TT Nowości - Jesień 2006

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Cobrix
Kontakt:

Re: TT Nowości - Jesień 2006

Post autor: Cobrix »

DBv pisze:http://www.railfaneurope.net/pix_frameset.html

I chyba chodziły, bo już zdaje sie to malowanie nie wystepuje.
ulalala to chodzilo z doppelstockwagenemi.
Obrazek

To ja juz wiem co bedzie na gwiazdke :)

DBv gdzie to znalazles na stronach Tilliga? Nie moge znalezc :( jaki toto ma nr Tilliga?
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

DBv pisze:
Charakterek pisze:o 56 pisałem już w styczniu, jak tylko nowości 2006 wyszły, na starym forum. To było oczywiste, że zrobią jej podwoziową bliźniaczkę z dodatkowym plecaczkiem. A więc - znów mam 86 i 56 u siebie w domku. I to jest dobre!
Było oczywiste, masz rację. Ale chyba po raz pierwszy pojawiło sie to oficjalnie na stronie Tilliga, i jak dla mnie trochę zaskoczył mnie fakt, ze jako pierwsze możemy zobaczyć zdjęcie przerobionej BR56 a nie zapowiadanej dużo wczesniej BR86.
A co tam która pierwsza! Dobre wraca. Jak za rok przedstawią 23/35 z napędem w tendrze - no to już będzie pełnia szczęścia! A z tą 56 to chyba ich Kuehn zmusił. I widać jak się to rysuje. Kuehn idzie w kierunku patyczaków, Tillig kopciuchów i Diesli. A Patyczaki tylko w wersjach superdopracowanych aż do niemożliwości. Nareszcie TT normalnieje! Panowie - ktoś o Nas zaczyna dbać! No i w tej sytuacji Tillig zacznie zabiegać o inne rynki, a to oznacza...
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2006, 13:41 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Cobrix pisze:A do tej turystycznej 218 sa jakies wagony? Jakie sklady w oryginale z tym chodza?
http://www.railfaneurope.net/pix_frameset.html

I chyba chodziły, bo już zdaje sie to malowanie nie wystepuje.

Charakterek pisze:o 56 pisałem już w styczniu, jak tylko nowości 2006 wyszły, na starym forum. To było oczywiste, że zrobią jej podwoziową bliźniaczkę z dodatkowym plecaczkiem. A więc - znów mam 86 i 56 u siebie w domku. I to jest dobre!
Było oczywiste, masz rację. Ale chyba po raz pierwszy pojawiło sie to oficjalnie na stronie Tilliga, i jak dla mnie trochę zaskoczył mnie fakt, ze jako pierwsze możemy zobaczyć zdjęcie przerobionej BR56 a nie zapowiadanej dużo wczesniej BR86.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2006, 13:23 przez DBv, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

o 56 pisałem już w styczniu, jak tylko nowości 2006 wyszły, na starym forum. To było oczywiste, że zrobią jej podwoziową bliźniaczkę z dodatkowym plecaczkiem. A więc - znów mam 86 i 56 u siebie w domku. I to jest dobre!
Cobrix
Kontakt:

Post autor: Cobrix »

Rany boskie. Jezeli to cos stojedynkowatego to nie wytwor Photoshopa to za taki pomysl ktos powieniej isc siedziec.

Masakra :evil:

A do tej turystycznej 218 sa jakies wagony? Jakie sklady w oryginale z tym chodza?
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2006, 13:10 przez Cobrix, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Re: TILLIG nowości jesien2006

Post autor: KrzyszTTof »

Z BR56 to było do przewidzenia. I według mnie bardzo słuszna decyzja - teraz spokojnie będą mogły koło siebie stać na makiecie BR56 i BR52.

A toto takie coś czerwone to mi wygląda na fragmenty pudła 101 na podwoziu T334. Zestaw typowo dla dzieci.

W każdym razie trzeba się cieszyc, bo wysyp nowości w tym roku mamy spory.
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

TT Nowości - Jesień 2006

Post autor: DBv »

Można znaleźć już parę ciekawych informacji nt nowości, jakie nasz największy producent przygotował na jesień.

Okazuje sie, ze prace przy modernizacji BR86 są już w zasadzie na ukończeniu. I chyba tak sie efekt końcowy Tilligowi spodobał, ze wzorem poprzednika postanowiono wykorzystać to równiez w innych konstrukcjach. Mamy więc niespodziankę w postaci zmodernizowanej BR56

Zaczynamy więc od lokomotyw

:arrow: BR56 kolei DR, epoka III. Opis głosi, ze to nowy model, ale w praktyce okaże sie, czy faktycznie będzie to nowy model, czy li tylko nowe podwozie. Wygląda w każdym bądz razie apetycznie.

Obrazek

:arrow: Nowe barwy przyjął równiez Nohab, doczekując sie wersji epoki V, srebrno-niebieskiego malowania BOB (przewoźnik Eichholz)

Obrazek

:arrow: BR218 natomiast pojawia sie w malowaniu Touristikzug (takie samo jak u BR103), oczywiście DBAG, epoka V (zapisy! + "niewygórowana cena").

Obrazek

:arrow: Wagon kubłowy w barwach brązowych: DRG, epoka II

Obrazek

:arrow: 2-osiowa platforma pojawia sie równiez w epoce V, jako wagon DBAG

Obrazek

:arrow: Węglarka 4osiowa w malowaniu zielonym ITL (epoka V), pasującym do tegorocznego setu i lokomotywy.

Obrazek

:arrow: Ex-jattowska cysterna tym razem w atrakcyjnym malowaniu epoki II (Olex BP)

Obrazek

:arrow: Zestaw wagonów kolei zakładowych Leuna-Caprolactam (epoka III/IV) z okazji 90-lecia obecności przemysłu chemicznego w Leunie (zapisy!).

Obrazek

:arrow: No a na koniec zalew różnych startówek, w w mniej lub bardziej atrakcyjnych dziecięcych malowaniach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu przykład, ze chyba pozazdroszczono naszym twórcom z Allegro, wszak cos podobnego chyba sie tam już pojawiło:

Obrazek

No i na koniec można powiedzieć gwóźdz programu. Mylił sie ten, kto wieścił koniec dwuosiowych pseudo gagarinów i francuzów rodem z BTTB. Trend powraca! I to w jakiej formie! Okazuje sie bowiem, że BR101 wcale nie musi miec 4 osi, a co więcej wcale nie musi być elektrowozem! :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2006, 14:15 przez DBv, łącznie zmieniany 8 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”