Hobby MTP Poznań
Moderator: mod-Imprezy
-
- Kontakt:
Re: Salon Modelarstwa HOBBY, 27-28.10.2007, Poznań
od razu prosimy o oddzielenie nas od toru samochodów RC. Odgłos ich bramki bardzo męczy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: Salon Modelarstwa HOBBY, 27-28.10.2007, Poznań
Witamy na ForumTT i dziękujemy za informację.

-
- Kontakt:
Hobby MTP Poznań (2007)
Było: Salon Modelarstwa HOBBY, 27-28.10.2007, Poznań
Serdecznie zapraszamy na Salon Modelarstwa HOBBY, który odbędzie się w tym roku już po raz czwarty na terenach Międzynarodowych Targów Poznańskich w dniach 27-28.10.2007.
Z roku na rok zainteresowanie wśród uczestników systematycznie rośnie. Coraz większa liczba firm przedstawia swoją ofertę, również modelarnie i indywidualni modelarze prezentują swoje prace.
Cieszymy się również coraz liczniejszą publicznością. Dynamiczny rozwój salonu sprawia, że będzie to wyjątkowe miejsce, gdzie będziecie mogli spotkać zarówno kolegów - doświadczonych modelarzy, jak i osoby dopiero poszukujące sposobu na spędzenie wolnego czasu.
W HOBBY 2006 wzięło udział prawie 100 uczestników!
Termin zgłoszeń udziału w HOBBY 2007 przypada na 11 września br.
Zachęcamy prezentacji swoich modeli i do udziału w pokazach modeli latających i pływających.
Szczegółowe informacje można uzyskać w Zespole Projektowym Salonu Modelarstwa HOBBY: tel. 061/8692341, 061/8692092, e-mail: hobby@mtp.pl. Wiele informacji, formularze zgłoszeniowe oraz zdjęcia z poprzednich edycji znajduje się na naszej stronie internetowej: www.hobby.mtp.pl .
Do zobaczenia w Poznaniu!
Barbara Vogt
Manager Hobby
Natalia Filipiak
Koordynator HOBBY
Serdecznie zapraszamy na Salon Modelarstwa HOBBY, który odbędzie się w tym roku już po raz czwarty na terenach Międzynarodowych Targów Poznańskich w dniach 27-28.10.2007.
Z roku na rok zainteresowanie wśród uczestników systematycznie rośnie. Coraz większa liczba firm przedstawia swoją ofertę, również modelarnie i indywidualni modelarze prezentują swoje prace.
Cieszymy się również coraz liczniejszą publicznością. Dynamiczny rozwój salonu sprawia, że będzie to wyjątkowe miejsce, gdzie będziecie mogli spotkać zarówno kolegów - doświadczonych modelarzy, jak i osoby dopiero poszukujące sposobu na spędzenie wolnego czasu.
W HOBBY 2006 wzięło udział prawie 100 uczestników!
Termin zgłoszeń udziału w HOBBY 2007 przypada na 11 września br.
Zachęcamy prezentacji swoich modeli i do udziału w pokazach modeli latających i pływających.
Szczegółowe informacje można uzyskać w Zespole Projektowym Salonu Modelarstwa HOBBY: tel. 061/8692341, 061/8692092, e-mail: hobby@mtp.pl. Wiele informacji, formularze zgłoszeniowe oraz zdjęcia z poprzednich edycji znajduje się na naszej stronie internetowej: www.hobby.mtp.pl .
Do zobaczenia w Poznaniu!
Barbara Vogt
Manager Hobby
Natalia Filipiak
Koordynator HOBBY
- jarkott
- Kontakt:
Re: Prezentacja naszej makiety "sTTandardowej"
Można pobrać krótkie filmiki z imprezy w Poznaniu:
TT-ka:
ftp://ftp.rumia.edu.pl/pub/Railways/Vid ... 85_PKP.wmv
H0:
http://www.ptmkz.martel.pl/Poznan_2006/SU46-030.wmv
Na razie tyle, może jeszcze bedą inne.
TT-ka:
ftp://ftp.rumia.edu.pl/pub/Railways/Vid ... 85_PKP.wmv
H0:
http://www.ptmkz.martel.pl/Poznan_2006/SU46-030.wmv
Na razie tyle, może jeszcze bedą inne.

- bartekdj
- Kontakt:
- jarkott
- Kontakt:
Zapraszam na fotorelację z udanej imprezy w Poznaniu:
http://www.ptmkz.martel.pl/Poznan_2006/index.html
Makieta modułowa TT-ki była może skromna, ale myślę, że za 2 lata w Poznaniu już nas zobaczą
Tabor PKP jeździł na makiecie: były m.in. wagony towarowe Darka oraz pasażerskie ModArtu:
http://www.ptmkz.martel.pl/Poznan_2006/194_9412.html
Była także skromna makietka Tilliga, którą wraz z Darkiem uruchamialiśmy
:
http://www.ptmkz.martel.pl/Poznan_2006/194_9488.html
Teraz trzeba czynić przygotowania do Radomia w kwietniu 2007 r. - oby było nas więcej.
http://www.ptmkz.martel.pl/Poznan_2006/index.html
Makieta modułowa TT-ki była może skromna, ale myślę, że za 2 lata w Poznaniu już nas zobaczą

Tabor PKP jeździł na makiecie: były m.in. wagony towarowe Darka oraz pasażerskie ModArtu:
http://www.ptmkz.martel.pl/Poznan_2006/194_9412.html
Była także skromna makietka Tilliga, którą wraz z Darkiem uruchamialiśmy

http://www.ptmkz.martel.pl/Poznan_2006/194_9488.html
Teraz trzeba czynić przygotowania do Radomia w kwietniu 2007 r. - oby było nas więcej.

