Moderator: mod-Tabor
Ale Panowie! Celem tego działu nie jest gdybanie "miałem, nie miałem bo jest brzydka" tylko pokazanie ile mamy tych bobin i w jakim stanie. Jak sie komuś nie podoba niech nie komentuje (wiemy kto z Forum ma upodobania do innych modeli, niż stara poczciwa bobina i ni etrzeba tego TU przypominać:D ).Karol pisze:Popieram, może kiedyś jak pojawi się model tej lokomotywy to sie skusze.A ja nigdy żadnej Bobiny nie miałem, nie mam i mieć nie będę.
Popieram, może kiedyś jak pojawi się model tej lokomotywy to sie skusze.A ja nigdy żadnej Bobiny nie miałem, nie mam i mieć nie będę.
Łączymy się z Tobą w bólu ....ArturSwider pisze:A ja nigdy żadnej Bobiny nie miałem, nie mam i mieć nie będę.
Poprawka Oelka to spec od taboru (patrz: http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=610&p ... c&start=15 )maciej_kolej pisze:He Oelka to spec od Eu verte Ep 05
Tak wlasciwie to tylko przod dachu moze byc przydatny i moze sciana czolowa. Reszte mozna spokojnie zrobic od zera. Latwiej bedzie. Zwlaszcza ze ET ma plaskie sciany boczne, w przeciwienstwie do E499.0BarTTek pisze:Mam 2 Bobsy i 4 pudła w wersji radzieckiej, czeskiej, polskiej i jeszcze jakieś tylko nie wiem, z jakiego państwa. Moje plany są wielkie i wspaniałe mianowicie pudlo polskie czeka na zrobienie wytrawek, a z 3 pozostałych powstanie ET40, (z 3 bo człony są dużo dłuższe).
Ten model byl wlasnie tak zbudowany, ze dlugosc calkowita jest w miare dobra, natomiast dlugosc pudla jest skrocona, aby sie czolownice mogly obrocic.Co ciekawe loki są za krótkie, ale tylko same budyMam dane techniczne i po przeliczeniu podwozie jest idealnie wyskalowane.
Mam dwa w stanie idealnym - jak jeszcze potrzebne napisz do mnie na pw.ArturSch pisze:
Moja prośba: może u kogoś z Was zalegają kompletne pantografy i mógłbym je odkupić, to maiłbym szansę przywrócić Bobinę trakcji elektrycznej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Ciora i 2 gości