Polska lokomotywa TT
Moderator: mod-Tabor
- Ranger
- Kontakt:
Re: Polska lokomotywa TT
Misiek i Bankier odpowiedzieli za mnie. DZIĘKUJĘ.
Potwierdzam to co napisali.
Wagon będzie towarowy.
Nie obraźcie się ale wszelkie konsultacje nie mają sensu. Niejako po paru latach wiem już czego oczekujecie i na co będzie popyt.
Spory o detal czy numer wagonu przeciągną tylko projekt w czasie.
Do wypowiedzi Bankiera dodam tylko tyle, że jeśli u nas będzie taniej niż w sklepie to nikt od nas nic nie weźmie. Takie jest prawo rynku.
Potwierdzam to co napisali.
Wagon będzie towarowy.
Nie obraźcie się ale wszelkie konsultacje nie mają sensu. Niejako po paru latach wiem już czego oczekujecie i na co będzie popyt.
Spory o detal czy numer wagonu przeciągną tylko projekt w czasie.
Do wypowiedzi Bankiera dodam tylko tyle, że jeśli u nas będzie taniej niż w sklepie to nikt od nas nic nie weźmie. Takie jest prawo rynku.
-
- Kontakt:
Takie działanie ma na celu - w moim przekonaniu - stworzenie sieci dystrybucji "naziemnej", która może stać się w przyszłości fundamentem sprzedaży kolejnych produktów. Jeśli pomysł z produktami PKP wypali a sklepy będą chętniej i częściej odwiedzane z tego powodu przez klientów to także ich właścicielom będzie zależało aby kolejne produkty mieć w swojej ofercie. Zasada jest prosta: łatwiej podjąć decyzję o zakupie danego modelu mając go w ręku niż skupiając się jedynie na zdjęciach zamieszonych w sieci.Witek M. pisze:Ciekawa koncepcja marketingowa spychania klienta i idącej za nim marży obcemu podmiotowi...Ranger pisze:Modele będą sprzedawane przez sklepy stacjonarne ale również przez nas (u nas będzie drożej).![]()
ps. zapiszcie mnie na listę rezerwową - i wrzućcie do puli po przywróceniu zapisów na rowery

- golab
- Kontakt:
Akurat tu się muszę zgodzić z Konradem ... Jak zaczną konsultować to się okaże, że każda z 500 sztuk ma mieć inne malowanie ...Ranger pisze:Nie planujemy konsultacji dot. malowania.
- womo
- Kontakt:
No właśnie w końcu czy ktoś wie na co?JarUs pisze:Tematem tego wątku jest: kto jest chętny na ...

-
- Kontakt:
Samo sednoMisiek pisze:bagno i "sześć błota stóp"

Tematem tego wątku jest: kto jest chętny na ....
a dyskusja toczy się, czy producent wyrobi ....

-
- Kontakt:
Witam,
Jeśli rzeczywiście byłaby to ST/SU45 w 5-ciu różnych malowaniach, to jestem chętny na co najmniej 2 sztuki.
Pozdrawiam, Wojciech Jakubiak
Jeśli rzeczywiście byłaby to ST/SU45 w 5-ciu różnych malowaniach, to jestem chętny na co najmniej 2 sztuki.
Pozdrawiam, Wojciech Jakubiak
- wojtek_
- Kontakt:
Albo beczki albo gagsy, ale...
Ale tu potrzebne jest tzw. Pierdolniecie - wagonem tego nie zrobisz, no nie i juz...
Juz ktos/kiedys/gdzies napisal ze tylko lokomotywa typowo polskiej konstrukcji zrobi ferment w TT i fiat to nieglupi pomysl, tylko:
1. Skoro forma jest najwyzszym skladnikiem kosztow to trzeba:
A) zwiekszyc ilosc odbiorcow
B) zwiekszyc cene detaliczna,
Ad.a
przygotowac wesje nimalowana bez gniazda derkodera za 100zl z jakimis wagonami do jazdy po dywanie, poganiac po hurtowniach zabawkowych
Zestaw niemalowany w. czesciach dla tunerow za 400zl
Ad.b
Wersje dla lewusow takich jak ja na gotowo, z gniazdem dekodera i maszynista w kabinie za 700zl
Sprzedawac w sklepach zabakarskich tam gdzie poganiaja lego
Zarowno w wersji basic i profi dawac katalog z podstawowymi akcesoriami w skali TT ale to powinien zrobic tzw dystrybutor tiliga jakies 10 lat tem.
WDR
Ps
Acha jeszcze dziw, ze nikt z seryjnych producentow nie zrobil w nasszej skali wagonu polskiej konstrukcji 75w, ktory jezdzile i na CSD i na DR.
Ps2
Przepraszam, ale pisze na ciapaczu i #$%&**&$#
!
Wj
Ale tu potrzebne jest tzw. Pierdolniecie - wagonem tego nie zrobisz, no nie i juz...
Juz ktos/kiedys/gdzies napisal ze tylko lokomotywa typowo polskiej konstrukcji zrobi ferment w TT i fiat to nieglupi pomysl, tylko:
1. Skoro forma jest najwyzszym skladnikiem kosztow to trzeba:
A) zwiekszyc ilosc odbiorcow
B) zwiekszyc cene detaliczna,
Ad.a
przygotowac wesje nimalowana bez gniazda derkodera za 100zl z jakimis wagonami do jazdy po dywanie, poganiac po hurtowniach zabawkowych
Zestaw niemalowany w. czesciach dla tunerow za 400zl
Ad.b
Wersje dla lewusow takich jak ja na gotowo, z gniazdem dekodera i maszynista w kabinie za 700zl
Sprzedawac w sklepach zabakarskich tam gdzie poganiaja lego
Zarowno w wersji basic i profi dawac katalog z podstawowymi akcesoriami w skali TT ale to powinien zrobic tzw dystrybutor tiliga jakies 10 lat tem.
WDR
Ps
Acha jeszcze dziw, ze nikt z seryjnych producentow nie zrobil w nasszej skali wagonu polskiej konstrukcji 75w, ktory jezdzile i na CSD i na DR.
Ps2
Przepraszam, ale pisze na ciapaczu i #$%&**&$#

