Dzięki zadziałało.
Zdecydowałem się na wariant pierwszy.
Parowozownia:

1 . stacja diesel
2. piaskownia dla lokomotyw
3. nawęglanie
4. szopa diesli
Tam gdzie zaznaczyłem 5 zastanawiam się nad wcięciem w tor 1 i 2, brak pomysłu.
Ogólnie okroiłem zaplecze do parowozowni ale chce się bawić więc daruję sobie jakieś hotele itp. U mnie maszyniści będą ciągle na stanowiskach dla chwały Ciuchciolandi

Stacja

Zastanawiam się czy nie przenieść peronów pomiędzy tor 2 i 3, 4 i 5,6i 7. Myślę też czy nie zakończyć 6 na takiej samej długości co 7. 1 i 2 tor ma służyć do jeżdżenia w koło więc nie wiem czy to ruszać. Z drugiej strony fajnie wygląda skład mijający peron ...
Bocznica

Magazyny i trochę torów do zabawy. W końcu będę miał miejsce do zataczania pfuuu co ja gadam, oczywiście przetaczania, hm też nie bardzo brzmi

Zawsze zastanawiałem się co zrobić z wagonami do winka, na bocznicy w oddali myślę zrobić rozlewnie alpagi. A w jednym z magazynów hurt piwa, w końcu coś wożą te Tuborgi, Carlsbergi, Tyskie

itp Oj będzie naród pił ...
Jak patrze na projekt to widzę parę lat zajęcia

Drapię się w głowę nad połączeniami i sterowaniem makiety. Zastanawiam się nad napędami, mam czasami dość conradów ale za bardzo nie mam dla nich alternatywy. Jakoś nie za bardzo widzę tam siłowniki do drzwi, a Tilligi swoje kosztują, na te konto wole kupić sygnalizacji ...
Dzisiaj robiłem próby z pętlą zjazdową. Nawet nieźle idzie skręcanie, tylko jak położyłem tory i próbowałem podjechać kilkoma składami to tylko zeuke się nie rozpięło, ale za to nie podjechało. Coś knocę ale nie wiem co, może to te sprzęgi tilliga są do d...
I ten szuter, brrrr, chyba będę musiał zamknąć się na tydzień, bo tyle toru zasypać to normalnie będzie masakra

Dobrze, że to jeszcze z rok
Tak więc mam zamiar powolutku, po cichutku i do przodu...

hahahaaaa ....