mordki do EP05
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: mordki do EP05
Bez problemu mogę przeprowadzić zmiany, o efektach będziecie powiadomieni.
- Trojan
- Kontakt:
Należałoby poprawić przód a właściwie zrobić go od podstaw, bo ciągłe poprawianie tego co jest chyba do niczego nie doprowadzi.
- drlukasz
- Kontakt:
BarTTek pisze:a tu jest jak dla mnie idealnie.

Widzisz gdzieś tutaj tak monstrualną grubość, szerokość i wysokość listew okalających szyby (to nie są uszczelki)

Wielkość okien wzięła się z bezpośredniego skopiowania tego elementu z E499 BTTB.
Podobnie jak np. w BR120 Tilliga są za małe i zbyt szeroko rozstawione.
Wysokość okna czołowego EU/EP05 (wraz z listwą) to 960mm
Kontrast pomiędzy poprawnymi oknami na boku a sp*m czołem BTTB jest bardzo widoczny.
Dach na całej długości "wystaje" w oryginale nieco poza obrys budy, na czołach i nieco poza drzwi boczne znajduje się dodatkowa rynienka.
To "coś" pomiędzy oknami - czym ma niby być

W tym miejscu powinny się znaleźć złącza wielokrotnego sterowania (które nie były ukrywane pod jakąś "obudową"), na niewielkiej płycie "prostującej" obrys czoła.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2009, 17:32 przez drlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- SU46-046
- Kontakt:
Na chwilę obecną wolałbym kupić budę od tamtego człowieka - BO JEST TAŃSZA.
- Ranger
- Kontakt:
Musisz popracować nad budą żeby wyglądała bardziej tak.
-
- Kontakt:
Z tymi oknami to jest tak, że poprzednia wersja miała je za słabo zaznaczone, a tu jest jak dla mnie idealnie. Wiadomo na zdjęciu może to się wydawać że jest inaczej, no ale tego się nie przeskoczy. Ewentualnie zawsze ktoś może sobie odchudzić. Rynienka na mordce jest właśnie za słabo zaakcentowana, poza tym mam zamiar dodać ten element w następnych budach. Buda na zdjęciach to tylko model pokazowy, nie mogę dłużej zwlekać z rozpoczęciem sprzedaży.
- Trojan
- Kontakt:
Coś chyba jest nie tak z oknami, pomijając już że uszczelki za bardzo odstają to powinny być one wyższe i szersze-wyższe nawet niż okna boczne, no i gdzie się podziała rynienka na całym obwodzie na linii dach/pudło. Myślę też że barierka pod oknami wyglądałaby lepiej trawiona.
-
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/item614579194_pro ... _w_tt.html
Zemsta jest słodka
Tle że będzie ich jak narazie malutko 
Zemsta jest słodka

-
- Kontakt:
Nie znam dokładnych wymiarów podwozia 218`ki. Wnętrze budy ogranicza się tylko do płaskich powierzchni ścian i wypukłości związanych z kształtem ryjka. Całość ma szerokość 24mm, a ściany same boczne to ok 11cm reszta to krzywizna mordki. Jakbyś podał wymiary mógłbym coś więcej powiedzieć. 

Ostatnio zmieniony 10 kwie 2009, 15:54 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
- KamilW
- Kontakt:
No muszę powiedzieć, że naprawdę ładnie to wygląda. A jak z dopasowaniem do budy BR218 Tilliga? Będzie pasowało po drobnych przeróbkach?
-
- Kontakt:
Tak jak wcześniej wspomniałem, pewnych spraw nie mogłem zostawić ot tak sobie i troszkę dłubię...

Mordki zostały uszlachetnione o elementy trawione. Ściany pochodzą od Freda. Całość praktycznie idealnie pasuje, teraz prowadzę prace mające na celu wyeliminowanie widocznych połączeń. Wkrótce postaram się dać fotki po malowaniu podkładem
Do sprzedaży trafi mocno ograniczona ilość bud jednak każdy będzie miał szanse o nie zawalczyć.

Mordki zostały uszlachetnione o elementy trawione. Ściany pochodzą od Freda. Całość praktycznie idealnie pasuje, teraz prowadzę prace mające na celu wyeliminowanie widocznych połączeń. Wkrótce postaram się dać fotki po malowaniu podkładem

Ostatnio zmieniony 09 kwie 2009, 08:12 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Sorki zeznania mi się pomyliły -długość dachu to 110,5mm .
- fred3rg
- Kontakt:
Nie ma co apelować. Wystarczy napisać konkretnie. W styczniu pisałeś, że dach i mordki już prawie gotowe i czas zacząć myśleć o ścianach odpowiedniej długości. Tylko, że wtedy, zdaje się ta "odpowiednia" długość była inna niż teraz... Z resztą od tylu miesięcy już o tym wspominasz, że jak bym zrobił od razu, to by leżały.
Pierwsze ściany będą za tydzień, może 2.
Pierwsze ściany będą za tydzień, może 2.
Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.
-
- Kontakt:
Jak napisałem tak też się stało- do kompletu EP05 dołącza dach. Najważniejszą zmianą jest wydłużenie go o 4mm co daje 115mm. Dalej zostały usunięte wstrętne dziury i szwy. Klap jest 10. Oczywiście dach idealnie współpracuje z mordkami. Apeluję do Freda aby wykonał boczne ściany trawione o właściwej długości

Ostatnio zmieniony 15 lut 2009, 14:11 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.