Hi,
W związku z tym, że padam ze zmęczenia to teraz tylko odpowiedzi na ważne pytanka, a jutro fotostory.
Zauważyłem akcenty PKP, Forum i MadArtu
Tak, to prawda. Mnie to też ucieszyło, tym bardziej, że akcenty Forum TT i ModArtu zostały wystawione w głównej gablocie mniejwięcej na środku sali, lekko pod ścianą. Tomas naprawdę promuje TT i to bez względu na pochodzenie. Dzięki Tomas to bardzo miłe z Twojej strony. Chylę czoła.
Opóżni się prawdopodobnie wypuszczenie kwasiarki PKP ale o tym dlaczego napiszą pewno ci którzy byli na miejscu i rozmawiali osobiście z Panem Tilligiem.
Tak, to prawda. "Pan Tillig" poinformował, że niektóre z modeli zaplanowanych jako nowości 2006 (lipiec) ukażą się koło października/listopada. Dotyczy to nie tylko modelu kwasiarki ale także innych.
Przywieźliście tą zniżkę w końcu czy nie ?
Tomas poinformował, że dla członków TT-Club PL zniżka 15% jest aż do odwołania. Jeśli chodzi, o członków/userów Forum TT to prosiłbym aby w kwesti zniżki (dla userów Forum TT) wypowiedział się sam Tomas.
Co było tematem Work-Shop'a - tzn jaki lok był montowany ?
Lokomotywą montowaną na WorkShopie była BR 120 jakiegoś czeskiego przewoźnika (jeśli dobrze pamiętam - proszę, o korektę jeśli coś) w czerwono/ceglasto - kremowo/białym malowaniu. Bardzo ładna. Cena zakupu + montaż na miejsu około 350zł.
Jeden, czy każdy sobie ?
Oczywiście, każdy montował SWOJĄ lokomotywę, pod okiem fachowców z Sebnitz.
Mnie interesuje kto byl z producentow.
Tabor - wszyscy z Czech czyli Deltax (plus 2 inne, których nazwy zapisałem sobie gdzieś na karteczce i muszą ją jutro znaleść), oczywiśćie Tillig i Roco.
Akcesoria - Auhagen, Noch, Busch, Świat Modeli + 2 inne czeskie firmy od kartonówek.