Bi
Moderator: mod-Tabor
- sTTaszek
- Kontakt:
Re: Bi
Super przeróbka, typowo polskie klimaty. Obejrzałem wszystkie zdjęcia z zaciekawieniem i uwagą ponieważ sam przymierzam się do podobnego przedsięwzięcia. Mam pytanie, czy wagony były malowane czy jest to oryginalny lakier, jeżeli były malowane to jakim kolorem (oczywiście jeżeli nie jest to tajemnica warsztatowa).
I na koniec jeszcze mała uwaga odnośnie oznaczenia, gdyż widzę tu pewną niekonsekwencję.
Kształt pudła wagonu i układ okien sugeruje, że jest to Ci, również numer inwentarzowy wagonu 026 456 jest numerem wagonu Ci, natomiast oznaczenie literowe jest Bi.
Na dokładkę z jednego końca wagonu jest cyfra 2, a z drugiego 3 co by oznaczało BCi
Staszek
I na koniec jeszcze mała uwaga odnośnie oznaczenia, gdyż widzę tu pewną niekonsekwencję.
Kształt pudła wagonu i układ okien sugeruje, że jest to Ci, również numer inwentarzowy wagonu 026 456 jest numerem wagonu Ci, natomiast oznaczenie literowe jest Bi.
Na dokładkę z jednego końca wagonu jest cyfra 2, a z drugiego 3 co by oznaczało BCi
Staszek
- Ranger
- Kontakt:
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
Bi
Leżały sobie bidulki parę lat w szafie w stanie wskazującym na kompletne zużycie. Nawet nie myślałem że z nich coś sensownego kiedyś będzie. Ranger zdeklarował sie na ich odnowienie i przemalowanie na PKP za symboliczną opłatą. Wagony dostały nowe filigranowe pomosty, metalowe koła, parę warstw lakieru, poprawne oznaczenia i orzełki które faktycznie widać.
Musze przyznać że rośnie nam drugi Drakula ale w TT

Musze przyznać że rośnie nam drugi Drakula ale w TT

Ostatnio zmieniony 06 lut 2008, 18:13 przez Karol, łącznie zmieniany 3 razy.