Spotkajmy się w Gdyni - Warsztaty mod. [zamknięty]
Moderator: mod-Imprezy
- krzysztof
- Kontakt:
Re: Spotkajmy się w Gdyni - Warsztaty mod. [zamknięty]
głupie pytanie: gdzie jest w Gdyni (na jakiej ulicy) Centrum Kwiatkowskiego?
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Kolejne spotkanie jest planowane w Centrum Kwiatkowskiego, dokąd swoją siedzibę przenosi sklep Techno-Hobby. W ostatnią sobotę 27 stycznia nastąpi otwarcie sklepu w nowej lokalizacji połączone z naszymi warsztatami.

Na nasze spotkanie zostanie udostępnione wolne pomieszczenie znajdujące się na 2-gim piętrze, w którym będziemy mogli rozstawić moduły (już od piątku) przez sobotę będziemy mogli (na oczach odwiedzającej GAWIEDZI
) prezentować swoje osiągnięcia modelarskie (moduły) oraz kolekcję (tabor). Jeśli będzie taka potrzeba można będzie pozostać również na niedzielę.
Jak na powyższym szkicu widać pomieszcznie przez szybę styka się z GALERIĄ, po której przechodzą "tłumy kupujących"
czyli to, co robimy będzie na widoku. Do pomieszczenia wchodzi się przez kafeterię/bar gdzie można usiąść i się posilić (dla przyjezdnych będzie możliwość zaimprowizowania obiadu).
Prosimy osoby zamierzające zaprezentować swoje skarby o deklaracje kto i z czym przybędzie.

PS: planujemy wypożyczyć koziołki (wysokie) z PTMKŻ.

Na nasze spotkanie zostanie udostępnione wolne pomieszczenie znajdujące się na 2-gim piętrze, w którym będziemy mogli rozstawić moduły (już od piątku) przez sobotę będziemy mogli (na oczach odwiedzającej GAWIEDZI

Jak na powyższym szkicu widać pomieszcznie przez szybę styka się z GALERIĄ, po której przechodzą "tłumy kupujących"

Prosimy osoby zamierzające zaprezentować swoje skarby o deklaracje kto i z czym przybędzie.

PS: planujemy wypożyczyć koziołki (wysokie) z PTMKŻ.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2007, 22:55 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Do końca tygodnia podamy więcej szczegółów. Trwają ustalenia co gdzie i kiedy. Jeszcze troszkę cierpliwości prosimy 

- KrzyszTTof
- Kontakt:
Właśnie... pisać! Bo ekipa ze Szczecina się szykuje po cichumaciej_kolej pisze:Jak Panowie z Wybrzeża wygląda sprawa spotkania 27.01.2007Są już jakieś plany.

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2007, 07:47 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Jak Panowie z Wybrzeża wygląda sprawa spotkania 27.01.2007
Są już jakieś plany.

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Oj
to dominuje mnie do pracy przy modułach, postaram się być obecny, ale nic nie obiecuję
Dobrzy by chociarz moduły były przejezdne 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Kilka osób spoza Trójmiasta deklarowało swoją chęć pojawienia się na styczniowym spotkaniu w Gdyni.
Jak PLOTKA donosi, styczniowe spotkanie w Gdyni może okazać się WYJĄTKOWE
W chwili obecnej nie możemy jeszcze zdradzić wszystkich szczegółów, ale ma to być spotkanie "sponsorowane", które ma się odbyć w centrum Gdyni (z drobnym poczęstunkiem) 
To na chwilę obecną jest jeszcze nieoficjalne, ale zarezerwować sobie czas ...warto
...z MODUŁAMI/torTTami 

Jak PLOTKA donosi, styczniowe spotkanie w Gdyni może okazać się WYJĄTKOWE

To na chwilę obecną jest jeszcze nieoficjalne, ale zarezerwować sobie czas ...warto