- posener
- Kontakt:
Jako Poznaniak oczywiście byłem na targach i musze powiedzieć, ze impreza z roku na rok coraz lepsza.Za rok może i ja się wystawię z moim wąskim torem.
Skala H0 - pierwsza klasa - przyjechała elita. Najładniejsze : Międzychód, przystanek Rybno i hit wystawy stacja Zielona. Rozczarowania moduły z Łodzi (chyba to była cukrownia) i LL - trochę sie juz znudził, a uczniowie nie raz przerośli mistrza.
Skala TT - trochę mało - ale nie wiedziałem o tych problemach lokalizacyjnych. Mam nadzieję, że za rok zobaczymy jakąś stację (liczyłem na moduł Grabie). Tabor też był mało PKP lecz dla mnie fana DR - nie było rozczarowania (S'Bahn Rostock - prima)
Skala N - no cóż piękny wiadukt, a reszta - sorry to dla mnie za małe chyba muszę iść do okulisty.
Mało było producentów Dream Roco - żenada, Tillig i LGB - całkiem nieźle, brak ToloLoko, Kluba - skromnie, a reszta nie wiadomo czy to były stoiska z towarem na sprzedaż czy z kolekcją modeli. (było EFC ?)
Ciekawa była ekspozycja PKP IC i PR.
DO zobaczenia za rok, a jeszcze wcześniej kto chce odwiedzić Poznań to zapraszam na coroczną Wystawe Makiet i Modeli Kolejowych w Zespole Szkół Komunikacyjnych, przy ul. Fredry 13 organizowaną przez Poznański KMK w ostatni weekend listopada (Św. Katarzyny)
Skala H0 - pierwsza klasa - przyjechała elita. Najładniejsze : Międzychód, przystanek Rybno i hit wystawy stacja Zielona. Rozczarowania moduły z Łodzi (chyba to była cukrownia) i LL - trochę sie juz znudził, a uczniowie nie raz przerośli mistrza.
Skala TT - trochę mało - ale nie wiedziałem o tych problemach lokalizacyjnych. Mam nadzieję, że za rok zobaczymy jakąś stację (liczyłem na moduł Grabie). Tabor też był mało PKP lecz dla mnie fana DR - nie było rozczarowania (S'Bahn Rostock - prima)
Skala N - no cóż piękny wiadukt, a reszta - sorry to dla mnie za małe chyba muszę iść do okulisty.
Mało było producentów Dream Roco - żenada, Tillig i LGB - całkiem nieźle, brak ToloLoko, Kluba - skromnie, a reszta nie wiadomo czy to były stoiska z towarem na sprzedaż czy z kolekcją modeli. (było EFC ?)
Ciekawa była ekspozycja PKP IC i PR.
DO zobaczenia za rok, a jeszcze wcześniej kto chce odwiedzić Poznań to zapraszam na coroczną Wystawe Makiet i Modeli Kolejowych w Zespole Szkół Komunikacyjnych, przy ul. Fredry 13 organizowaną przez Poznański KMK w ostatni weekend listopada (Św. Katarzyny)
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Czyja ta zółta Tatra?
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Mała fotorelacja z Targów Poznan 2006
ET 22 naszego ulubionego producenta ze skladem osobowym

BR 110 ze skladem towarowym PKP

VT 185 na szlaku

Ludmiła ze składem osobowym

Czasem były małe przygody

V200 i skład piętrowy też zagościła na szlaku

BR 110 i skład reko

Ludmiła i towarowe PKP

Jak zwykle czekamy na pełną fotorelacje od JarkoTTa
ET 22 naszego ulubionego producenta ze skladem osobowym

BR 110 ze skladem towarowym PKP

VT 185 na szlaku

Ludmiła ze składem osobowym

Czasem były małe przygody

V200 i skład piętrowy też zagościła na szlaku

BR 110 i skład reko

Ludmiła i towarowe PKP

Jak zwykle czekamy na pełną fotorelacje od JarkoTTa
Ostatnio zmieniony 30 paź 2006, 20:18 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Hi,

Przynajmniej "pobijmy" N-kę...
Musimy!Następnym razem wywalczymy więcej miejsca.

Przynajmniej "pobijmy" N-kę...

