Płoty i nie tylko
Moderator: mod-Tabor
- Misiek
- Kontakt:
- Slawek77
- Kontakt:
Re: Płoty i nie tylko
A że mam pięć wolnych wagonów bez ładunku to postanowiłem sobie zrobić oto takie ładunki na wagony.
- Borczy
- Kontakt:
Jak znajdę chwilę to podeślę sklejone i pomalowane chlewiki 

- Slawek77
- Kontakt:
Bardzo ładne prezentacje aż miło popatrzeć na filmiki od początku do końca.
Rabat uaktywni się zaraz bo promocjach.
Zapraszam wszystkich posiadaczy modeli aby ukazywali swoje prace, rabaty stałe czekają na was
Rabat uaktywni się zaraz bo promocjach.
Zapraszam wszystkich posiadaczy modeli aby ukazywali swoje prace, rabaty stałe czekają na was

- daraśekp
- Kontakt:
Rabacik zawsze się przyda, dzięki.
Wstawiłem na youtube również prezentacje łatwiejszych modeli. Ładnie wyglądają, a może to zachęci kolegów do spróbowania swoich sił z kartonem
Wstawiłem na youtube również prezentacje łatwiejszych modeli. Ładnie wyglądają, a może to zachęci kolegów do spróbowania swoich sił z kartonem

- Slawek77
- Kontakt:
Dzięki przyda się na pewno.bankier pisze:Sławek - Strzegom się pojawiahttps://www.youtube.com/watch?v=DURfnNYQFT0
Prace nad Strzegomiem są wstrzymane do czasu uzyskania brakujących pomiarów i zdjęć.
W styczniu tam będę więc porobię zdjęcia które są mi potrzebne.
Superdaraśekp pisze:Taka mała prezentacja dźwiguSławka![]()
Kiepsko widać liny z szarej nitki...następne będą czarne

Proponuje małą wymianę, 10% stałego rabatu na modele kartonowe, za udostępnienie Twoich prac na mój użytek, czyli na sklep itd...
Oczywiście z informacją czyja to paca.
- daraśekp
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Zbyszek Zajner
- Kontakt:
I tak trzymać, by nasza skala w siłę rosła i małe firmy się rozwijały 

- Slawek77
- Kontakt:
Z przyjemnością informuję że firma ASPROJEKT małymi kroczkami rozwija swoje skrzydełka 
https://youtu.be/hj8UJzZiiRc
Oraz powstał mały kącik na pakowanie paczek, kiedyś w tym miejscu stała makieta.

https://youtu.be/hj8UJzZiiRc
Oraz powstał mały kącik na pakowanie paczek, kiedyś w tym miejscu stała makieta.
- Borczy
- Kontakt:
Dokładnie, wygląd super i podejrzewam ,że jak nas Sławek przyzwyczaił to montaż będzie relatywnie prostyJarUs pisze:A gdzie tu są sztachetkiPrzecież to pręty metalowe (prostokątne), takie jakie powinny być
i super wyglądają

- Slawek77
- Kontakt:
Pręty dało by się zrobić jeszcze węższe, lecz kłopot byłby już przy samym malowaniuwicy pisze:Mam suwmiarkę w oku![]()
Takie złudzenie optyczne miałem... ale pręty (żerdzie vel sztachety - jak je tam zwał) i tak są kapitalne.

Choć wam powiem że mam płot na makiecie z AUHAGEN i tam pręty są 0,9mm
Dokładnie te.
- wicy
- Kontakt:
Mam suwmiarkę w okuSlawek77 pisze:Grubość pręta to 0,44 x 0,5mm więc musisz mieć sokole oko że dostrzegłeś tą różnicę 0,06 mm

Takie złudzenie optyczne miałem... ale pręty (żeredzie vel sztachety - jak je tam zwał) i tak są kapitalne.
- Slawek77
- Kontakt:
Wiadomo że blaszka jest lepsza od tekturki lecz cena była by wtedy tak wysoka za przęsło że nikt by tego nie kupił.ArturSchŁ pisze:O ile murki i słupy są OK, o tyle same płoty chyba by były lepsze fototrawione.
Grubość pręta to 0,44 x 0,5mm więc musisz mieć sokole oko że dostrzegłeś tą różnicę 0,06 mmwicy pisze:Może się mylę (Sławek wyjaśni), ale ze zdjęć sztachetki płotu wydają się być grubsze niż szersze. Efekt poprzecznych sztachet w trawionce wymagałby lutowania a kto by się tam chciał babrać jeśli jest taki gotowiec?

Added in 5 minutes 30 seconds:
I tak jest, sam jestem zaskoczony efektem po sklejeniu i pomalowaniu.JarUs pisze:i super wyglądają
-
- Kontakt:
A gdzie tu są sztachetkiwicy pisze: ...ale ze zdjęć sztachetki płotu wydają się być ...