Zestaw robiony dla Spielemax wiec raczej trudno bedzie go dostać poza tą siecia (a z tego co wiem, to w Polsce nie działają). Pozostaje conajwyżej droga "handlu walizkowego". Wiem, że jeden sklep SpieleMaxu jest na pewneo w Goerlitz.
Także, jeśli chodzi o ta literkę 50 (a nie 51) to też sie zgadza bo to w zasadzie (podobnie jak pozostałe w secie) wagon DR. Set przeznaczony wybitnie na rynek niemiecki.
Hę? Eaos "PKP"
Moderator: mod-Tabor
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Re: Hę? Eaos "PKP"
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2006, 21:48 przez DBv, łącznie zmieniany 2 razy.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Re: Hę? Eaos "PKP"
O tych modelach juz dyskutowalismy na starym forum, w temacie: Nowości 2006.
Moj post wysłany w niedziele 12 Mar 2006:
Moj post wysłany w niedziele 12 Mar 2006:
oelka pisze:Spiele Max oferuje za 64,99 euro, zestaw weglarek a w nim Eaos PKP. Na stronie firmy jest to zestaw PKP, DR, a z innych zrodel wiem o zestawie zlozonego z jednego Eaos PKP, oraz dwoch weglarek SNCF, ktore miedzy soba roznia sie wyposazeniem w klapy do rozladunku na wywrotnicach czolowych, wykoanniem wozkow, oraz buforami. W sprzedazy powinien sie pojawic najwczesniej w maju, choc moze byc to tez czerwiec lub lipiec.
DBv pisze:Na stronie SpieleMax-a jest plik pdf, ze szczegółami malowania tych wagonów. Wychodzi na to, że jeden pochodzący z PKP i dwa pochodzące z SNCF, przy czym wszystkie z oznaczeniami DR-Miet. Szczęście w nieszczęściu, jedynie "polski" wagon zachowuje jeszcze napis PKP.
http://www.spielemax.de/catalog/documents/86-500472.pdf
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2006, 19:54 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
- Charakterek
- Kontakt:
Hę? Eaos "PKP"
przeglądałem nasze pismo klubowe tt club aktuell. Jest tam taka jedna czerwona strona. Strona, jak strona.

Ale chodzi o ten detal:

i o to u góry. Czyli moi Państwo Tillig jak chce, to może. Szkoda, że w setach. No i trzeba by poprosić o zmianę cyferki z 50 na 51. Odesłali do strony:
http://www.spielemax.de/catalog/product ... _id=164451
znalazłem i widzę, że cena raczej nie zabija jak za 3 modele. Teraz będzie trza robć wszystko, by ten set zdobyć na Polskę i by po 3 modele były pakowane ale w barwach naszych, narodowych. Ew po sztuce w pudełku.
Tomas, czy to Twoja produkcja tam się znalazła? Bo wagon jest widzę zupełnie inny niż DR, a to daje do myślenia, że Tillig zaczyna traktować Nas poważnie...

Ale chodzi o ten detal:

i o to u góry. Czyli moi Państwo Tillig jak chce, to może. Szkoda, że w setach. No i trzeba by poprosić o zmianę cyferki z 50 na 51. Odesłali do strony:
http://www.spielemax.de/catalog/product ... _id=164451
znalazłem i widzę, że cena raczej nie zabija jak za 3 modele. Teraz będzie trza robć wszystko, by ten set zdobyć na Polskę i by po 3 modele były pakowane ale w barwach naszych, narodowych. Ew po sztuce w pudełku.
Tomas, czy to Twoja produkcja tam się znalazła? Bo wagon jest widzę zupełnie inny niż DR, a to daje do myślenia, że Tillig zaczyna traktować Nas poważnie...
Ostatnio zmieniony 03 paź 2006, 19:51 przez Charakterek, łącznie zmieniany 2 razy.