PS: materiał pod stacje w przygotowaniu, niedługo foty gotowych segmentów

Moderator: mod-Makieta Modułowa
Właśnie o nim myślałemWeź ten najjaśniejszy - Polak 5442
Zgadza się. Najczęściej ciemnieją jeszcze bardziej. Od kleju polimerowego również.Grzegorz TT pisze:...każdy z nich zmienia kolor po zakropleniu wikolem (metoda najczęściej stosowana).
Weź ten najjaśniejszy - Polak 5442. W razie czego podbarwisz go sobie na dowolny kolor. Te pozostałe są wg mnie za ciemne lub mają zbyt abstrakcyjne odcienie...winner_xp pisze:Chyba się skusze na ten Polakateraz tylko kwestia doboru koloru.
Faktraczej polemizował
raczej polemizowałwinner_xp pisze:...to trochę bym polonizował, właśnie niedaleko mnie...
Może coś z farbowaniem nie teges? "Firmowy" Polaka jest lepszy więc nie ma co się zastanawiać.winner_xp pisze:To jest właśnie prawdziwy szuter tłuczony i przesiewany. Co do wielkości to trochę bym polonizował, właśnie niedaleko mnie wymieniali podsypkę na jednej linii i kamienie były gdzieś wielkości 8-11 cm, i wielkość wydawała mi się odpowiednia;/, narazi mam go nie wiele 250gr. przy okazji zobaczę firmowy i porównam jak będzie lepszy to nie będę się zastanawiał.
To jest właśnie prawdziwy szuter tłuczony i przesiewany. Co do wielkości to trochę bym polonizował, właśnie niedaleko mnie wymieniali podsypkę na jednej linii i kamienie były gdzieś wielkości 8-11 cm, i wielkość wydawała mi się odpowiednia;/, narazi mam go nie wiele 250gr. przy okazji zobaczę firmowy i porównam jak będzie lepszy to nie będę się zastanawiał.to potłucz i przesiej ten naturalny.
Jeśli chodzi o ten IBW to są 2 rozjazdy EW3 tylko ze lustrzane odbicia, a promień toru na nim wynosi koło 860cm (dokładnie nie pamiętam). Chciałem dać w to miejsce EW3 (bo tylko takie będę stosował) jednak nie wyglądało za ładniePodobnie jak rozjazd IBW. Sugerowałbym jednak EW2 albo lepiej EW3
I to się chwali ale jeżeli już, to potłucz i przesiej ten naturalny.winner_xp pisze:... dodam tylko ze szuter robie sam...
Chętnie bym przyjechał bo mam jakby to powiedzieć na rzut beretem ( 100km ), jednak pokrywa sie to wyjazdem juz dawno zaplanowanym, jak będzie okazja nie omieszkam wstąpićJak narazie organizujemy spotkanie modulowe w eNce 17-18 lipca w Wawie.
te są pierwszeRobiles juz wczesniej jakies moduly?
Z czego go robisz ?dodam tylko ze szuter robię sam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości