Makieciarz / www.makieciarz.pl
Moderator: mod-Giełda
- Marcin
- Kontakt:
Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl
Akurat leżała na półce....
- Alteo
Dzisiaj padł chyba rekord świata.5 sierpnia o godz.19 dokonałem zakupu a dzisiaj 7 sierpnia ok.15 listonosz przyniósł paczkę.Szok.
A przybyła węglarka 15231.
Makieciarz się spisał. 

- aviaTTor
- Kontakt:
Dziękuję za namiary i pozdrawiam 

Ostatnio zmieniony 11 lip 2008, 14:31 przez aviaTTor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Ja Ci podam - Parowozik, Krzyś, Jaga, Modellbahnsop-Sebnitz i inne Niemieckie sklepy modelarskie, Hobby-Shop z Czech. Nie wiem czy ma je Modelmania, T-H i Kolekcjoner z Poznania.
- aviaTTor
- Kontakt:
Grzegorztt podaj z jakiego bo mam chęć na kilka modeli
))))

Ostatnio zmieniony 11 lip 2008, 14:32 przez aviaTTor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:

-
- Kontakt:
Kolejny pomyślny zakup. Chyba o tym nie wspominałem, ale pierwszy zakup u Makieciarza był z dostawą do domu dzięki czemu towar dostałem w kilka godzin po zakończeniu aukcji
No i oczywiście gdyby nie Makieciarz nie mielibyśmy wspaniałych wyrobów PMT 

-
- Kontakt:
Kolejny plusik dla Pana Piotra...dobry kontakt i miła współpraca. Towar wysłany szybciej niż się nawet spodziewałem. Dziękuje i pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Witam serdecznie!
Pierwsze zakupy u pana Piotra Hedy i wielki pozytyw.
Całość zamówienia zrealizowana w 48 godzin ( od zamówienia do dostarczenia ) - najpierw maile czy jest towar i czy taki jaki potrzebuje ( bardzo szybka korespondencja ) - kupno ( przelew wiadomo musi swoje odleżeć ) wysyłka towaru na drugi dzień i paczka u mnie po 48 godzinach ( poczta zaszalała???!!! )
W sumie jeden wielki pozytyw - oby tak dalej
pozdrawiam
Paweł
Pierwsze zakupy u pana Piotra Hedy i wielki pozytyw.
Całość zamówienia zrealizowana w 48 godzin ( od zamówienia do dostarczenia ) - najpierw maile czy jest towar i czy taki jaki potrzebuje ( bardzo szybka korespondencja ) - kupno ( przelew wiadomo musi swoje odleżeć ) wysyłka towaru na drugi dzień i paczka u mnie po 48 godzinach ( poczta zaszalała???!!! )
W sumie jeden wielki pozytyw - oby tak dalej

pozdrawiam
Paweł
-
- Kontakt:
Fajny ten sklep :-)
Duży plus dla szanownego Pana Hedy...mój pierwszy zakup i jestem zaskoczony:) Towar wysłany błyskawicznie a produkty które nie były na stoku zostały wysłane gratis drugą paczką. Dla mnie bomba, POLECAM!!!
-
- Kontakt:
Czemu, podałem czystą statystykę dla informacji pokrywa się z danymi poczty dość dokładnie. Zapomniałem dodać zagranicę, tam nie było żadnych problemów z otrzymywaniem, z wysyłaniem tylko we Francji były problemy z odebraniem przez klientów, wysyłałem potwierdzenia i wtedy się tam paczki odnajdywały, nawet takie egzotyki jak Brazylia działały bez problemu.
-
- Kontakt:
U mnie na około 130 przesyłek problem był z jedną. Szła z DE 3 tygodnie zahaczając o urząd celny który paczkę prześwietlił i zlustrował. Czy chcesz przez to powiedzieć że kupując u Ciebie trzeba z góry zakładać że poczta wykona jakiś numer aby pognębić Twoich klientów 

-
- Kontakt:
Odnośnie poczty to powiem tak, zrobiłem statystykę za rok 2007 i na ok 1500 wysłanych przesyłek:
- 1 zaginęła bez śladu (pseudo odszkodowanie)
- 10 dotarło do klientów po prywatnych interwencjach znajomej osoby na poczcie, bez robienia dymu
- ok 30 dotarło po telefonach do UP
- ok 80 klientom wysyłałem potwierdzenia wysyłek i odbierali paczki po zrobieniu dymu w swoich UP
- ok 400 przesyłek dotarło w terminie późniejszym niż przewiduje to sama poczta
- ok 5 doszło zniszczonych, w tym jedna jak by ją przejechała ciężarówka
Ciężko powiedzieć czy to dobra statystyka ale jednak zawsze trzeba brać na pocztę pewną poprawkę.
- 1 zaginęła bez śladu (pseudo odszkodowanie)
- 10 dotarło do klientów po prywatnych interwencjach znajomej osoby na poczcie, bez robienia dymu
- ok 30 dotarło po telefonach do UP
- ok 80 klientom wysyłałem potwierdzenia wysyłek i odbierali paczki po zrobieniu dymu w swoich UP
- ok 400 przesyłek dotarło w terminie późniejszym niż przewiduje to sama poczta
- ok 5 doszło zniszczonych, w tym jedna jak by ją przejechała ciężarówka
Ciężko powiedzieć czy to dobra statystyka ale jednak zawsze trzeba brać na pocztę pewną poprawkę.
- Ciamosław
- Kontakt:
Ja na Makieciarza nie narzekam. Raz wystąpiły pewne komplikacje z przesyłką ale problem szybko został rozwiązany.
-
- Kontakt:
Ja póki co raz korzystałem z usług Makieciarza. Towar wysłany na zajutrz po wpłacie pieniędzy. Jedyne zgrzyty wyszły po stronie Poczty Polskiej
.