Oj, DCC to inna para kaloszy.. Ale kółka, czy obudowa to takie mniejsze sprawy i jeśli po tych przeróbkach cena jest wyższa niż nowej tilligowskiej to przesada lekka...ArturSch pisze:Co się dziwiszlmb pisze:Tak wszystko zmieniając to można zwielokrotnić wartość lokomotywki...Jak do Taurusa włożysz GOLD'a to Ci wartość loka wzrasta o 100%
....że o BTTB z DCC nie wspomnę....
Tilligowska V36
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: Tilligowska V36
Ostatnio zmieniony 06 cze 2007, 12:12 przez lmb, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Co się dziwiszlmb pisze:Tak wszystko zmieniając to można zwielokrotnić wartość lokomotywki...

-
- Kontakt:
Tak wszystko zmieniając to można zwielokrotnić wartość lokomotywki...ArturSch pisze:...i jeszcze to ..i tamto...krzysztof pisze:...., to polecam koła tilliga ...
![]()
@lmb : Zanim cokolwiek zaczniesz planować zobacz jak można przerobić V36.
A przeróbka fajna. Ale szczerze mówiąc to nie miał bym do tego takiej cierpliwości.. Nie mam siły tak precyzyjnie wszystkiego upychać...
Ł.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2007, 07:41 przez lmb, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Taaa... już znalazłem.. cena mało zachęcająca ~75PLN... czyli dokładając do lokomotywki wartej ~50PLN mam 125PLN.. Jeszcze kółka tilliga i już wogóle cena wyższa niż oryginał tilliga. Czyli wariant budżetowy robi się droższy i gorszy.pepsigo2pl pisze:Z Modelmani chyba najszybciej dostaniesz jakie kolwiek czesci zapasowe... Za nowa bude do V36 mozesz zaplacic okolo +/-15EUR (+/-60PLN).
DOPISANE: wiekszosc malo popularnych czesci bedzie raczej na zamowienie, wiec musisz sie liczyc z jakims tam czasem na realizacje zamowienia.
Ł.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2007, 07:41 przez lmb, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
...i jeszcze to ..i tamto...krzysztof pisze:...., to polecam koła tilliga ...

@lmb : Zanim cokolwiek zaczniesz planować zobacz jak można przerobić V36.

- krzysztof
- Kontakt:
szczerze mówiąc, to buda tilliga ma jedynie tylko lepsze napisy, a jak myślisz o jeździe, to polecam koła tilliga - chyba nawet są ważniejsze niż buda. ale to moje zdanie.Charakterek pisze:To tu dobra rada. Do V 36 BTTB dokup budę Tilliga. I tanim kosztem sobie ją unowocześnisz...
Ostatnio zmieniony 04 cze 2007, 20:43 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Z Modelmani chyba najszybciej dostaniesz jakie kolwiek czesci zapasowe... Za nowa bude do V36 mozesz zaplacic okolo +/-15EUR (+/-60PLN).
DOPISANE: wiekszosc malo popularnych czesci bedzie raczej na zamowienie, wiec musisz sie liczyc z jakims tam czasem na realizacje zamowienia.
-
- Kontakt:
A to ciekawe... ile taka buda morze kosztować? No i gdzie można kupić? W modelmanii mają?Charakterek pisze:To tu dobra rada. Do V 36 BTTB dokup budę Tilliga. I tanim kosztem sobie ją unowocześnisz...
Ł.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2007, 20:41 przez lmb, łącznie zmieniany 1 raz.
- Charakterek
- Kontakt:
To tu dobra rada. Do V 36 BTTB dokup budę Tilliga. I tanim kosztem sobie ją unowocześnisz...
-
- Kontakt:
Ja też mam kilka lokomotywek BTTB które rewelacyjnie jeżdżą (no może poza odgłosem). Szczególnie gdy się o nie zadba (czyszczenie, smarowanko, nowe szczotki)...Marcin pisze:Powiem Wam tak. Kupiłem V36 zieloną w roku bodajże 87 w składnicy harcerskiej w Nowym Tragu. Do dzisiaj nie potrafie uwierzyć w to że lok rusza z najmniejszych napięć, fakt że jednak mało była używana. Płynność jazdy jest niewiarygodna. Jeśłi Tillig do V36 montuje teraz takie silniki jak do BR 92 itp, to napewno nie kupię Tilligowskiej V36. Moja jest lepsza. Nie wiem jak to możliwe ale ktoś musiał naprawdę rewelacyjnie złozyć silnik do mojej jeszcze w BTTB.
I chwała IM za to.
Ł.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2007, 15:41 przez lmb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
No i tak zrobię... Co najwyżej popatrzę czy gdzieś jakaś BTTB się nie trafi.. A po upgradzie tilligowskiej najwyżej postoi na bocznicy ;-)Charakterek pisze:No i dlatego radziłem wstrzymanie się od zakupu V 36 do czasu, aż jej Tillig nie poprawi. A nastąpi to niebawem...
Ł.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2007, 12:32 przez lmb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
No 107 ludzie by z sentymentu kupili. Co ciekawe chyba w H0 jest oferowana..pepsigo2pl pisze:ehh... klasyka gatunku. Szkoda, ze jej Tillig nie chce wprowadzic z powrotem do produkcjilmb pisze:A na razie pomanewruję przy użyciu 107 BTTB
Jest warta kazdej zlotowki a cena porownywalna do V100. Moim zdaniem powinienes dorzucic jakies 120PLN i kupic V100/BR110 w zestawie, masz nowe tory i jeszcze 3 wagony Reko.lmb pisze:Będzie trzeba o tym V60 kiedyś pomyśleć. Chociaż do tanich nie należy...
V100/BR110 +/-530PLN
BR110 w zestawie +/- 650PLN
V60 +/-540PLN
No 110 właśnie zamierzam kupić w tym zestawie. Jest rewelacyjny. Moje ulubione wagony (szkoda że bez opcji podświetlania). No i tory modelowe.
Ł.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2007, 10:15 przez lmb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Mam w cyfrze. Film moge zrobic... Pozostawia troche do zyczenia. Moze gdyby byl lepszy naped... Nic tylko czekac na nowa edycje Tilliga tej lokomotywy.maciej_kolej pisze:Ciekawe jak na cyfrze by chodziła![]()
- Charakterek
- Kontakt:
No i dlatego radziłem wstrzymanie się od zakupu V 36 do czasu, aż jej Tillig nie poprawi. A nastąpi to niebawem...
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
TAKpiottrw pisze:Poza tym 80 loków przerabiać?

To co prawda jest już dyskusja do działu DCC, a nie tu. Cyfrować powoli, po kolei, loka po locze.....ale do przodu.