Cobrix pisze:A do tej turystycznej 218 sa jakies wagony? Jakie sklady w oryginale z tym chodza?
DBv pisze:I chyba chodziły, bo już zdaje sie to malowanie nie wystepuje.
Raczej nie, a sklad byl bardzo ciekawy.
http://www.railfaneurope.net/pix/de/car ... g/pix.html
Bezprzedzialowe jedynki z tych pociagow turystycznych mozna zobaczyc w BWE. Sa to wagony typu
Bpmz 857, zbudowane na bazie dobrze znanych w TT wagonow bezprzedzialowych klasy 2, typu Bpmz 291 (TT-Model). Wagony te maja dosc oryginalny rozklad
wnetrza.
Miejsca sa ustawione przy stolikach w ukladzie 1+1,
1+2, lub 2+2. Dodam jeszcze ze w BWE zajely miejsce wagonow
Avmz 111, ktore niedawno pojawily sie w ofercie Tilliga.
Charakterek pisze:o 56 pisałem już w styczniu, jak tylko nowości 2006 wyszły, na starym forum. To było oczywiste, że zrobią jej podwoziową bliźniaczkę z dodatkowym plecaczkiem. A więc - znów mam 86 i 56 u siebie w domku. I to jest dobre!
Ciekawe gdzie w BR56 zostal umieszczony silnik... Bo wyglada to, tak na pierwszy rzut oka, na dosc powierzchowna modernizacje. A w tej lokomotywie, jak w zadnej innej przydala by sie pusta kabina z odtworzonym wnetrzem w postaci drzwiczek do paleniska, manometrow, kranow...
DBv pisze:Było oczywiste, masz rację. Ale chyba po raz pierwszy pojawiło sie to oficjalnie na stronie Tilliga, i jak dla mnie trochę zaskoczył mnie fakt, ze jako pierwsze możemy zobaczyć zdjęcie przerobionej BR56 a nie zapowiadanej dużo wczesniej BR86.
Skoro BR86 sprawia im jakies problemy to "odswiezyli" stara metoda BR56. Aby jednak cos miec w ofercie i nie dac plamy.
Krzysztof