Ostatnio zmieniony 30 paź 2006, 18:25 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Tu chyba małe sprostowanie. Malieta modułowa w sTTandardzie była reprezentowana przez fragment stacji i spory fragment szlaku Grzegorza Molendy oraz moduł dwutorowy Michała Ostraka. Mój moduł to tylko 60 cm z całego prezentowanego na targach układu sTTandardowegoMarcin pisze:Makietę Darka jak najbardziej widziałem.

-
- Kontakt:
Faktycznie, śmiało mogliśmy pokazać więcej, gdyż zostało sporo wolnej przestrzeni do wykorzystania. Następnym razem wywalczymy więcej miejsca.ArturSwider pisze:I tu chyba też trochę zawinił organizator bo miejsca było DUŻO, a z tego co wiem to miało być 6X1,5 metra. Żenada...
- Marcin
- Kontakt:
Hej.
Zwiedzałem w sobotę od samego rana. Było jeszcze luźno więc mogłem pofocić. Oczywiście także miło spędziłem czas u Państwa Ćwieczkowskich, a i zakupy zrobiłem przy okazji. Makietę Darka jak najbardziej widziałem. Po za tym Lewin Leski i Międzychód. Stacja międzychód była nieco niedostępna delikatnie mówiąc, ponieważ niedość że była zbyt wysoko umieszczona na podstawach, to jeszcze odgrodzona łańcuchem na metr. Więc oglądający (dzieci) miały problem. Fotki tej stacji też robiono w nieco dziwnych pozycjach. Ogólnie 1/4 powierzchni to kolej, reszta jak wiadomo.
Zwiedzałem w sobotę od samego rana. Było jeszcze luźno więc mogłem pofocić. Oczywiście także miło spędziłem czas u Państwa Ćwieczkowskich, a i zakupy zrobiłem przy okazji. Makietę Darka jak najbardziej widziałem. Po za tym Lewin Leski i Międzychód. Stacja międzychód była nieco niedostępna delikatnie mówiąc, ponieważ niedość że była zbyt wysoko umieszczona na podstawach, to jeszcze odgrodzona łańcuchem na metr. Więc oglądający (dzieci) miały problem. Fotki tej stacji też robiono w nieco dziwnych pozycjach. Ogólnie 1/4 powierzchni to kolej, reszta jak wiadomo.
- Zbyszek Zajner
- Kontakt:
Nie jest tak źle Arturze.
Byłem dzisiaj i aż tak źle nie wyglądała TT-kowa makietka. Ludzie do tego sympatyczni. Było fajnie. Pewnie że chciałoby się lepiej. Ale Ludmiła jeździła bombowo ze składem węglarek. Zieleń na modułach dorównywała zieleni u chociażby Pana Lewińskiego i reszty z HO. Będzie dobrze.

Byłem dzisiaj i aż tak źle nie wyglądała TT-kowa makietka. Ludzie do tego sympatyczni. Było fajnie. Pewnie że chciałoby się lepiej. Ale Ludmiła jeździła bombowo ze składem węglarek. Zieleń na modułach dorównywała zieleni u chociażby Pana Lewińskiego i reszty z HO. Będzie dobrze.

Ostatnio zmieniony 29 paź 2006, 22:24 przez Zbyszek Zajner, łącznie zmieniany 1 raz.
Hi,
Dopiero dziś mam chwilkę więc opiszę po krótce moje wrażenia.
Jak zwykle miło było spotkać "na żywo" kolegów z Forum TT i innych. Impreza duża, wielu zwiedzających i wystawców. Z ciekawszych rzeczy to możliwość kupienia paru fajnych rzeczy min. wycinanek laserowych w kartonie, elementów wyposażenia makiet firmy "Kluba" oraz oczywiście dużej ilości taboru w każdej skali.
Z makiet oczywiście prym wiodła makieta modułowa H0 (szkoda tylko, że tylko "czasami" jeździły składy), była TT i N. I tu niestety muszę ze smutkiem powiedzieć, że "nasza" makieta była najuboższa i najmniejsza... Szkoda. I tu chyba też trochę zawinił organizator bo miejsca było DUŻO, a z tego co wiem to miało być 6X1,5 metra. Żenada...
Dopiero dziś mam chwilkę więc opiszę po krótce moje wrażenia.
Jak zwykle miło było spotkać "na żywo" kolegów z Forum TT i innych. Impreza duża, wielu zwiedzających i wystawców. Z ciekawszych rzeczy to możliwość kupienia paru fajnych rzeczy min. wycinanek laserowych w kartonie, elementów wyposażenia makiet firmy "Kluba" oraz oczywiście dużej ilości taboru w każdej skali.
Z makiet oczywiście prym wiodła makieta modułowa H0 (szkoda tylko, że tylko "czasami" jeździły składy), była TT i N. I tu niestety muszę ze smutkiem powiedzieć, że "nasza" makieta była najuboższa i najmniejsza... Szkoda. I tu chyba też trochę zawinił organizator bo miejsca było DUŻO, a z tego co wiem to miało być 6X1,5 metra. Żenada...
Ostatnio zmieniony 30 paź 2006, 18:21 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 1 raz.