Napis zniknął szybko, jeszcze zanim nastała epoka IV, czyli gdzieś w drugiej połowie lat 60. ubiegłego wieku. Ostatecznym końcem długiego napisu było niewątpliwie wprowadzenie wraz z początkiem IV epoki oznaczeń na jego miejscu. Ale zdarzały się wagony oznakowane jeszcze według schematu epoki III, a już pozbawione długiego napisu.fox pisze:[...] do kiedy na Bipach był napis POLSKIE KOLEJE PAŃSTWOWE?
ST44-003 i skład do niego
Moderator: mod-Tabor
- Witek M.
- Kontakt:
Re: ST44-003 i skład do niego
Ostatnio zmieniony 11 paź 2008, 10:45 przez Witek M., łącznie zmieniany 1 raz.
-
fox
- Kontakt:
Dzięki. Z tymi wagonami PMT to mi się epoki poprzestawiałyoelka pisze:Zasadniczo wagony w IIIc i IVa.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2008, 10:45 przez fox, łącznie zmieniany 2 razy.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Zasadniczo wagony w IIIc i IVa. Np. Oppeln PKP, G10 - PKP, czy platformy Koeln (PPyk - PKP). Modele węglarki 9W z oznaczeniami PKP, i ewentualnie PKP-OPW.fox pisze:... ST44-003 tylko co do niego podpiąć, tak żeby to miało ręce i nogi?
Z produkcji PMT, węglarka i wapniarka dwuosiowa są wykonane w przypadku modeli PKP w epoce IIIa - godło (orzeł) nad seria wagonu, czego w drugiej połowie lat 60., a już szczególnie na początku 70 już si raczej nie spotykało. Natomiast mogą epokowo pasować węglarki czteroosiowe PMT (Lova), choć oczywiście bez oznaczeń polskiego przewoźnika.
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 01 paź 2008, 17:49 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
fox
- Kontakt:
ST44-003 i skład do niego
W przyszłym roku na TT weekendzie ma być ST44-003 tylko co do niego podpiąć, tak żeby to miało ręce i nogi? Ma być Bipa Tilliga tylko raczej nie wydaje mi się, by w tamtym okresie ST44 jeździły z Bipami. Wagony towarowe produkcji PMT będą pasować? Niestety nie udało mi się w znaleźć zdjęć składów, z tamtego okresu.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2008, 12:48 przez fox, łącznie zmieniany 1 raz.