedsiębiorstwo Eksploatacji Cystern Warszawa.Ranger pisze:Nie tylko Ty nie możesz znaleźć. Gdyby to było takie łatwe to zrobilibyśmy 406R w IV ep.
Ta książka to biblia dla taborowca...
Ostatnio zmieniony 12 lip 2008, 19:51 przez Witek M., łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Zamykam pierwszą serią zamówień na cysterną 406R
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Osoby, które są chętne na wagon zapraszam w dlaszym ciągu na PW. Będziamy zapisywać na drugą serię, w której dostepne będzie więcej malowń min.:
CTL, Transchem, PCC. Co terminów realizacji drugiej serii narazie nie chcę pisać,zeby nie wymyślać.
Pozdrawiam-Konrad

CTL, Transchem, PCC. Co terminów realizacji drugiej serii narazie nie chcę pisać,zeby nie wymyślać.
Pozdrawiam-Konrad
- Ranger
- Kontakt:
Nie tylko Ty nie możesz znaleźć. Gdyby to było takie łatwe to zrobilibyśmy 406R w IV ep.
- biegacz67
- Kontakt:
Witam wszystkich.
Mam takie pytanie, może trochę nie w temacie ale też o cysternie.
Może ktoś wie gdzie znaleźć lub posiada zdjęcia cystern CPN z lat
70-dziesiątych, jakoś nie mogę znaleźć, lub źle szukam.
pozdrawiam biegacz67
Mam takie pytanie, może trochę nie w temacie ale też o cysternie.
Może ktoś wie gdzie znaleźć lub posiada zdjęcia cystern CPN z lat
70-dziesiątych, jakoś nie mogę znaleźć, lub źle szukam.
pozdrawiam biegacz67
-
- Kontakt:
Długość między zderzakami /akurat na podwoziu tej długości produkowanych było wiele typów cystern/,Co jest potrzebne do jednoznacznego ocenienie czy to to czy nie to?
pojemność zbiornika,
numer i seria.
To powinno wystarczyć.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2008, 10:49 przez gemol, łącznie zmieniany 1 raz.