Wąskotorówki urokliwe są, ale czy są w TT?
Moderator: mod-Ogółem
-
- Kontakt:
Re: Wąskotorówki urokliwe są, ale czy są w TT?
A tak wyglądają w rzeczywistości prawa i lewa http://dariusz.110mb.com/sredzka_kd_200 ... d_004.html , http://dariusz.110mb.com/naleczowska_kd ... d_010.html . Może samemu podłubać ale skąd dorwać odpowiednie szyny? 

- Kaczor
- Kontakt:
...szczególnie że wąskotorowe lokomotywki często są krótkie. Lxd2 przejedzie ale Lyd1 będzie miała pewnie problemy 
Dlatego lepiej chyba spróbować rozjazdów Kittlera, cena ta sama tylko pewnie trzeba dłuzej na nie poczekać. Są one jednak robione z szyn Code 55 (1,4mm).

Dlatego lepiej chyba spróbować rozjazdów Kittlera, cena ta sama tylko pewnie trzeba dłuzej na nie poczekać. Są one jednak robione z szyn Code 55 (1,4mm).

-
- Kontakt:
Co do nich - krzyżownica plastikowa nie napawa optymizmem. To jest dosyć spory odcinek bez napięcia.Kaczor pisze: i wajchy.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 08:52 przez kolmod, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kaczor
- Kontakt:
Ja kupowałem na http://www.modellbahnshop-sebnitz.de/ i mieli akutar zapasy, paczka przyszła po tygodniu. Zresztą w paru innych sklepach też są te podkłady i wajchy.
-
- Kontakt:
Sprowadzić nie problem, problem że nie ma ich u producenta!
Tu na stronie Lorenz-a to co ma podniesiony semafor jest dostępne i ściągnięcie tego to ok 3 tygodnie więc znośnie, reszta - czas realizacji/produkcji nie znany.
Tu na stronie Lorenz-a to co ma podniesiony semafor jest dostępne i ściągnięcie tego to ok 3 tygodnie więc znośnie, reszta - czas realizacji/produkcji nie znany.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2011, 19:20 przez makieciarz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Zapomniałem jeszcze o szynach,ale trzeba kliknąć niżej i będą.Co o tym sądzisz?Cena wszystkiego raczej przystępna tylko kłopot jak to sprowadzić.
-
- Kontakt:
Może podkłady we własnym zakresie a to pod szyny http://www.ttfiligran.de/shop/shop.asp? ... l=&RngBem=
- Kaczor
- Kontakt:
Code 80 ale nie wygląda to realistycznie. Będę używał szyn Code 60 wyciągniętych z zetkowych. Będzie trzeba tylko jakiś patent wymyślić żeby szyny trzymały rozstaw bo podkłady P.Lorenz są przystosowane do szyn z szerszą stopką.
-
- Kontakt:
Czy ktoś wie jaką wysokość szyn stosuje P.Lorenz w swoich flexach TTe?Czy to standardowe code 80,czy też inne.
- Kaczor
- Kontakt:
Było o tym już wspominane w jakimś wątku.
A tymczasem niemieccy koledzy organizują "SCHMALSPUR-EXPO 2011". Może pojawią się tam jakieś nowości z TTe...

Ostatnio zmieniony 03 paź 2011, 11:41 przez Kaczor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Temat dotyczy wąskich, więc tutaj napiszę.
Nie wiem jak tam z czasem oczekiwania, ale Sklep Makieciarz udostępnia możliwość zakupu torów TTe/TTm P.L.Modell: Link - http://makieciarz.pl/index.php?cPath=21_85_105_860
Opcja niedawno się pojawiła.
Nie wiem jak tam z czasem oczekiwania, ale Sklep Makieciarz udostępnia możliwość zakupu torów TTe/TTm P.L.Modell: Link - http://makieciarz.pl/index.php?cPath=21_85_105_860
Opcja niedawno się pojawiła.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2011, 07:17 przez kolmod, łącznie zmieniany 2 razy.
- hugwa
- Kontakt:
Marcin Wojda udostepnia plik.Ranger pisze:Z tego co pamietam kolega Hugwa i wiygN udostepniają plik który można modyfikować w ramach licencji. Nie widzę problemu aby przeskalować go do TT uwzględniając oczywiste poprawki
-
- Kontakt:
Wiem o tym bo wcześniej pisał o tym kolega Misiek 23 lipca 2011r. o 15.30. Pytanie padło dla tego, że blaszki były z tego co wyczytałem wykonywane dla członków Forum TT de. Więc myślę może coś zostało i jest na zbyciu. Wykonać to wszystko czyli przeskalować (brak programu, umiejętności jego obsługi) w dalszej części brak doświadczenia w foto-trawieniu itd zadałem więc takie pytanie, bo sam nie mam o czym myśleć i porywać się na coś takiego

Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, 12:09 przez Samowarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Z tego co pamietam kolega Hugwa i wiygN udostepniają plik który można modyfikować w ramach licencji. Nie widzę problemu aby przeskalować go do TT uwzględniając oczywiste poprawki 

Ostatnio zmieniony 29 sie 2011, 11:14 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Szkoda ale dzięki za podpowiedź. Przy okazji mam pytanie? Czy Lxd2 w skali TTe będą też do kupienia na naszym rynku
Pozdrawiam 

Ostatnio zmieniony 30 sie 2011, 12:08 przez Samowarek, łącznie zmieniany 1 raz.