Ostatnio zmieniony 28 gru 2006, 16:36 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Uczciwie mowiac to taki sklad ma malo wspolnego z wagonami PKP IC. Wszystkie wagony z miejscami do siedzenia typu Goerlitz lub Bautzen sa wlasnoscia PKP PR. Nie znam tez przypadku, by ktory kolwiek z pociagow PKP IC prowadzil w swoim skladzie ambulans pocztowy. A to chocby dlatego, ze w momencie powstania tej spolki, a juz na pewno w okresie wprowadzania obecnego malowania wagonow IC wagony pocztowe pojawialy sie tylko w kilku pociagach pospiesznych, szczegolnie tych jadacych noca.ernie_gdynia pisze:A ja jestem w trakcie rozmów na temat poszerzenia mojego składu INTERCITY. Zapowiada się że albo na warsztatach styczniowych albo następnych zaprezentowany zostanie skład w postaci:
4 sztuk Y klasa 2 w malowaniu INTERCITY,
1 sztuka Y klasa 1 w malowaniu INTERCITY,
1 sztuki Y wagon restauracyjny INTERCITY,
2 sztuki WARSU - to z BTTB,
1 sztuki pocztowego TILLIGA.
Brakuje mi jeszcze tylko jakiejś Bobiny ale musze ponegocjować z Pietruszką to byłby całkiem niezły set, który mozna by było wystawić na TRAKO.
Bobiny (slowackie) w Polsce prowadzily w ostatnich latach tylko jeden pociag z Katowic, zlozony wagonow nalezacych do kolei slowackich, typu XB.
Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
-
- Kontakt:
A ja jestem w trakcie rozmów na temat poszerzenia mojego składu INTERCITY. Zapowiada się że albo na warsztatach styczniowych albo następnych zaprezentowany zostanie skład w postaci:
Brakuje mi jeszcze tylko jakiejś Bobiny ale musze ponegocjować z Pietruszką to byłby całkiem niezły set, który mozna by było wystawić na TRAKO.
Oprocz tego prawdopodobnie będę miał zestaw piętrusów w malowaniu PKP niebiesko-żółtym oraz pomarańczowo-żółtym.
Zobaczymy co czas przyniesie ale zapowiada się ciekawie. A jak nie to się jakiegoś mojego Taurusa podczepi.
Pozdrawiam i pomyślności w Nowym Roku
Oprocz tego prawdopodobnie będę miał zestaw piętrusów w malowaniu PKP niebiesko-żółtym oraz pomarańczowo-żółtym.
Zobaczymy co czas przyniesie ale zapowiada się ciekawie. A jak nie to się jakiegoś mojego Taurusa podczepi.
Pozdrawiam i pomyślności w Nowym Roku
- Mariusz
- Kontakt:
Miałem na myśli dostosowanie do naszych warunków.
Kamrate.
Kamrate.
- Charakterek
- Kontakt:
Neos problemos. Kompadre kiedy ja Ci spolszczałem te wagony? Umknął mi aż tak znaczny fakt?Mariusz pisze:Jeśli będę miał jeszcze urlop to przyjadę. A wagony są po modernizacji i spolszczeniu w ZNTTK w Radomiu, także problemów byc nie powinno.![]()
Podziękowania dla załogi ZNTTK Radom.
- jarkott
- Kontakt:
Uzupełnienie relacji ze spotkania PTMKŻ w Gdyni:
http://www.ptmkz.martel.pl/spotkanie_16 ... index.html
http://www.ptmkz.martel.pl/spotkanie_16 ... index.html
- Mariusz
- Kontakt:
- Mariusz
- Kontakt:
Jeśli będę miał jeszcze urlop to przyjadę. A wagony są po modernizacji i spolszczeniu w ZNTTK w Radomiu, także problemów byc nie powinno.

- WojTTek
- Kontakt:
Myślałem żeby testować Roco. Mariusz właściciel kilku wagonów roco przybędzie wraz z wagonami do testów. Je również dołożę swoje Roco (platforma z konterami P&O). Teraz może ktoś z was ludmiłkę i mamy skład Roco. zobaczymy czy to co napisano na stronie TTclub to prawda