Thank you for this tip.

Moderator: mod-Tabor
Oznaczenie przydziału (dyrekcja i lokomotywownia) obowiązywało już w końcu lat 80.tete pisze:OK. Chodzi mi o napisy na białym prostokącie z przodu budy. Z tego co wiem ten rodzaj malowania obowiązywał(uje) w epoce V więc i bufory winny być prostokątne.
Zdjęcia z galerii internetowych nie są do końca reprezentatywne, ponieważ prezentują najczęściej zdjęcia z ostatnich mniej więcej 10 lat.Nawet wcześniejsze numery (do 400) je mają (tu ST44-324 z trójdzielną żaluzją)
OK. Chodzi mi o napisy na białym prostokącie z przodu budy. Z tego co wiem ten rodzaj malowania obowiązywał(uje) w epoce V więc i bufory winny być prostokątne. Dajmy na to w galerii WRP niemal nie ma żadnego zdjęcia ST44 z buforami okrągłymi.... No chyba że się mylę to mnie naprostujcie. Takie mam spostrzeżenie...oelka pisze:... na lokomotywach nie podawało się i nie podaje się nadal stacji macierzystej.
Mylisz się przynajmniej o tyle, że na lokomotywach nie podawało się i nie podaje się nadal stacji macierzystej.tete pisze:Zdaje się że loki z opisem macierzystej stacji na białym tle (biały prostokąt - kalki) tle to już epoka V.... więc i bufory prostokątne... czy się mylę
A czemu bufory są okrągłe a nie prostokątne? Zdaje się że loki z opisem macierzystej stacji na białym tle (biały prostokąt - kalki) tle to już epoka V.... więc i bufory prostokątne... czy się mylępamelar pisze:Kolejne dwie maszyny czekają na wypełnienie kontraktu. Stoją gotowe do...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość