Jak to złożyć? BR 221 i LINEA MEXICANA (Tillig)
Moderator: mod-Tabor
- Charakterek
- Kontakt:
Re: Jak to złożyć? BR 221 i LINEA MEXICANA (Tillig)
A jednak można wklejać węże i sprzęgi. Tylko trzeba wąż odciąć (zarówno przód jak i tył, wywalić gdzieś na 2/3 wysokości) i 1/3 przykleić do loka. Wtedy sterczą takie końcówki (jak w Ludmile). ale węże są!
- krzysztof
- Kontakt:
witam,
nowe wizualnie są węższe, więc stąd pytanie.
dzisiaj dostałem nowe sprzeęgi do v180, tak 4 jak i 6 osiowego i przekonałem sie na własne oczy że węży nie ma co wklejać.
trochę szkoda...
nowe wizualnie są węższe, więc stąd pytanie.
dzisiaj dostałem nowe sprzeęgi do v180, tak 4 jak i 6 osiowego i przekonałem sie na własne oczy że węży nie ma co wklejać.
trochę szkoda...
- Charakterek
- Kontakt:
Tak. Tu nie ma nic do rzeczy stare czy nowe, liczy się tylko wysokość najwyższego punktu sprzęgu, a w obu typach jest taka sama!
- krzysztof
- Kontakt:
to teraz kolej na moje pytanie:
a czy przy NOWYCH sprzęgach węże też przeszkadzają?
a czy przy NOWYCH sprzęgach węże też przeszkadzają?
- Charakterek
- Kontakt:
Nie, hak można śmiało zakładać!
- Jacula
- Kontakt:
Czy sam hak też będzie się kłócił ze sprzęgiem? Bo o ile dziur na węże nie widać tak bardzo, to ta dziura na hak to jak gwiezdne wrotaCharakterek pisze:...wypraskę z wężami ciśnieniowymi i hakiem. To akurat sobie daruj, chyba, że chcesz zrezygnować ze sprzęgu z jednej strony.... hak w środkowy otwór.

Jacek
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2007, 22:39 przez Jacula, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
no super widzę że mnie wyręczono
chwała ci za to. zamykam listę pytań dzięki

chwała ci za to. zamykam listę pytań dzięki
- krzysztof
- Kontakt:
myślę, że tylko tam (MM).
albo jak w reklamie: co kropelka... (tylko nie ten klej, a już to wogóle nie ten klej w pobliżu okien czy przezroczystych części!!!).
uwaga: w MM zaznacz od razu "wyszukiwanie zaawansowane" i "szukaj w częściach serwisowych" (czy zamiennych - nie pamiętam). inaczej nie wyszuka.
masz: 2 zł/szt. - pod zamówienie
http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=19314
albo jak w reklamie: co kropelka... (tylko nie ten klej, a już to wogóle nie ten klej w pobliżu okien czy przezroczystych części!!!).
uwaga: w MM zaznacz od razu "wyszukiwanie zaawansowane" i "szukaj w częściach serwisowych" (czy zamiennych - nie pamiętam). inaczej nie wyszuka.
masz: 2 zł/szt. - pod zamówienie
http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=19314
-
- Kontakt:
suuper nie ma to jak precyzja niemiecka "jedna strona wchodzi bez problemu, druga z oporem" dokładne tak miałem.
pytanie dnia gdzie ja to zamówie? myślisz, że sklep typu modelmania poradzi sobie z tym?

pytanie dnia gdzie ja to zamówie? myślisz, że sklep typu modelmania poradzi sobie z tym?

- krzysztof
- Kontakt:
a...
zapomniałem o tym dziadowstwie!!!
w KAŻDEJ platformie (nawet bttb) jedna strona wchodzi bez problemu, druga z oporem.
chodzi o burtę (bordwand): 31 6610 - i moja rada: zamów dwie - mogą sie nieznacznie różnić od tych dołączonych do Twojego modelu - zauważyłem taki motyw w moich platformach.
zapomniałem o tym dziadowstwie!!!
w KAŻDEJ platformie (nawet bttb) jedna strona wchodzi bez problemu, druga z oporem.
chodzi o burtę (bordwand): 31 6610 - i moja rada: zamów dwie - mogą sie nieznacznie różnić od tych dołączonych do Twojego modelu - zauważyłem taki motyw w moich platformach.
-
- Kontakt:
no dobra wyznam grzechy
nic nie połamałem ani nie zgubiłem wszystko mam
ale... lekko nadgiołem jedną nie wiem jak to nazwać "beleczkę" te na końcach brązowe, na obrazku nawet widać które to. Szczerze mówiąc gdybym nie był takim estetą to może bym tu nie zawracał głowy bo 1mm/2mm jaśniejszego plastiku przez to powiedzmy nie robi problemu ale jednak mi robi troszeczkę.
gdybym chociaż wiedział z jakiego innego modelu, który jest w tym spisie te "beleczki" wyglądem i kolorem są takie same firmowo to byłbym wdzięczny

nic nie połamałem ani nie zgubiłem wszystko mam

ale... lekko nadgiołem jedną nie wiem jak to nazwać "beleczkę" te na końcach brązowe, na obrazku nawet widać które to. Szczerze mówiąc gdybym nie był takim estetą to może bym tu nie zawracał głowy bo 1mm/2mm jaśniejszego plastiku przez to powiedzmy nie robi problemu ale jednak mi robi troszeczkę.
gdybym chociaż wiedział z jakiego innego modelu, który jest w tym spisie te "beleczki" wyglądem i kolorem są takie same firmowo to byłbym wdzięczny
- krzysztof
- Kontakt:
no fakt.
są za to do innych kontenerowców: różnica może być w wózkach, tych żółtych kłonicach i stopniach. połamałeś je? stopnie wciskaj tak jak mówił Charakterek. konieczna porządna penseta. a kłonice wchodzą łatwo, wystarczy przymierzyć do otworu i w miejscu styku otwór-wypustka kłonicy wcisąc paznokciem.
ale przyznam, że z brązowych, czarnych i żółtych kłonic które montowałem, te żółte to diabelstwo najgorsze.
są za to do innych kontenerowców: różnica może być w wózkach, tych żółtych kłonicach i stopniach. połamałeś je? stopnie wciskaj tak jak mówił Charakterek. konieczna porządna penseta. a kłonice wchodzą łatwo, wystarczy przymierzyć do otworu i w miejscu styku otwór-wypustka kłonicy wcisąc paznokciem.
ale przyznam, że z brązowych, czarnych i żółtych kłonic które montowałem, te żółte to diabelstwo najgorsze.
-
- Kontakt:
do 15507 nie ma, czyli do platformy z linea mexicana IVep.
chyba że... w modelmani widziałem katalog części serwisowych do Tilliga tylko teraz pytanie czy to nie jest dokładnie to co w tym linku?
chyba że... w modelmani widziałem katalog części serwisowych do Tilliga tylko teraz pytanie czy to nie jest dokładnie to co w tym linku?
- krzysztof
- Kontakt:
wybacz, nie napisałeś jednoznacznie że chodzi o wagony...rafalm pisze:aa ten to ja znamale albo ja jestem ślepy
albo rzeczywiście nie ma tam serwisówek do wagonów.
ja natomiast mam spis części do wagonów, tak w formie papierowej jak i elektronicznej, tyle że nie pamiętam skąd. albo modelmania albo lokshop.de
ale... ale...
spójrz: tillig 2007, str. 110 - są te tabele o których mówił Artur i które mam ja
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2007, 14:45 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Są tylko tabelaryczne spisy części wagonów.rafalm pisze:... albo rzeczywiście nie ma tam serwisówek do wagonów.