Projekt stacji

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

ODPOWIEDZ
mareks
Kontakt:

Re: Projekt stacji

Post autor: mareks »

Mariusz pisze:Obowiązkowo rozjazdy 12 i 13 oddziel rozjazdami 9 i 10, albo pomiędzy 12 a 13 wstaw kawałek prostego np G2 ale to zbędnie wydłuży długość stacji.
Tyle uwag prócz uwag kilkujadka.
W scarmie łatwiej się projektuje. Twoja stacja w nim powstała w minutę, gorzej z przeniesieniem jej tu.
Wiem o co ci chodzi z tym prostym odcinkiem aby odseparować iglice rozjazdów.Problem ma
niestety z miejscem na segmencie, już tak jestem blisko jego krawędzi.
Pytanie dotyczące SCARM : można w nim projektować rozjazdy o dowolnej geometrii , czy wszystko jest standardowe ?
Ostatnio zmieniony 06 gru 2012, 12:12 przez mareks, łącznie zmieniany 1 raz.
mareks
Kontakt:

Kilkujadek pisze:Moim zdaniem przy tak małej stacji zbędne są rozjazdy 3,4,9,10. W lewej głowicy brakuje rozjazdów umożliwiających przejazd z toru 2 na 3. Semafory wjazdowe powinny być po za granicą przetaczania, a stacja nie dysponuje torem wyciągowym.
Układ głowic lewej i prawej istnieje w rzeczywistości na jeszcze mniejszych stacjach w mojej okolicy .
Co do semafora wjazdowego z lewej strony jeżeli nie ma jazd manewrowych to mi się wydaje ze jest ok, w prawej głowicy masz racje są za blisko, wywalę je na kolejny segment
Ostatnio zmieniony 06 gru 2012, 12:12 przez mareks, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Obowiązkowo rozjazdy 12 i 13 oddziel rozjazdami 9 i 10, albo pomiędzy 12 a 13 wstaw kawałek prostego np G2 ale to zbędnie wydłuży długość stacji.
Tyle uwag prócz uwag kilkujadka.
W scarmie łatwiej się projektuje. Twoja stacja w nim powstała w minutę, gorzej z przeniesieniem jej tu.
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Moim zdaniem przy tak małej stacji zbędne są rozjazdy 3,4,9,10. W lewej głowicy brakuje rozjazdów umożliwiających przejazd z toru 2 na 3. Semafory wjazdowe powinny być po za granicą przetaczania, a stacja nie dysponuje torem wyciągowym.
mareks
Kontakt:

Projekt stacji

Witam Wszystkich
Jestem nowy na tym forum ale od ponad roku przygotywałem sie teoretycznie do tego projektu przeglądając min. te forum.Chciałbym przedstawić mój projekt pod ocene/dyskusje
Stacja składać się ma z trzech segmentów długości 900 mm.Układ stacji jest oczywiście wymyślony ale bazowałem na układach istniejących.Na razie segmenty te mają tworzyć cześć modułów domowych tak na początek. W załączniku rysunki poszczególnych segmentów.Niestety dokumentacje tworzę w AutoCad'zie i nie umiem wyeksportować w lepszej rozdzielczości grafiki.Myśle że są dostatecznie czytelne.
Pytania,sugestie,uwagi mile widziane.
Załączniki
Bahnhof_seg3.jpg
Bahnhof_seg2.jpg
Bahnhof_seg1.jpg
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”