Wagon typ Y Tillig w wersji PKP
Moderator: mod-Tabor
- Krasiu-Michałek
- Kontakt:
Re: Wagon typ Y Tillig w wersji PKP
Na stronie Techno-hobby przy Y tt pojawiła się notka:
Dostępność: na zamówienia realizowane po wznowieniu produkcji
To chyba znaczy, że wagon zszedł.
BTW: koledzy z Trójmiasta wiedzą moze kiedy TH będzie realizował zamówienia na tego Y?
Dostępność: na zamówienia realizowane po wznowieniu produkcji
To chyba znaczy, że wagon zszedł.
BTW: koledzy z Trójmiasta wiedzą moze kiedy TH będzie realizował zamówienia na tego Y?
-
- Kontakt:
E, to jest lepsze no i przede wszystkim bardziej realneWitek M. pisze:A jaki fajny sklad mozna sobie zestawic... 6 Izb Tradycji zaprzegnietych w SU16... to by bylo cos...

to z pierwszej stronyBarTTek pisze:No ale za to jaki skład można sklecić : poczta, Y, Wars i jeszcze pewnie Halberstadt. Sama śmietanka TTkowej twórczości
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Ale tylko wtedy, gdy przyspawany do torówWitek M. pisze:A jaki fajny skład można sobie zestawić... 6 Izb Tradycji zaprzęgniętych w SU16... to by było coś...

- KrzyszTTof
- Kontakt:
Okazuje się, że jedyny wierny oryginałowi "polski" model to ...... Izba Tradycjifred3rg pisze:<rotfl> no comment

.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2008, 14:58 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
- fred3rg
- Kontakt:
- Witek M.
- Kontakt:
Wtedy mialem w planie jeszcze kilka sztuk tych wagonow, ale po przemysleniu sobie odpuscilem z powodow, o ktorych pisalem powyzej. Poki co robie ryflaki - bardziej klimatyczne 

-
- Kontakt:
W tamtym temacie napisałeś że będziesz odlewał szczyty i dachy sam, może zrobiłbyś z tego mały zestawik "waloryzacyjny"(praktycznie nowe modele chyba z tego by wyszły) i sprzedał tu na forum kilkanaście szt?Witek M. pisze:Byl to blad, trzeba bylo odlac nowe, wezsze.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 14:18 przez keylan, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Dzięki, czekamy.Witek M. pisze:...bo chwilowo jestem bez aparatu...
- Witek M.
- Kontakt:
Temat znalazlem: http://forumtt.pl/viewtopic.php?p=1985
Zdjecie efektu finalnego postaram sie zamiescic niebawem, musze tylko zalatwic jakas cyfrowke, bo chwilowo jestem bez aparatu...
Zdjecie efektu finalnego postaram sie zamiescic niebawem, musze tylko zalatwic jakas cyfrowke, bo chwilowo jestem bez aparatu...
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Witku, pochwal się zdjęciami, albo wskaż gdzie to już zrobiłeś.Witek M. pisze:Wagon wyszedl nawet dosc przyzwoicie...
- Witek M.
- Kontakt:
Odradzam jakiekolwiek przerobki tych wagonow - szkoda czasu, sil i srodkow. Chcac miec model, trzeba zbudowac wagon od nowa, wykorzystujac jedynie wozki. Do tego, ktorego opis zamieszczalem, uzylem jeszcze dachow i scian szczytowych. Byl to blad, trzeba bylo odlac nowe, wezsze. Wagon wyszedl nawet dosc przyzwoicie, tylko niestety jest za szeroki, co rzuca sie mocno w oczy w zestawieniu z innymi dobrze wykonanymi modelami. W skladzie pasuje wlasciwie tylko do innych Ygrekow.
-
- Kontakt:
A nie lepiej kupić na allegro Yki w dowolnych barwach? Przecież po pocięciu i tak będziesz musiał malować od nowa, wiec co za różnica czy przerobisz Yka PKP czy CD czy innego?Ranger pisze:Tak kusicie to i ja sobie kupię jednego...I potnę dziada od razu
W końcu ktoś musi zrobić go,żeby wyglądał po ludzku
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 11:51 przez keylan, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
No właśnie to chciałem uświadomić nieuświadomionymDBv pisze:Chyba Witek M zamieszczał kiedyś temat o przeróbce Y z którego wynikało, że tak na prawdę trzeba by w nim wymienić... wszystko.

- Ranger
- Kontakt:
Pewnie,że nie ma co potępiać. W końcu to podbudowuje i rozpowszechnia TT w Polsce.
Co do rzekomej wzmianki na temat planów Tilliga w stosunku do nowego Y to do czasu kiedy te beda zchodzić w takiej ilości myslę,zę nie ma co liczyć na nową forme itp.
Ma ktoś może linka do tego tematu Witka bo ja ni w ząb nie mogę znaleźć go na FTT.
Co do rzekomej wzmianki na temat planów Tilliga w stosunku do nowego Y to do czasu kiedy te beda zchodzić w takiej ilości myslę,zę nie ma co liczyć na nową forme itp.
Ma ktoś może linka do tego tematu Witka bo ja ni w ząb nie mogę znaleźć go na FTT.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Chyba Witek M zamieszczał kiedyś temat o przeróbce Y z którego wynikało, że tak na prawdę trzeba by w nim wymienić... wszystko.
Wracając jednak jeszcze do poprzedniego wątku, to oczywiście jestem świadom mankamentów Y ale i tak uważam, że rozwiązanie zastosowane w wersji MAV byłoby lepsze - pasek miałby przynajmniej bardziej prawidłowe proporcje.
A co do popularności na Allegro to ja nikogo bym nie potępiał
niech kupują i niech się TT radują.
Wracając jednak jeszcze do poprzedniego wątku, to oczywiście jestem świadom mankamentów Y ale i tak uważam, że rozwiązanie zastosowane w wersji MAV byłoby lepsze - pasek miałby przynajmniej bardziej prawidłowe proporcje.
A co do popularności na Allegro to ja nikogo bym nie potępiał