Wj
- Misiek
- Kontakt:
To jest bardzo dobra koncepcja, która doskonale sprawdza się w polskim modelarstwie.Witek M. pisze:To też ciekawa koncepcja. Skoro przyznajesz, że jest to działalność sondażowa to może warto jednak chociaż rozeznać rynek w zakresie najbardziej pożądanego wariantu produktu, chyba...?Ranger pisze:Nie planujemy konsultacji dot. malowania.
Ciekawych i zainteresowanych odsyłam do wątków o HaZiobrowych edycjach EU07 dwóch firm.
bagno i "sześć błota stóp"
- womo
- Kontakt:
Zapisy zakończone i zamknięteKTT pisze:1 szt

Proponuję zgadywanki.
Jaki wagon być może powstanie?
Obstawiam "ryflaki"

W końcu coś te loki muszą ciagać

- KTT
- Kontakt:
1 szt
- Witek M.
- Kontakt:
Ciekawa koncepcja marketingowa spychania klienta i idącej za nim marży obcemu podmiotowi...Ranger pisze:Modele będą sprzedawane przez sklepy stacjonarne ale również przez nas (u nas będzie drożej).

Sprzedanie 500 egzemplarzy jest kompletnie nierealne no chyba, że będą po 20 złotychRanger pisze:Wypuścimy w odstępach kwartalnych po 100 modeli w konkretnym malowaniu.

To też ciekawa koncepcja. Skoro przyznajesz, że jest to działalność sondażowa to może warto jednak chociaż rozeznać rynek w zakresie najbardziej pożądanego wariantu produktu, chyba...?Ranger pisze:Nie planujemy konsultacji dot. malowania.
- Ranger
- Kontakt:
Modele będą sprzedawane przez sklepy stacjonarne ale również przez nas (u nas będzie drożej).
Wypuścimy w odstępach kwartalnych po 100 modeli w konkretnym malowaniu.
Zaczynamy od wagonów aby nie utopić kasy.
Nie planujemy konsultacji dot. malowania.
Na tym koniec informacji.
Wypuścimy w odstępach kwartalnych po 100 modeli w konkretnym malowaniu.
Zaczynamy od wagonów aby nie utopić kasy.
Nie planujemy konsultacji dot. malowania.
Na tym koniec informacji.
-
- Kontakt:
Nie jestem pewien czy badanie chłonności rynku na podstawie wypuszczenia modelu wagonu jest miarodajne. Przykładowo, jeżeli chodzi o mnie to zaczynam zbierać pieniądze na lokomotywę a wagony będą musiały poczekać
Pytanie, ilu ludzi postąpi podobnie, chyba, że planowane wagony okażą się tymi najbardziej pożądanymi w TT 

- golab
- Kontakt:
Ludzie, loki jeszcze nie ma, a już połowa postawiła jakieś warunki 

-
- Kontakt:
na chwilę obecną w ruchu jest czerwona SP45-079 oraz zielona SU45-089. DO grona rodzynków można też dołączyć ostatnią czerwoną SP32-206. To tyle z Ostbahnu