Pocztowy PKP

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Awatar użytkownika
sTTaszek
Kontakt:

Re: Pocztowy PKP

Post autor: sTTaszek »

Witam
Chyba rzeczywiście jest już w sprzedaży, bo na Allegro w miejsce fotki z wystawy wstawiono real foto
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

DBv pisze:Ja bym tam nie dramatyzował. Tillig po prostu tak ma i tyle.
Nieswiadczy to zbyt dobrze o podejsciu do klienta.
Tillig ma nazwijmy to "dość luźny stosunek co do zgodności modelu z oryginałem".
Inaczej: Tillig nie chce rozroznic pelnowartosiowych modeli od uproszczonych i zabawek. A taki podzial ma dla porownania PIKO, albo Roco.

Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

maciej_kolej pisze:
ArturSwider pisze:Hi,

Z całym szacunkiem do Tilliga ale takiego traktowania klienta w skali TT jak tu to poprostu jeszcze nie widziałem. Oni myślą, że Polacy rzucą się na wszystko z napisem PKP. Nawet na największe "nieporozumienie" taborowe. O nie! Ja na pewno nie wezmę tego wagonu. Ale żal mi tylko, bo mogło być tak pięknie... :/
Ładnie to skomentowałeś - niestety są tacy co dla PKP zrobią wyszstko i dla takich osób jest ten wagon. A co do Niemców (Tillig) czy oni wogóle traktują polską klientelę poważnie - chyba nie skoro nawet BTTB nie produkowało rasowego taboru PKP (były szczątkowe serie) i dziwnym było by inne traktowanie Tilliga. Może za parę lat ?
Ja bym tam nie dramatyzował. Tillig po prostu tak ma i tyle. Nie ma ty znaczenia czy to model pojazdu polskiego, czeskiego czy niemieckiego. Fantazja i naciągactwo zdarza sie nie tylko w modelach polskich. Wystarczy wspomnieć chociażby DBz750 w wersji DR czy 4osiową cysternę DR w wersji epIII. A to przeciez modele wybitnie na rynek niemiecki! Tillig ma nazwijmy to "dość luźny stosunek co do zgodności modelu z oryginałem".
et22
Kontakt:

Post autor: et22 »

Na stronie domowej Tilliga, o tu:

http://www.tillig-tt-bahn.de/cgi-bin/ti ... index.html

jest już jako lieferbar czyli zapewne można go już kupić.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

tja ze zdjęciem z wystawy (w tle następne PKP, które ma wyjść w październiku) i terminem realizacji od 15 lipca, który to termin raczej dotrzymany nie bedzie, bowiem nie mam jeszcze informacji o tym wagonie...
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Charakterek pisze:Jurku, premiera prawdopodobnie przesunie się na Wrzesień, na razie trwa sezon urlopowy...
Moze i sezon urlopowy trwa, a tymczasem zabawka s-f z Tilliga jest juz wystawiona na Allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=114573590

Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
Awatar użytkownika
J.R.
Kontakt:

Post autor: J.R. »

Nie będziemy tu spamowac bo to temat pocztowego więc krótko.
Co za problem ze zrobieniem modelu ?? Kolega Karol może to potwierdzić - mamy prototyp ryflaka typu 102A (101A i 43A to w zasadzie niewielkim nakładem prac się dorobi) tylko poszukujemy kogoś kto by odlewy zrobił. Złożony prototyp SM03 (w dziale giełda szczegóły) będzie w przyszym tygodniu - czasowo nie wyrabiamy. Pozatym mam rozgrzebanego Eaosa, chłodnię 202Lc, polonezy, Jelcza Berlieta i pare mniej zaawansowanych projektów. Tylko mówię - znajdźcie kogoś kto odlewy z żywicy umie robić bo my się z tym męczymy a nie mamy ani wtryskarki i pompy próżniowej więc sami rady nie damy.
BarTTek
Kontakt:

Post autor: BarTTek »

Dodam od siebie kilka zdjęć dla niewtajemniczonych
http://www.wagony.net/index.php?url=galeriaShow&type=P
http://www.kolej-stargard.aplus.pl/kole ... /wosob.htm
A to skrętopyszcze to zamiast KKSu ?? :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

J.R. pisze:Sami musimy sobie coś wyklepać :P
Powodzenia !!
Awatar użytkownika
J.R.
Kontakt:

Post autor: J.R. »

Sami musimy sobie coś wyklepać :P
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

ArturSwider pisze:Hi,

Z całym szacunkiem do Tilliga ale takiego traktowania klienta w skali TT jak tu to poprostu jeszcze nie widziałem. Oni myślą, że Polacy rzucą się na wszystko z napisem PKP. Nawet na największe "nieporozumienie" taborowe. O nie! Ja na pewno nie wezmę tego wagonu. Ale żal mi tylko, bo mogło być tak pięknie... :/
Ładnie to skomentowałeś - niestety są tacy co dla PKP zrobią wyszstko i dla takich osób jest ten wagon. A co do Niemców (Tillig) czy oni wogóle traktują polską klientelę poważnie - chyba nie skoro nawet BTTB nie produkowało rasowego taboru PKP (były szczątkowe serie) i dziwnym było by inne traktowanie Tilliga. Może za parę lat ?
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,

I jeszcze logo TT walnął koło bufora.
Zgroza... :cry:
Ostatnio zmieniony 07 lip 2006, 22:36 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 1 raz.
Filip
Kontakt:

Post autor: Filip »

Tillig się nastawił chyba na produkcję dla dzieci. I jeszcze logo TT walnął koło bufora.
whosho
Kontakt:

Post autor: whosho »

:shock: :/ (szkoda gadać...)
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Jurku, premiera prawdopodobnie przesunie się na Wrzesień, na razie trwa sezon urlopowy... A co do wagonu - mam sporą fotkę od Tilliga - oto ona:

Obrazek

Myślę, że jest dość wyraźna i widać co i jak.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”