Płoty i nie tylko
Moderator: mod-Tabor
- Slawek77
- Kontakt:
Re: Płoty i nie tylko
Jak tonie problem możesz wstawić zdjęcie i zobaczyć czy paleta ma wymiary 6,6mm x 10mm
Zrobiłem dziś palety w 100% 1:120 i jest to takie małe ze nie możliwe że te na allegro na zdjęciu są w naszej skali.
Zrobiłem dziś palety w 100% 1:120 i jest to takie małe ze nie możliwe że te na allegro na zdjęciu są w naszej skali.
- biker
- Kontakt:
Ja posiadam, coś potrzebujesz?
- Slawek77
- Kontakt:
Pytanie czy ktoś posiada te palety ? coś mi sie zdaje że zdjęcie tych przedmiotów nie jest w skali 1:120
http://allegro.pl/tt-120017-palety-i-sz ... 98818.html
http://allegro.pl/tt-120017-palety-i-sz ... 98818.html
- Slawek77
- Kontakt:
Licząc w zaokrągleniu przeliczając na naszą skale to będzie 75 cm, czyli zmieści się spokojnie na jeden moduł.
Dzięki za wstępny pomiar.
Dzięki za wstępny pomiar.
- miano
- Kontakt:
Wiadukty nad ulicą są 2 po lekkim skosie do siebie. Z pomiarów z Geoportalu pomiędzy przyczółkami wychodzi 19 metrów. Głębokość osadzenia - według moich zdjęć około 50 - 70 cm. Długość wiaty 96 metrów, lecz mierzona po prostej a wiata jest po łuku.
- Slawek77
- Kontakt:
Chodzi mi o cały most metalowy + cały peron do końca az kończy sie zadaszenie
- miano
- Kontakt:
Patrząc na Geoportalu to zerowy bądź ujemny, chyba że masz na myśli odległość od początku estakady to wtedy wychodzi mi około 19 metrów
- Slawek77
- Kontakt:
Patrząc na zdjęcia jak się nie mylę to stacja raczej będzie musiała być w łuku, ze względu że z boku stacji jest długi budynek który prawdopodobnie wymusza torowisko w łuk.
W sobotę przekonam się jak jest zbudowany cały obiekt.
Może ktoś zmierzyć jakie jest długi odcinek od początku mostu do końca zadaszenia peronu ?
W sobotę przekonam się jak jest zbudowany cały obiekt.
Może ktoś zmierzyć jakie jest długi odcinek od początku mostu do końca zadaszenia peronu ?
-
- Kontakt:
Popieram.ArturSchŁ pisze:Uważam, że wyprostowanie stacji będzie profanacją projektu.

A i wydaje mi się że koledzy z Niemiec będą woleli oryginał ale zawsze możesz to wysondować
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
W TT stacji na prostym torze mamy sporo, na łuku chyba z jedną.
Jak widać: https://www.google.pl/maps/@50.960888,1 ... a=!3m1!1e3
łuk stacji nie jest jakiś zabójczy (może z 15 st.) i zrobienie kilku skrzynek po np. 3,5 stopnia to nie będzie problem, za to odwzorowanie oryginału będzie cenne.
Mamy też do czynienia ze specyficznym układem torowym, właśnie dzięki ułożeniu po łuku.
Uważam, że wyprostowanie stacji będzie profanacją projektu.
Jak widać: https://www.google.pl/maps/@50.960888,1 ... a=!3m1!1e3
łuk stacji nie jest jakiś zabójczy (może z 15 st.) i zrobienie kilku skrzynek po np. 3,5 stopnia to nie będzie problem, za to odwzorowanie oryginału będzie cenne.
Mamy też do czynienia ze specyficznym układem torowym, właśnie dzięki ułożeniu po łuku.
Uważam, że wyprostowanie stacji będzie profanacją projektu.
- Slawek77
- Kontakt:
Zobaczymy w Sobotę jak to wygląda w realu
wtedy się zdecyduje czy będzie tylko wersja prosta czy wyjdzie taka i taka.
Na zdjęciach widać że tylko peron jest w łuku, więc jak tak będzie to nie będzie problem zrobić w dwóch wersjach

Na zdjęciach widać że tylko peron jest w łuku, więc jak tak będzie to nie będzie problem zrobić w dwóch wersjach

- Borczy
- Kontakt:
Słuszna koncepcja z rynkiem zbytu
Ja idę o flaszkę ,że nikt nie wyrwie się z zakupem projektu po łuku
jeśli chodzi o Polskę.
Added in 1 minute 49 seconds:
Pierwsza brama do magazynu wyszła po byku
Dobrze to pomalowałeś.

Ja idę o flaszkę ,że nikt nie wyrwie się z zakupem projektu po łuku

Added in 1 minute 49 seconds:
Pierwsza brama do magazynu wyszła po byku

Dobrze to pomalowałeś.
- Slawek77
- Kontakt:
No wiadomo że lepiej jak w orginal, tylko tak jak wspomniałem, jak wyjdzie w łuku będzie problem z umieszczeniem takiej stacji na module czy makiecie.
Dla jednej osoby nie opłaca się projektować w łuku, no chyba że do tej stówki dołoży jedno zero
to co innego 
A że cena nie jest mała na nasze portfele, to nie liczę że sprzeda się u nas choćby jedna sztuka
Dla Niemca 100 ojro to tak jak by dla nas 100 zł dlatego celuję w ich portfele a nie nasz
Nad zaprojektowanie domu z Rudy Śląskiej spędziłem 100 godzin, wiec taka stacja jest bardziej czasochłonna i kosztowna, wiec to 100 ojro to okazja
W Sobotę podejmę ostateczna decyzje czy jestem w stanie ja zrobić, może być tak że wiele elementów jest nie do zrobienia wtedy odpuszczę temat.
Dla jednej osoby nie opłaca się projektować w łuku, no chyba że do tej stówki dołoży jedno zero

A że cena nie jest mała na nasze portfele, to nie liczę że sprzeda się u nas choćby jedna sztuka

Dla Niemca 100 ojro to tak jak by dla nas 100 zł dlatego celuję w ich portfele a nie nasz

Nad zaprojektowanie domu z Rudy Śląskiej spędziłem 100 godzin, wiec taka stacja jest bardziej czasochłonna i kosztowna, wiec to 100 ojro to okazja

W Sobotę podejmę ostateczna decyzje czy jestem w stanie ja zrobić, może być tak że wiele elementów jest nie do zrobienia wtedy odpuszczę temat.
-
- Kontakt:
W łuku jest dużo bardziej atrakcyjna.Slawek77 pisze:Pytanko jak miała by powstać taka stacja, czy miała by powstać w linii prostej czy tak jak jest w orginale czyli w łuku ?
Sądzę że jeśli w łuku powstanie będzie kłopot z umieszczeniem jej na module czy makiecie.
No i tak jak w oryginale.
- Slawek77
- Kontakt:
Bramy do magazynu